Petre Roman, despre tema religiei din discursul lui Ponta: ”E foarte urata, din toate punctele de vedere”

Petre Roman

Deputatul PNL Petre Roman a comentat, miercuri, tema religiei in discursul lui Victor Ponta de lansare a candidaturii la prezidentiale.

Roman a fost intrebat cum vede tema lansata in ultimele zile de premierul Victor Ponta in ceea ce priveste religia sa in calitate de viitor candidat la alegerile prezidentiale.

”E foarte urata, n-am vrut sa ma refer la ea, dar e foarte, foarte urata, din toate punctele de vedere. in primul rand, PSD este in familia socialista, care are traditii foarte vechi in lupta impotriva oricaror prejudecati, si poate in primul rand celei religioase. Asa e traditia socialista inca din secolul XVIII, de la Revolutia franceza incoace. Orice fel de trimitere, pasamite inocenta, pentru ca prin confruntare cu s-o spunem clar, cu domnul Klaus Iohannis, sa-i dauneze candidaturii lui Klaus Iohannis, este inacceptabila. Este imorala, dar eu cred si contraproductiva”, a declarat deputatul PNL.

Pastrand toate proportiile, oare ce ar fi fost Romania fara Carol I, care nu era ortofox?”, a mai spus Petre Roman.

El s-a declarat convins ca discursul pe aceasta tema al premierului nu-l va afecta pe Iohannis, ci s-ar putea dovedi defavorabil lui Victor Ponta. Roman a sustinut ca in cazul alegerii lui Ion Iliescu in 1990 nu a contat faptul ca acesta s-a declarat ”liber cugetator”, avand in vedere scorul obtinut de acesta.

Citește și
Victor Ponta
Ponta spune ca si-a lansat candidatura mai devreme, in mijlocul inundatiilor. "Dumnezeu asaza lucrurile mult mai bine"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Deputatul PNL a afirmat ca este convins de faptul ca liderul partidului, Klaus Iohannis, este candidatul ACL la prezidentiale. De asemenea, Roman l-a acuzat pe Ponta de incompetenta, atat in ceea ce priveste gestionarea inundatiilor, a situatiei economice, dar si a faptului ca acesta ar dori sa devina un presedinte care sa isi asume si atributii de prim-ministru, in mod similar cu Traian Basescu. ”Ponta nu are profilul sa fie presedinte, cum zicea si domnul Iliescu, este prea crud (...) Nici macar nu e bun de prim-ministru, daramite de presedinte”, a mai spus Roman.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marti, la Craiova, in fata Consiliului National al partidului, reuniune in care si-a anuntat public decizia de a candida la Presedintia Romaniei, ca nu isi doreste sa fie acuzat ca este roman sau ortodox in tara sa. "Nu cred ca un candidat la functia de presedinte al Romaniei are o problema daca nu este ortodox sau nu e de etnie romana. Cred ca are exact aceleasi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru si il spun de fiecare data: nu vreau sa ma acuze nimeni sau spuna ca e un defect faptul ca sunt roman sau ortodox in tara mea. Asa m-am nascut, asa o sa mor, sunt mandru de asta, cred ca trebuie sa fiu respectat pentru acest lucru", a spus Ponta.

El a aratat ca, in opinia sa, un candidat la functia de presedinte trebuie sa spuna clar ce vrea sa faca. "Cred ca am facut foarte bine si in continuare trebuie sa sprijinim Biserica si cultele religioase. Biserica si Armata sunt institutii fundamentale care au ajutat la fondarea si salvgardarea natiunii romane si cred ca merita respectate, sprijinite", a mai spus Ponta.

El a mentionat ca are tot respectul nu doar pentru Biserica Ortodoxa, ci pentru toate celelalte culte. "Va asigur, ca premier am aratat tot respectul, sprijinul nu doar pentru BOR - bineinteles, sunt ortodox, majoritatea romanilor e ortodoxa - ci pentru toate celelate culte, romano-catolic si greco-catolic, protestanti, neopreotestanti, musulmani, evrei, pentru oricine. Romania e tara tuturor, indiferent de etnie, de religie, dar e o tara in care credinta noastra e esentiala pentru fiinta neamului romanesc si trebuie sa sprijinim toate cultele", a spus Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Elena Basescu il acuza pe premierul Victor Ponta de inca un plagiat:
Elena Basescu il acuza pe premierul Victor Ponta de inca un plagiat: "Dottore Ponta a copiat"

Elena Basescu il acuza pe premierul Victor Ponta ca a mai plagiat o data, de aceasta data fiind vorba despre un slogan electoral.

Ponta spune ca si-a lansat candidatura mai devreme, in mijlocul inundatiilor.
Ponta spune ca si-a lansat candidatura mai devreme, in mijlocul inundatiilor. "Dumnezeu asaza lucrurile mult mai bine"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, la Craiova, la Consiliului National al partidului, ca si-a lansat candidatura pentru alegerile prezidentiale "putin mai devreme, la Novaci, la Bengesti".

Victor Ponta l-a eliberat din functie pe seful DGIPI. Premierul nu a numit inca un inlocuitor
Victor Ponta l-a eliberat din functie pe seful DGIPI. Premierul nu a numit inca un inlocuitor

Seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), Gelu-Marin Oltean, a fost eliberat din functie, printr-o decizie a premierului Victor Ponta, publicata luni in Monitorul Oficial.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.