Opozitia a citit motiunea de cenzura "Codul Boc, salarii mici"

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Emil Boc, vizat in mod direct de aceasta motiune, nu a participat la sedinta plenului Parlamentului. Documentul a fost semnat de 210 parlamentari, care sunt nemultumiti de modificarile aduse de Guvern noului Cod al Muncii.

Aceasta motiunea de cenzura a fost depusa ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Opozitia este foarte nemultumita, atat din cauza procedurii folosita de Executiv (este a 11-a oara in ultimii doi ani cand guvernul isi asuma raspunderea pe un pachet de legi), cat si din cauza modificarilor propuse in noul Cod al Muncii.

Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Dusa, a declarat ca acest proiect de lege, asupra caruia Guvernul si-a angajat raspunderea, afecteaza grav interesele angajatilor si angajatorilor, dar si piata muncii, unde creeaza instabilitate.

La sedinta au participat cativa membri ai Cabinetului: ministrul Muncii, Ioan Botis, ministrul de Interne, Traian Igas, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu si ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. Premierul Emil Boc nu a fost prezent.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata miercuri, 16 martie, ora 15.00. Atunci vom vedea daca opozitia poate sa darame guvernul Boc.

Citește și
Victor Ponta si Crin Antonescu
USL este gata sa incerce daramarea Guvernului cu motiunea de cenzura
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Cronologia evenimentelor din Camera Deputatilor:

ora 10.16 Fostul ministru al Muncii, deputatul PNL Mariana Campeanu, citeste textul motiunii de cenzura.

ora 10.10 - Presedintele Senatului, Mircea Geoana, declara deschisa sedinta, cu 40 de minute intarziere fata de ora programata. Conform anuntului facut de Geoana, desi lipsesc 189 de parlamentari, nu este afectat cvorumul sedintei.

Motiunea de cenzura "Codul Boc – salarii mici, somaj mare, firme falimentate"

Motiune de cenzura: Codul Boc – salarii mici, somaj mare, firme falimentate [pdf] "Stimati colegi din PDL, stim cu totii ca va doriti sa scapati de Emil Boc de la conducerea acestei tari. stim ca ati constientizat, chiar daca mai tarziu, faptul ca oricate privilegii, functii sau demnitati v-ar oferi, prezenta lui in fruntea Guvernului nu poate sterge rusinea aruncata asupra partidului dumneavoastra de catre proasta si neperformanta sa guvernare. Aveti acum ocazia sa il inlaturati pe Emil Boc din fruntea Executivului, nu prin jocuri de culise si masinatiuni de partid, ci cu onoare si demnitate, in numele a milioane de cetateni pe care politica sa i-a nedreptatit. Votati asadar, domnilor si doamnelor parlamentari, indiferent de partidul din care faceti parte, pentru sustinerea acestei motiuni de cenzura!", se arata in incheierea textului motiunii.

Premierul Emil Boc a venit, marti, in fata Parlamentului, pentru a angaja raspunderea Guvernului asupra proiectului noului Cod al muncii. Sedinta comuna a celor doua Camere pentru angajarea raspunderii Guvernului a avut loc in absenta reprezentantilor opozitiei, care au anuntat, iniante de reuniune, ca nu vor fi prezenti in sala.

Marti, 08 martie, alesii au inceput sedinta comuna imbratisandu-si colegele si filosofand despre importanta femeilor in viata lor. Dupa acest moment, in sala nu au ramas decat parlamentari ai puterii. In banci, opozitia a fost reprezentata simbolic, de trei trandafiri.

Imediat dupa, cei din opozitie au depus textul motiunii de cenzura "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentare". Sedinta nu a fost insa una obisnuita. Accesul ziaristilor la balcoane a fost atent supravegheat, iar o parte dintre usile de acces au fost incuiate.

Pentru ca aveau depuse cereri de participare inca din 24 februarie, o parte dintre sindicalisti care nu au putut intra au facut deja plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva conducerii camerei. Si opozitia acuza decizia.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta saptamana viitoare. Intre timp, PSD a depus deja la Senat propriul proiect al Codului Muncii.

Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Boc: Cei care lucreaza de noapte vor primi un spor de 25%
Boc: Cei care lucreaza de noapte vor primi un spor de 25%

UPDATE: Guvernul isi asuma raspunderea, in fata Parlamentului pe Codul Muncii. Premierul Emil Boc a prezentat principalele modificari aduse de noua lege. Vezi in articol care sunt acestea!

USL este gata sa incerce daramarea Guvernului cu motiunea de cenzura
USL este gata sa incerce daramarea Guvernului cu motiunea de cenzura

Conducerea USL a aprobat astazi introducerea motiunii de cenzura la angajarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii. Victor Ponta a precizat ca este a 11-a oara cand actualul Executiv isi asuma raspunderea pe un pachet de legi.

Proteste in toata tara impotriva noului Cod al Muncii
Proteste in toata tara impotriva noului Cod al Muncii

Mii de protestatari au iesit astazi in strada in mai multe orase si au strigat ca nu pot accepta modificarile din Codul Muncii care va fi asumat de Guvern saptamana viitoare.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă
Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă

Economia chineză a avut un început de an mai puternic decât s-au așteptat analiștii, chiar dacă criza din sectorul imobiliar s-a adâncit.