"O sa merg pana la capat, e o mizerie". Reactiile demnitarilor acuzati de ANI de incompatibilitate

Eduard Hellvig

Demnitarii care fac parte din Guvernul Ponta acuza Agentia Nationala de Integritate de "propaganda politica" si sunt hotarati sa conteste anunturile facute de aceasta institutie.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a declarat pentru Mediafax ca ANI reprezinta "o oficina de propaganda politica", iar comunicatul acesteia este o "mizerie", demnitarul urmand sa actioneze in instanta Agentia pentru acuzele aduse.

 El a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate, care a constatat faptul ca pe langa functia din cadrul Executivului a fost si administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnitatile publice. Mihalache afirma insa ca a depus la Registrul Comertului, in termenul de 30 de zile prevazut de lege, cerere de renuntare la calitatea de administrator al firmei SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL.

Secretarul general-adjunct al Guvernului, doi ministri, plus Liviu Pop: acuzati de INCOMPATIBILITATE

Mihalache a aratat totodata ca perioada semnalata de ANI ca reprezentand stare de incompatibilitate nu reprezinta 30 de zile. "Domnului presedinte ANI o sa-i fac cadou un abac, pentru ca daca nu e in stare sa numere cu mintea 30 de zile, sa numere cu bilele", a afirmat Mihalache.

Citește și
Mona Pivniceru
CSM: Numirea lui Pivniceru ca ministru al Justitiei fara avizul Consiliului, ilegala
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

El a precizat ca a tranmis ANI in urma cu cateva zile, in termenul prevazut de lege, punctu sau de vedere si ca va actiona ANI in instanta. "Comunicatul ANI este o mizerie, care arata ca Agentia Nationala de Integritate nu este altceva decat o oficina de propaganda politica si nu o institutie a statului de drept", a sustinut Mihalache.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului, informeaza, vineri, ANI.

Hellvig, despre acuzatiile ANI: O mizerie, o sa merg pana la capat, se doreste sa pierdem alegerile

 Ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig, a declarat, vineri, ca acuzatiile care i se aduc de catre ANI sunt "o mizerie", ca motivul atacurilor la adresa sa este legat de functia pe care o detine in PNL si de faptul ca se doreste ca USL sa piarda parlamentarele din 2012 si prezidentialele din 2014. "O sa merg pana la capat, este o mizerie", a spus Hellvig, potrivit Mediafax, care citeaza Antena 3.

El a spus ca va face o conferinta de presa in care va raspunde acuzatiilor si va atrata ca este vorba despre o "manevra politica". "Inteleg care este atacul, e de la faptul ca sunt secretar general al PNL si ca am fost alaturi de presedintele Crin Antonescu din 2009. Motivul e sa nu ajungem in 2014, sa nu castigam alegerile din 2012 si sa nu castigam prezidentialele din 2014", a spus Hellvig.

Ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost gasit incompatibil de catre inspectorii de integritate, intrucat pe langa functia ministeriala a fost si director la o firma, angajat ca cercetator in stiinte politice in alta societate si a mai incasat salariu de la o banca de celule stem.

Liviu Pop despre reclamarea sa la Parchet de catre ANI: O chestiune strict politica

 Fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, a criticat, sesizarea la Parchet a Agentiei Nationale de Integritate, apreciind-o drept "o chestiune strict politica", pentru ca se suprapune cu prima zi de campanie electorala pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"E o chestiune, din punctul meu de vedere, strict politica, decizia aparand exact in prima zi de campanie electorala, in conditiile in care eu sunt candidat la Senat in Maramures din partea USL", a afirmat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, conform Mediafax, care citeaza RFI.

Ministrul a spus ca a avut o singura discutie cu inspectorii ANI, in iunie, cand am fost "la dansii". El a adaugat ca si-a inaintat in scris punctul de vedere, iar de atunci nu mai stie absolut nimic, "nici cum arata decizia, nici ce prevede aceasta decizie". "Astept decizia, in 15 zile, la instanta si instanta o sa decida acest lucru. Mi se pare cat se poate de normal, nu vreau sa comentez decizia ANI, decat o pura coincidenta, ca este in prima zi de campanie electorala", precizeaza Liviu Pop.

Ministrul Pop a afirmat ca in momentul in care va primi decizia si va vedea continutul acesteia, va avea o discutie cu premierul, iar in functie de aceasta discutie, va comunica public punctul sau de vedere".

Agentia Nationala de Integritate l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pe Liviu Pop, intrucat in calitate de ministru interimar al Educatiei, ar fi avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din invatamant, unde a fost secretar general anterior preluarii portofoliului ministerial.

Silaghi nu se simte "absolut deloc" vulnerabil, va face un demers politic pe plan european

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, spune ca nu se simte "absolut deloc" vulnerabil, va contesta decizia ANI si va face un demers politic pe plan european.

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente semnificative, de 206.798 de lei (aproximativ 46.000 euro), intre cheltuielile efectuate si veniturile realizate intre 7 mai 2012, data numirii in functie, si 15 octombrie 2012 de Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

"Am am pus la dispozitie rulajul contului de pe cele doua carduri (...). Nu mi-a folosit la nimic. Ma asteptam sa primesc in mod oficial adresa de la ANI si nu sa aflu din presa. (...) Eu nu pot sa contest faptul ca am cheltuit de pe card acea suma in timpul mandatului. Este adevarat. Dar repet, este o descoperire de cont si este normala o plata cu cardul, pentru ca de aia s-a inventat acest mijloc de plata", a spus ministrul, conform Mediafax, care citeaza Antena 3.

Oficialul a adaugat ca va oferi explicatii si va contesta decizia in termen, si va face plangere impotriva conducerii agentiei. "Eu am venit in intampinarea cerintelor lor si am prezentat rulajul contului. Era clar si evident de unde rezulta acele sume. Mai mult decat atat, apare in declaratia de avere. (...) Eu cand mi-am completat declaratia de avere, tocmai pentru a nu gresi, am luat legatura cu domnul Georgescu (Horia Georgescu, presedintele ANI - n.r.), care era plecat din tara, si mi-a dat pana la urma numarul de telefon al secretarului general de la ANI, si dupa modelul secretarului general de la ANI mi-am completat declaratia de avere. (...) Voi face toate demersurile legale si voi face si un demers politic, pe plan european", a spus Silaghi.

El a spus, raspunzand unei intrebari, ca nu se simte "absolut deloc" vulnerabil si ca va merge mai departe in campania electorala.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Secretarul general-adjunct al Guvernului, doi ministri, plus Liviu Pop: acuzati de INCOMPATIBILITATE
Secretarul general-adjunct al Guvernului, doi ministri, plus Liviu Pop: acuzati de INCOMPATIBILITATE

Lovitura de imagine data Guvernului Ponta. Agentia Nationala de Integritate acuza trei ministri ai actualului cabinet si pe secretarul general-adjunct al Guvernului de conflicte de interese si incompatibilitate cu functiile detinute.

CSM: Numirea lui Pivniceru ca ministru al Justitiei fara avizul Consiliului, ilegala
CSM: Numirea lui Pivniceru ca ministru al Justitiei fara avizul Consiliului, ilegala

Consiliul Superior al Magistraturii avertizeaza ca investirea intr-o functie de demnitate publica a unui judecator, a carei detasare nu a fost admisa de catre CSM, este ilegala, generand o stare de incompatibilitate pentru magistratul in cauza.

Liviu Pop sugereaza ca si presedintele Basescu a plagiat: Sa vedem masteratul lui din Norvegia
Liviu Pop sugereaza ca si presedintele Basescu a plagiat: Sa vedem masteratul lui din Norvegia

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat ca daca tot sunt verificate CV-urile politicienilor, poate si masterul dat in Norvegia de presedintele Traian Basescu ar trebui verificat, dand de inteles ca si seful statuluiar fi plagiat.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.