Motiunea de cenzura de vineri scoate in strada atat membrii PNL, cat si cei ai PSD: "Bataie. Ne asteptam la provocari"

Victor Ponta, Vasile Blaga - AGERPRES

Vineri, in ziua in care va fi dezbatuta si votata motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului Ponta, liberalii au promis ca vor face un lant uman in jurul Palatului Parlamentului.

Actiunea liberalilor a provocat nervozitate in randurile membrilor PSD, care oricum au parte de o atmosfera tensionata in aceasta perioada, din cauza scandalului in care este implicat premierul Victor Ponta. O reactie dura la adresa PNL a avut-o chiar ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, care a avertizat ca organizarea de "manifestari politice ilegale" in scopul impiedicarii exercitarii puterii de catre Parlament sau Guvern poate atrage raspunderea penala.

Acum insa, PSD trece si la fapte. Social-democratii au obtinut aprobare de la Primaria Capitalei pentru organizarea unui miting in acelasi loc cu liberalii si ... in aceeasi zi. Astfel, PNL va face un lant uman la Palatul Parlamentului pe latura dinspre sediul SRI spre Calea 13 septembrie, in vreme ce pesedistii ar urma sa se inalneasca pe latura cealalta, pe trotuarul de la Parcul Izvor.

"Vor incerca sa duca la indeplinire visul domnului Ponta: bataie in strada. Ne asteptam la provocari”, a declarat copresedintele PNL, Vasile Blaga, conform Gandul.

Deocamdata nu s-a ajuns la o intelegere in privinta numarului de participanti, insa cele doua tabere au insistat sa fie numeric egale. Liberalilor li se cere sa reduca numarul de la 5.000 la 1.500, in vreme ce PSD-istii spun ca nu negociaza mai putin de 5.000.

Citește și
parlament
Motiunea de cenzura a PNL a fost citita in plenul Parlamentului: "Ponta, oricat ai minti si insela, nu poti prosti poporul!"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, asa a zis domnul Oprescu, si noi pe partea cealalta. Asta este Victor Ponta. Minte cum respira. (...) Pe de o parte ne ameninta, pe de alta parte isi trimite trupele sa faca contramanifestatie”, a mai spus liderul liberal.

Avertizarea lui Victor Ponta

Luni, premierul Victor Ponta a declarat ca, in cazul in care PNL ar organiza manifestatii de strada ilegale, atunci liderii liberalilor Alina Gorghiu si Vasile Blaga trebuie sa raspunda in fata legii. "Daca au autorizatie, e problema lor, dar daca fac manifestari ilegale, atunci Blaga si Gorghiu trebuie sa raspunda in fata legii", a declarat premierul Ponta la finalul CEx al PSD, intrebat de ce se ia in calcul sesizarea procurorilor pentru organizarea unor proteste, conform Agerpres.

Premierul a lansat, luni, in sedinta CEx al PSD, un apel catre liderii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, carora le-a cerut sa dea dovada de responsabilitate si sa inteleaga ca intr-o democratie lucrurile "nu se transeaza in strada prin forta", adaugand ca, in cazul in care acestia vor apela la astfel de miscari, social-democratii isi rezerva dreptul de a face o sesizare penala impotriva liberalilor.

Vinerea trecuta, copresedintele PNL Vasile Blaga a anuntat ca in ziua dezbaterii motiunii de cenzura, programata pentru vineri, liberalii vor organiza un lant uman in jurul Palatului Parlamentului. 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
UDMR, despre soarta Guvernului Ponta:
UDMR, despre soarta Guvernului Ponta: "Fiecare va vota dupa constiinta, dar NU impotriva motiunii de cenzura"

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti ca parlamentarii Uniunii vor fi prezenti vineri, in sala, la dezbaterea motiunii de cenzura, iar fiecare va vota dupa constiinta, dar nu impotriva acestui demers antiguvernamental.

Motiunea de cenzura a PNL a fost citita in plenul Parlamentului:
Motiunea de cenzura a PNL a fost citita in plenul Parlamentului: "Ponta, oricat ai minti si insela, nu poti prosti poporul!"

In plin scandal la varful politicii romanesti, liberalii vor sa-l demita pe Victor Ponta si sa preia guvernarea. Reprezentantii opozitiei au citit luni in plenul Parlamentului, motiunea de cenzura, numita "Dreptul la vot, nu e o lozinca".

Cate voturi le lipsesc liberalilor pentru a da jos Guvernul.
Cate voturi le lipsesc liberalilor pentru a da jos Guvernul. "Ceausescu pretindea ca doar Marea Adunare il poate judeca''

Seful Guvernului a fost atacat si in Parlament. Opozitia a depus motiunea de cenzura la adresa cabinetului Ponta si il acuza pe premier ca a incalcat dreptul la vot al romanilor din afara granitelor, la alegerile de anul trecut.

PNL a depus motiunea de cenzura in ziua in care Ponta a aflat ca e urmarit penal. Ce se intampla in Parlament
PNL a depus motiunea de cenzura in ziua in care Ponta a aflat ca e urmarit penal. Ce se intampla in Parlament

Liberalii vor sa il demita pe Victor Ponta si sa preia guvernarea.  Au depuns vineri, in Parlament, motiunea de cenzura prin care il acuza pe premier ca a incalcat dreptul la vot al romanilor din afara granitelor, la alegerile de anul trecut.

Recomandări
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice
FMI: Riscul de recesiune a economiei mondiale este minim, în ciuda incertitudinilor geopolitice

Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică, relatează CNBC.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.