Mircea Dusa: Sper ca luni CCRPL sa valideze rezultatele preliminare ale recensamantului din 2011

Mircea Dusa

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, marti, ca a stabilit cu membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei sa le dea un ragaz joi si vineri pentru a evalua rezultatele puse la dispozitie de INS. 

Astfel, el spera ca luni CCRPL sa valideze rezultatele preliminare.

Mircea Dusa a spus ca, asa cum a anuntat saptamana trecuta, marti s-a reunit Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor (CCRPL) 2011, in vederea inceperii procedurii de evaluare a datelor de la recensamant si de validare a rezultatelor preliminare, la nivel national si judetean, astfel incat in cursul anului viitor sa poata fi publicate rezultatele finale.

"Am stabilit cu membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor sa le dam un ragaz joi si vineri - miercuri este zi libera - de a evalua rezultatele pe care Institutul National de Statistica le-a pus la dispozitie, de a analiza implicatiile pe care datele le au asupra indicatorilor economici", a precizat Mircea Dusa.

Ministrul a mai spus ca s-a stabilit ca pana vineri sa fie transmise propunerile pentru comunicatul de presa pe care Comisia, abilitata sa valideze rezultatele preliminare ale recensamantului, il va aproba spre difuzare, pentru a face publice aceste date.

Citește și
Traian Basescu, Victor Ponta - COVER
Deutsche Welle: "Romania a luat-o razna"
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

"Sper ca luni, Comisia, in plenul sau, sa valideze rezultatele preliminare ale recensamantului", a adaugat Mircea Dusa. Ministrul Adminsitratiei si Internelor a mai spus ca au fost aprobate propunerile de masuri necesare pentru ca INS sa amplifice procesul de prelucrare a datelor, fiind puse la dispozitie fondurile necesare pentru prelucrarea fiselor de la recensamant.
Dusa a precizat ca trebuie introduse in sistemul electronic peste 38 de milioane de fise de recensamant, iar pana in prezent au fost prelucrate 48.000.

Mircea Dusa a mai spus ca, in calitate de ministru al Administratiei si Internelor si presedinte al Comsiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor, nu poate face afirmatii politice, dar ar vrea totusi sa raspunda afirmatiei potrivit careia ordinul de convocare a Comisiei arata ca MAI "trece la incheierea acestei lovituri de stat, stabilind cu pistoalele la brau cine are drept de vot in Romania si cat trebuie sa fie numarul celor care voteaza".

Ministrul a spus ca MAI nu face nicio ordine, intrucat aceste proceduri sunt stabilite prin lege, pasii ce trebuie facuti sunt stabiliti in regulamentul de organizare si desfasurare, iar odata incheiata aceasta etapa, CNRPL isi va inceta activitatea.

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, ca ordinul de convocare a Comisiei de recensamant arata ca MAI "trece la incheierea acestei lovituri de stat, stabilind cu pistoalele la brau cine are drept de vot in Romania si cat trebuie sa fie numarul celor care voteaza". El a spus ca cei de la putere "se vor folosi de politisti pentru recensamant".

Reuniunea Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor 2011 a fost convocata marti de catre Institutul National de Statistica, la solicitarea ministrului Administratiei si Internelor, in calitate de presedinte al CCRPL. Mircea Dusa a declarat, vineri, ca la sedinta din 14 august, Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor 2011 ar putea valida rezultatele preliminare ale recensamantului.

Dupa validarea datelor preliminare ale recensamantului, vor fi introduse in sistemul electronic fisele de la recensamant, iar in 2013 vor fi anuntate rezultatele finale, a mai spus Mircea Dusa. "Finalizarea recensamantului se va face odata cu introducerea in sistemul electronic a tuturor fiselor", a precizat Dusa. Ministrul a adaugat ca, odata cu validarea acestor date preliminare, judecatorii de la Curtea Constitutionala vor avea orientativ o cifra de referinta, dar a subliniat ca listele electorale si datele statistice de la recensamant nu au nicio legatura.

"Documentele pe care se organizeaza orice recensamant sunt copii dupa listele electorale", a precizat Dusa.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Macovei:
Macovei: "Ponta minte. Are listele electorale, dar nu vrea sa le dea Curtii Constitutionale"

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca premierul Victor Ponta "minte" in privinta listelor electorale, deoarece le are, dar nu vrea sa le dea Curtii Constitutionale. 

Deutsche Welle:
Deutsche Welle: "Romania a luat-o razna"

Deutsche Welle este de parere ca Romania este asediata de o lupta politica marcata de certuri nesfarsite, intr-o confruntare politica extrem de incinsa. Miza este mare, iar Curtea Constitutionala a acestei tari balcanice a cerut ajutorul Uniunii Europene.

CCR a admis cererea lui Traian Basescu. Validarea sau invalidarea referendumului: pe 21 august
CCR a admis cererea lui Traian Basescu. Validarea sau invalidarea referendumului: pe 21 august

Curtea Constitutionala a admis, marti, solicitarea formulata de presedintele suspendat, Traian Basescu, de preschimbare a termenului sedintei CC la care va fi decisa validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.