Ministrul Finantelor nu a fost lasat de PSD sa dea explicatii in Parlament despre legea salarizarii. Motivul invocat

Viorel Stefan

PSD a refuzat ca Viorel Stefan sa vorbeasca in plen despre salarizare.

Liberalii au cerut, in sedinta conducerii Camerei Deputatilor de saptamana trecuta, ca ministrul de Finante, Viorel Stefan, sa vina luni in plen pentru a discuta despre sustenabilitatea Legii salarizarii, PSD opunandu-se prin vot, pe motiv ca acesta a mai fost in plen in urma cu mai putin de o luna. Potrivit stenogramei sedintei, social-democratii au vrut ca liberalii sa o invite in schimb pe Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.

Periodic, ministrii sunt chemati in plenul Camerei Deputatilor, la "Ora Guvernului", prin rotatie, de catre fiecare grup parlamentar. Pentru luni, invitatia urma sa fie facuta de catre PNL, care a cerut conducerii Camerei ca ministrul de Finante, Viorel Stefan, sa vina pentru a discuta despre "sustenabilitatea Legii salarizarii".

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Gabriel Vlase, a comentat ca este a doua oara intr-o luna, potrivit stenogramelor sedintei de Birou Permanent, dupa ce Viorel Stefan a venit si in aprilie, tot la solicitarea PNL. Social-democratul Marcel Ciolacu a anuntat ca nu sustine propunerea, iar la vot ea a fost respinsa cu 3 voturi "pentru" si 7 "impotriva". "Faceti alta solicitare", le-a cerut Vlase liberalilor, care au protestat, alaturi de USR, cerand un motiv pentru respingere.

"A fost invitat acum trei saptamani, si credem ca este…, dar o sa vorbim si cu domnul ministru, si pe urma sa dam un raspuns scris Biroului permanent", a motivat Gabriel Vlase (PSD).

Citește și
Victor Ponta
Legea salarizarii din sistemul bugetar a fost depusa la Senat, fara modificari majore. Ponta a refuzat sa semneze documentul
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Ministrul Finantelor fusese insa invitat pe 10 aprilie, deci cu mai mult de o luna in urma.

"Putem sa-l invitam si in fiecare saptamana pe un ministru, daca o chestiune este de importanta si de dezbatut. Nu exista nicaieri o regula ca, daca a fost acum trei saptamani nu poate veni si saptamana viitoare. Mi se pare….e o gluma!", a spus, contrariat, liberalul Victor Paul Dobre.

Social-democratii au insistat ca liberalii sa o invite pe ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pe motiv ca salarizarea tine de acest minister.

"Subiectul mi se pare ca este de mult mai mult interes al doamnei ministru de la Munca si eu nu am auzit de divergentele dintre Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor", a afirmat Marcel Ciolacu (PSD).

Liberalii au explicat ca subiectul discutiei va fi sustenabilitatea financiara a masurilor, nu nivelul salarizarii.

"Legea Salarizarii unice este depusa ca initiativa parlamentara, a Grupului parlamentar PSD plus ALDE. Nu este o initiativa a Guvernului Romaniei", au incercat sa argumenteze social-democratii, prin secretarul Marcel Ciolacu.

"Mi se pare de neinteles, opunerea aceasta ferma a PSD-ului de a invita un ministru in Parlament. Ori suntem Parlamentul, si Guvernul este obligat sa raspunda invitatiilor Parlamentului, ori...", a replicat liberalul Victor Paul Dobre.

Presedintele sedintei, Gabriel Vlase, a inchis insa subiectul, pe motiv ca a fost deja dat un vot, prin care solicitarea PNL a fost respinsa.

Nu a fost insa rezolvat subiectul si stabilit cine va participa la "Ora Guvernului" de luni, urmand, cel mai probabil, sa fie reluata discutia in sedinta Biroului Permanent de luni.

Conducerea Camerei Deputatilor a respins, marti, solicitarea grupului parlamentar PNL de a-l invita pe ministrul Finantelor, Viorel Stefan, la „Ora Guvernului”, pentru a da explicatii cu privire la „sustenabilitatea financiara a implementarii legii salarizarii”, pe motiv ca acesta a fost invitat si luna trecuta, a anuntat secretarul Ioana Bran (PSD).

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Angajatii de la Finante, nemultumiti ca salariile scad, dar conditiile de lucru raman aceleasi. Cum arata un sediu
Angajatii de la Finante, nemultumiti ca salariile scad, dar conditiile de lucru raman aceleasi. Cum arata un sediu "modern"

Noua lege a salarizarii va reduce lefurile angajatilor din Ministerul Finantelor cu pana la o treime, dar fara sa imbunatateasca conditiile jalnice de lucru, spun liderii sindicali.

Legea salarizarii din sistemul bugetar a fost depusa la Senat, fara modificari majore. Ponta a refuzat sa semneze documentul
Legea salarizarii din sistemul bugetar a fost depusa la Senat, fara modificari majore. Ponta a refuzat sa semneze documentul

Curg vestile bune pentru angajatii de la stat. Legea salarizarii din sistemul bugetar a fost depusa la Senat, fara modificari majore, iar PSD a promis ca va intra in vigoare de la 1 iulie.

Liviu Dragnea a explicat de ce a fost amanata Legea salarizarii unitare:
Liviu Dragnea a explicat de ce a fost amanata Legea salarizarii unitare: "Sa mai stea, sa isi mai dea lumea cu parerea"

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat luni ca depunerea proiectului legii salarizarii in Parlament se amana cu o saptamana. In acest interval, proiectul va mai fi discutat de grupurile parlamentare PSD si ALDE.

Legea salarizarii unitare: impozitul ar urma sa scada la 10% in 2018. Ce salarii vor avea presedintele sau parlamentarii
Legea salarizarii unitare: impozitul ar urma sa scada la 10% in 2018. Ce salarii vor avea presedintele sau parlamentarii

Vom avea impozite mai mici pe salarii de anul viitor, indiferent de cat castigam. Salariile sub 2.000 de lei scapa cu totul de impozitul de 16%, iar celelalte vor fi taxate cu 10 procente.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.