Ministrii vor primi 7.000 de lei in plus pe an pentru cheltuielile de cazare. Cati au pus bani din buzunar in 2016

Ultimul update: Duminica 19 Martie 2017 00:36
Data publicarii: Joi 16 Martie 2017 19:43
Categorie: Politic
guvern inquam

Ministrii si persoanele care ocupa functii asimilate celei de ministru isi vor deconta din buget cheltuielile de cazare in locuintele de serviciu de la RA-APPS in limita unui plafon mai mare, respectiv 55.000 lei anual.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu, care a precizat ca anul trecut, dintr-un numar de 118 demnitari, s-a constatat ca aproximativ 40% au fost nevoiti sa-si suplimenteze din fonduri proprii aceste cheltuieli.

"Este vorba de cresterea plafoanelor pentru decontare. Va reamintesc ca tot ceea ce inseamna chirii, cheltuieli de intretinere a locuintelor de serviciu si amortizarea bunurilor, inclusiv a mobilierului se asigura de institutiile publice in care demnitarul respectiv activeaza. Se face o actualizare anuala a acestor plafoane", a declarat Alina Petrescu, la finalul sedintei de Guvern.

Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca, anul trecut, dintr-un numar de 118 demnitari s-a constatat ca aproximativ 40% au fost nevoiti sa-si suplimenteze din fonduri proprii aceste cheltuieli.

"In consecinta si avand in vedere ce va spuneam mai devreme ca se face acea actualizare anuala rezulta pentru ministri, inclusiv persoanele care ocupa functii asimilate celei de ministru, precum si de ministri delegati pe durata mandatului se asigura decontarea cheltuielilor de cazare si se majoreaza cu 7.000 de lei pe an, se stabileste asadar un plafon maxim anual de 55.000 de lei, pentru secretarii de stat este vorba de o decontare pe o perioada de trei luni de la data numirii se majoreaza cu 1.500 de lei pe an, iar pentru persoanele care ocupa functia de viceprim-ministru, ministru, ministri de stat, ministru delegat si functii asimilate de ministru decontarea se majoreaza cu 7.000 de lei, plafonul maxim ajunge la 55.000 de lei”, a explicat Petrescu.

4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose, "ofiterul acoperit" al lui Ponta, revin in executiv

Totodata, ea a tinut sa arate motivele pentru care sunt realizate aceste actualizari.

"De exemplu, incepand cu 1 ianuarie 2016, plata impozitelor si taxelor aferente cladirilor si terenurilor revine in totalitate societatii (RA- APPS - n.r.) la data la care au fost stabilite tarifele aplicate. In prezent, nu fusesera incluse aceste taxe. Dupa aceea, este vorba de o reevaluare a cladirilor care a dus si ea la o crestere a cheltuielilor (...) In 2016 fata de 2014 cheltuielile pentru administrarea cladirilor au crescut", a spus Petrescu.

Majoritatea ministrilor nu detin, conform declaratiilor de avere, locuinte in Bucuresti sau in imprejurimi, astfel ca de prevederile acestei Hotarari de Guvern ar putea sa beneficieze ministrii Lia Olguta Vasilescu, Florian Bodog, Carmen Dan, Gabriel Les, Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Toma Petcu, Adriana Petcu, Augustin Jianu, Marius Dunca, Mircea Dobre si Gratiela Gavrilescu.

guvern inquam Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Atac informatic al sustinatorilor lui Erdogan pe Twitter. Printre tinte: BBC, doi ministri francezi si Amnesty International

Atac informatic al sustinatorilor lui Erdogan pe Twitter. Printre tinte: BBC, doi ministri francezi si Amnesty International

Victor Ponta soseste la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in Bucuresti

Victor Ponta va fi audiat la Comisia SRI, după declaraţiile lui Daniel Dragomir

Promisiuni din programul de guvernare, încălcate de coaliția PSD-ALDE. Dragnea vorbește de o ”grozăvie”

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu președintele Ucrainei și i-a spus că este foarte nemulțumit

Alegerile locale parțiale vor avea loc în 5 noiembrie. Cum se pregătește MAI

Klaus Iohannis va transmite la Bruxelles poziția României despre Coreea de Nord și conflictul nuclear

Legile justiției sunt gata. Tudorel Toader nu a ținut cont de avizul negativ al CSM

tariceanu

Tăriceanu a anunţat că luni sesizează CCR în cazul Belina

Fostul premier Grindeanu ar putea prelua șefia ANCOM. Dragnea nu neagă

Reacția Ambasadei SUA, după ce Rovana Plumb a scăpat de urmărire penală: Nu trebuie să se facă abuz de imunitate

Dragnea, despre imunitate: Unii parlamentari votează într-un fel, alții în alt fel. Ce spunea în 2015, la Pro TV

Dragnea: Ministrul Mediului să limiteze importurile de maşini second-hand

Lovitură pentru ministrul Tudorel Toader. Nici șeful PSD nu este de acord cu unele modificări ale Legilor justiției