Ministrii vor primi 7.000 de lei in plus pe an pentru cheltuielile de cazare. Cati au pus bani din buzunar in 2016

Ultimul update: Duminica 19 Martie 2017 00:36
Data publicarii: Joi 16 Martie 2017 19:43
Categorie: Politic
guvern inquam

Ministrii si persoanele care ocupa functii asimilate celei de ministru isi vor deconta din buget cheltuielile de cazare in locuintele de serviciu de la RA-APPS in limita unui plafon mai mare, respectiv 55.000 lei anual.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu, care a precizat ca anul trecut, dintr-un numar de 118 demnitari, s-a constatat ca aproximativ 40% au fost nevoiti sa-si suplimenteze din fonduri proprii aceste cheltuieli.

"Este vorba de cresterea plafoanelor pentru decontare. Va reamintesc ca tot ceea ce inseamna chirii, cheltuieli de intretinere a locuintelor de serviciu si amortizarea bunurilor, inclusiv a mobilierului se asigura de institutiile publice in care demnitarul respectiv activeaza. Se face o actualizare anuala a acestor plafoane", a declarat Alina Petrescu, la finalul sedintei de Guvern.

Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca, anul trecut, dintr-un numar de 118 demnitari s-a constatat ca aproximativ 40% au fost nevoiti sa-si suplimenteze din fonduri proprii aceste cheltuieli.

"In consecinta si avand in vedere ce va spuneam mai devreme ca se face acea actualizare anuala rezulta pentru ministri, inclusiv persoanele care ocupa functii asimilate celei de ministru, precum si de ministri delegati pe durata mandatului se asigura decontarea cheltuielilor de cazare si se majoreaza cu 7.000 de lei pe an, se stabileste asadar un plafon maxim anual de 55.000 de lei, pentru secretarii de stat este vorba de o decontare pe o perioada de trei luni de la data numirii se majoreaza cu 1.500 de lei pe an, iar pentru persoanele care ocupa functia de viceprim-ministru, ministru, ministri de stat, ministru delegat si functii asimilate de ministru decontarea se majoreaza cu 7.000 de lei, plafonul maxim ajunge la 55.000 de lei”, a explicat Petrescu.

Totodata, ea a tinut sa arate motivele pentru care sunt realizate aceste actualizari.

"De exemplu, incepand cu 1 ianuarie 2016, plata impozitelor si taxelor aferente cladirilor si terenurilor revine in totalitate societatii (RA- APPS - n.r.) la data la care au fost stabilite tarifele aplicate. In prezent, nu fusesera incluse aceste taxe. Dupa aceea, este vorba de o reevaluare a cladirilor care a dus si ea la o crestere a cheltuielilor (...) In 2016 fata de 2014 cheltuielile pentru administrarea cladirilor au crescut", a spus Petrescu.

Majoritatea ministrilor nu detin, conform declaratiilor de avere, locuinte in Bucuresti sau in imprejurimi, astfel ca de prevederile acestei Hotarari de Guvern ar putea sa beneficieze ministrii Lia Olguta Vasilescu, Florian Bodog, Carmen Dan, Gabriel Les, Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Toma Petcu, Adriana Petcu, Augustin Jianu, Marius Dunca, Mircea Dobre si Gratiela Gavrilescu.

guvern inquam Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Atac informatic al sustinatorilor lui Erdogan pe Twitter. Printre tinte: BBC, doi ministri francezi si Amnesty International

Atac informatic al sustinatorilor lui Erdogan pe Twitter. Printre tinte: BBC, doi ministri francezi si Amnesty International

Emmanuel Macron, Klaus Iohannis

Emmanuel Macron vine joi în România. Programul vizitei

USR "condamnă ferm" propunerile de modificare a legilor justiţiei

Surse: Ministrul Tudorel Toader, convocat la Guvern de premierul Tudose

Dacian Ciolos

Platforma România 100: Independenţa justiţiei va fi grav afectată

PNL, despre schimbările în justiție: Ne vom lupta cu toate armele

PNL se gândește să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei