Fostul premier Dacian Ciolos va lansa o fundatie prin care sa isi promoveze ideile. Vicepresedintele PNL a respins invitatia

×
Codul embed a fost copiat

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a respins invitatia la dialog a fostului premier Dacian Ciolos.

”Cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi, a scris Mihai Voicu pe Facebook, conform News.ro.

Ciolos a avut, joi, o intalnire cu parlamentarii USR, la finalul careia a declarat ca intentioneaza sa creeze o asociatie, pornind de la platforma Romania 100, care sa-i permita sa ramana in continuare implicat in viata publica.

El a precizat ca si-ar dori o colaborare atat cu USR, cat si cu PNL, ”in masura in care va exista un interes”.

”Un domn care ne-a spus in campania electorala ca nu doreste sa fie pe afisele noastre si ca ii folosim abuziv imaginea ne lanseaza la televizor propuneri de colaborare. Mentioneaza ceva de platforma Romania 100. Pai cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi”, a reactionat Mihai Voicu pe pagina sa de Facebook.

Citește și
Dacian Ciolos, Sorin Grindeanu
Predare de stafeta intre Sorin Grindeanu si Dacian Ciolos, la Palatul Victoria: "Nu va fi deloc, deloc, deloc usor"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

PNL nu este in situatia de a-l adopta pe Dacian Ciolos, fiind nevoie sa se organizeze alegeri democratice "de sus pana jos", a mai afirmat joi vicepresedintele liberalilor Mihai Voicu.

"Am toata aprecierea personala pentru domnul Ciolos, am fost si colegi de guvern. Consider ca in guvernul pe care l-a condus a facut destul de multe lucruri bune, a avut oameni de toata isprava in echipa sa, mai ales dintre cei care au fost mai discreti cu aparitiile publice, de exemplu Costin Borc, pe care l-am apreciat foarte mult in activitatea sa, insa, din punct de vedere politic, in acest moment PNL are nevoie sa se uite in interior, are nevoie sa organizeze alegeri democratice de jos in sus, are nevoie sa-si aleaga lideri cu vechime in partid, lideri conectati la teritoriu, pentru ca nu doar faptul ca platforma domnului Ciolos pe care, sigur, am adoptat-o si noi, dar cu care am pierdut alegerile... Haideti sa fim seriosi, poate trebuie sa gandim altceva", a declarat Voicu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El l-a rugat pe fostul premier sa se adreseze sutelor de activisti din judetele unde a pastrat prefecti PSD.

"L-as invita pe domnul Ciolos sa se adreseze sutelor de activisti care au constatat ca trebuie sa-l sustina, dar domnul Ciolos nu doreste sa apara pe afisele noastre, as dorit sa se adreseze sutelor de activisti din judetele in care domnul Ciolos a pastrat prefectii si directorii de deconcentrate ai Partidului Social Democrat, dintre care unii acum sunt ministri de Interne, si, in general, sa se gandeasca totusi ca, daca doreste sa faca o activitate politica e bine-venit sa o faca, e dreptul sau constitutional, insa in acest moment eu nu cred ca PNL este in situatia de a-l adopta intr-un fel pe domnul Ciolos ca membru, ca si colaborator. Sigur, daca lanseaza din calitatea de sef de ONG proiecte publice, sociale, da putem sa ne uitam, sa ne consultam, insa PNL trebuie sa demareze procesul democratic de alegeri interne cu membri PNL", a spus Voicu.

El a adaugat ca va vota impotriva unei derogari privind inscrierea in PNL a lui Dacian Ciolos, asa cum s-a intamplat in cazul presedintelui Klaus Iohannis.

"Inscrierea in PNL poate sa o faca, e dreptul lui legal, candidatura la presedintia partidului implica niste criterii de vechime de la care nu trebuie sa facem rabat. Derogare Iohannis. (...) Eu voi vota impotriva acestei derogari. Eu am exprimat o pozitie care este in rezonanta, ca sa nu mai vorbesc de sutele de primari PNL care se uitau cum cei de la PSD faceau proiecte din fonduri guvernamentale si ei nu", a motivat Mihai Voicu.

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat joi ca, in perioada urmatoare, va lansa o structura asociativa bazata pe platforma "Romania 100" si intentioneaza sa colaboreze in acest sens cu USR si PNL.

Ciolos a discutat acest subiect, la Palatul Parlamentului, cu parlamentarii USR.

"Urmeaza sa vad in perioada urmatoare pentru mine, am eu nevoie in primul rand de o analiza, care este modalitatea cea mai buna ca eu, ca persoana, sa fiu eficient in viata publica. Daca o sa consider ca inscrierea intr-un partid politic, o sa iau in discutie subiectul asta, o sa vad", a declarat Ciolos.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Dacian Ciolos s-a intalnit cu membri ai USR pentru a discuta despre formarea unui ONG. In organizatie vor fi fosti ministri
Dacian Ciolos s-a intalnit cu membri ai USR pentru a discuta despre formarea unui ONG. In organizatie vor fi fosti ministri

Fostul premier Dacian Ciolos a venit joi, la Palatul Parlamentului, unde s-a intalnit cu parlamentari ai grupului USR.

Predare de stafeta intre Sorin Grindeanu si Dacian Ciolos, la Palatul Victoria:
Predare de stafeta intre Sorin Grindeanu si Dacian Ciolos, la Palatul Victoria: "Nu va fi deloc, deloc, deloc usor"

Premierul Sorin Grindeanu si fostul prim-ministru Dacian Ciolos s-au intalnit joi, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre proiectele guvernamentale care trebuie continuate.

Dacian Ciolos, ultima declaratie ca prim-ministru.
Dacian Ciolos, ultima declaratie ca prim-ministru. "Nu exclud implicarea politica pe viitor, am primit invitatii"

In timp ce membrii guvernului Grindeanu erau in Parlament, Dacian Ciolos a sustinut o conferinta de presa in care a facut bilantul guvernarii sale.

Recomandări
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei. 

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.