Lovitura primită de Liviu Dragnea din interiorul PSD: ”Dezechilibru intern și riscuri”

Liviu Dragnea
Pro TV

După organizația PSD Dâmbovița, încă o filială puternică a apartidului anunță că i se opune președintelui Liviu Dragnea, după decizia de excludere a lui Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu.

Este vorba despre organizația PSD Ialomița, care a anunțat public faptul că președintele organizației județene, Marian Neacșu, a primit în ședința Comitetului Executiv lărgit al PSD Ialomița ”votul de încredere al tuturor membrilor”.

De asemenea, organizația a precizat că a adoptat o rezoluție prin care toți membrii PSD Ialomița - inclusiv parlamentarii - anunță că îl susțin ”fără rezerve” pe Neacșu și că se solidarizează cu organizația PSD Dâmbovița.

Semnatarii acestei rezoluții afirmă la primul punct al documentului faptul că hotărârile Comitetului Executiv al PSD privind excluderea lui Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu ”sunt neîntemeiate și abuzive”.

Toți membrii PSD Ialomița cer revocarea decizie de excludere și anunță că semnează alături de Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu contestația care va fi adresată Comisiei Naționale de Etică a PSD.

Citește și
Adrian Țuțuianu
Ţuţuianu se va judeca cu PSD dacă va fi exclus din partid. „Dragnea se consultă cu avocaţii”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Nu în ultimul rând, în mesajul organizației PSD Ialomița se mai precizează că membrii acestei filiale resping o eventuală numire a altei persoane în funcția de președinte al PSD Ialomița - în locul lui Neacșu - de către conducerea centrală a PSD.

Mesajul integral al organizației PSD Ialomița:

”Echipa PSD Ialomița rămâne unită!

Astăzi, președintele organizației județene, Marian Neacșu, a primit în ședința Comitetului Executiv lărgit al PSD Ialomița votul de încredere al tuturor membrilor. De asemenea, a fost adoptată o Rezoluție prin care parlamentarii, primarii, consilierii județeni, consilierii municipali și președinții organizațiilor locale PSD din județul Ialomița îl susțin fără rezerve pe președintele PSD Ialomița, Marian Neacșu și se solidarizează cu toți colegii din organizația PSD Dâmbovița.

PSD Ialomița a adoptat următoarea rezoluție:

Partidul Social-Democrat Organizația Județeană Ialomița

R E Z O L U Ț I E

Subsemnații, membrii Comitetului Executiv lărgit al P.S.D. Ialomița: parlamentari, primari, consilieri județeni, consilieri municipali și președinți ai organizațiilor locale P.S.D. din județul Ialomița, întruniți astăzi, 7 noiembrie 2018, văzând hotărârile Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat (C.Ex.) adoptate luni, 5 noiembrie, în spiritul valorilor fundamentale ale social-democrației, adoptăm și semnăm prezenta rezoluție:

1. Considerăm că hotărârile C.Ex. privind excluderea domnilor Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu sunt neîntemeiate și abuzive;

2. Avem încredere în deciziile domnului Marian Neacșu și îl susținem fără rezerve;

3. Poziția pe care dumnealui a exprimat-o în Comitetul Executiv Național din 21 septembrie a exprimat poziția întregii organizații care a fost consultată și a aprobat-o.

4. Solicităm conducerii Partidului Social Democrat să dea dovadă de rațiune și să revoce această hotărâre abuzivă de excludere a domnilor Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, care nu face altceva decât să genereze dezechilibru intern și riscuri politice pentru următorul an electoral. Această hotărâre eronată a C.Ex. a declanșat un sentiment de îngrijorare în rândul tuturor membrilor P.S.D., cu privire la libertatea de exprimare în cadrul partidului;

5. Sprijinim toate inițiativele pe care domnii Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu înțeleg să le întreprindă în continuare și ne solidarizăm cu colegii din organizația P.S.D. Dâmbovița în demersurile și inițiativele ce vor urma. Aceste demersuri nu vor viza unitatea și / sau stabilitatea partidului sau a Guvernului, ci doar repunerea lucrurilor în ordinea lor firească.

6. Apreciem rigurozitatea și disciplina în interiorul partidului când sunt impuse prin argumente și nu prin forță. Președintele P.S.D. Ialomița, 2 Marian Neacșu, susține pluralismul ideilor și crede în forța argumentelor, nu în argumentele forței.

7. Semnăm, alături de Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, contestația care va fi adresată Comisiei Naționale de Etică, Integritate și Arbitraj și Congresului P.S.D. și solicităm analizarea cu celeritate și în condiții de imparțialitate a situației de drept și de fapt;

8. Considerăm că domnul Marian Neacșu este președintele ales legitim al P.S.D. Ialomița și respingem o eventuală numire a altei persoane în această funcție de către conducerea centrală a Partidului Social-Democrat. Organizația PSD Ialomița are maturitatea politică și determinarea de a-și alege singură conducerea, chiar și interimară. Din acest motiv, nu vom participa la nicio acțiune politică convocată sau inițiată de o conducere interimară a P.S.D. Ialomița, care ar putea fi impusă abuziv de C.Ex. Național, fără consultarea prealabilă a organizației.

9. Respingem excluderea din partid pentru exprimarea de opinii, cu atât mai mult cu cât opiniile exprimate și susținute de domnul Marian Neacșu și de colegii care au semnat scrisoarea prezentată în Comitetul Executiv Național din 21 septembrie sunt expresia transpunerii în fapte a Programului Politic al PSD și a Programului de Guvernare.

10.Considerăm că performanța politică și electorală sunt cele mai importante criterii pe care se bazează evaluarea unui lider politic și a organizației pe care o conduce. De asemenea, apreciem calitatea umană a liderului nostru Marian Neacșu, echilibrul și competența acestuia, spiritul neconflictual și constructiv de care a dat dovadă totdeauna.

11. Astfel de decizii afectează echilibrul și liniștea din interiorul Partidului Social-Democrat. Deciziile în interiorul P.S.D. trebuie adoptate cu calm, cu rațiune și în interesul partidului, nu pentru interese individuale ale unei persoane.

12.Subliniem că Marian Neacșu, președintele PSD Ialomița, nu este doar un lider apreciat în organizația județeană, ci este unul dintre acei lideri care au pus umărul și care au dus Partidul Social-Democrat unde este acum, adică la guvernare.

Slobozia, 7 noiembrie 2018”

Recent, PSD Dâmboviţa a cerut, într-o declaraţie comună a membrilor BPJ, a parlamentarilor, primarilor, consilierilor judeţeni, municipali şi a preşedinţilor social-democraţi ai organizaţiilor locale din judeţul Dâmboviţa, revocarea deciziei de excludere din partid a lui Adrian Ţuţuianu.

În document, reprezentanţii PSD Dâmboviţa și-au exprimat susţinerea pentru Ţuţuianu şi au susţinut că el este ''preşedintele legitim'' al organizaţiei.

De asemenea, aceştia au spus că nu vor recunoaşte o altă conducere, interimară, la şefia PSD Dâmboviţa.

Semnatarii au mai avertizat că vor sprijini toate demersurile pe care Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu le vor întreprinde.

În urmă cu câteva zile, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că mai mulţi colegi de partid îşi pun problema dacă nu va fi afectată majoritatea din Parlament din cauza "mişcărilor" din PSD, adăugând că şi pe el îl preocupă acest lucru.

El a precizat că în momentul de faţă coaliţia are o majoritatea confortabilă şi că speră ca "mişcările" din PSD să nu afecteze şi mai mult partidul.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Război în PSD. Țuțuianu spune că susținătorii săi sunt șantajați sau amenințați de Dragnea și oamenii săi
Război în PSD. Țuțuianu spune că susținătorii săi sunt șantajați sau amenințați de Dragnea și oamenii săi

Social-democraţii excluşi din PSD nu renunţă.

Ţuţuianu se va judeca cu PSD dacă va fi exclus din partid. „Dragnea se consultă cu avocaţii”
Ţuţuianu se va judeca cu PSD dacă va fi exclus din partid. „Dragnea se consultă cu avocaţii”

Adrian Ţuţuianu, recent exclus din PSD, a declarat că nu se dezice de ceea ce a făcut şi a spus în ultima perioadă. ”Problema noastră nu este partidul, ci liderul partidului”, a afirmat Ţuţuianu, care a precizat că va fi ”un votant critic al guvernului”.

Parlamentarii şi liderii PSD din Dâmboviţa îi susţin pe excluşii Ţuţuianu şi Neacşu. Declaraţia comună semnată
Parlamentarii şi liderii PSD din Dâmboviţa îi susţin pe excluşii Ţuţuianu şi Neacşu. Declaraţia comună semnată

Parlamentarii, primarii, consilieri municipali şi judeţeni, șefii de organizații locale și membrii BPJ al PSD Dâmbovița au semnat o declaraţie comună prin care îşi exprimă susţinerea pentru Adrian Ţuţuianu.

Deputat PSD de Dâmboviţa: Adrian Ţuţuianu este un lider incontestabil
Deputat PSD de Dâmboviţa: Adrian Ţuţuianu este un lider incontestabil

Deputatul PSD de Dâmboviţa Carmen Holban a precizat marţi, printr-o postare pe Facebook, că Adrian Ţuţuianu este un lider incontestabil căruia i se datorează rezultatele şi eficienţa organizaţiei judeţene de partid.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.