Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Liviu Dragnea vrea un Guvern votat de Parlament cat mai repede. Conducerea Camerei Deputatilor si Senatului a fost convocata

juramantul parlamentarilor

Conducerea Camerei Deputatilor si cea a Senatului au fost  convocate, marti, dupa Craciun, in sedinta de Birouri permanente.

La Camera Deputatilor, sedinta Bp este programata pentru ora 14,00, in timp ce la Senat sedinta va avea loc incepand cu ora 13,00 - potrivit Agerpres.

Parlamentarii au luni liber, in a doua zi de Craciun.

Senatorii au adoptat, pentru saptamana 26 - 31 decembrie, un program care cuprinde pentru ziua de marti si sedinte ale grupurilor parlamentare la ora 14,00, precum si activitati in comisiile permanente de specialitate incepand cu ora 15,00.

Si miercuri senatorii lucreaza in comisii, in timp ce joi si vineri acestia au activitate in teritoriu.

Liviu Dragnea vrea un Guvern cat mai repede

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, spune ca si-ar fi dorit ca Romania sa aiba instalat, cat mai curand, un guvern legitim care sa puna in aplicare masurile cuprinse in programul de guvernare al social-democratilor.

"Incepand din aceasta luna, angajatii din Sanatate isi vor primi salariile marite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educatie, asa cum am promis inca din campania electorala. Imi doream sa avem instalat, cat mai repede, un guvern legitim. Un guvern care sa adopte primele masuri fiscale pe care le-am prezentat in Programul de guvernare PSD", sustine Dragnea, sambata, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, unele dintre masurile promovate de PSD ar fi trebuit sa poata fi aplicate incepand cu 1 ianuarie 2017.

"Majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei, eliminarea contributiilor pentru sanatate pentru toate pensiile, reducerea preturilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 si ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care si-au pierdut patentul), scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari), relansarea si extinderea programului national de sanatate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fara interferon, inclusiv pentru pacientii cu grad de fibroza F3, dublarea burselor studentesti la 201 lei per student. Unele dintre ele ar fi trebuit adoptate inainte de 1 ianuarie", mai sustine liderul PSD.

Liviu Dragnea afirma ca, impreuna cu colegii sai, cauta solutii pentru ca aceste masuri sa poata fi aplicate "macar de la 1 februarie".

"Cum nu avem inca un guvern votat de Parlament, in ultimele doua zile am lucrat, impreuna cu colegii mei, pentru a gasi solutii ca aceste masuri, atat de asteptate de romani, sa fie aplicate macar de la 1 februarie. Pentru ca vreau ca romanii sa aiba mai multi bani in buzunare, iar tot mai multi sa faca parte din clasa de mijloc", conchide Dragnea.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 24 Decembrie 2016
Citeste mai multe despre: Liviu Dragnea, Parlament, parlamentari, Guvern,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed