Liviu Dragnea taie din banii unor institutii, printre care si Administratia Prezidentiala: "Trebuie sa investim in economie"

Liviu Dragnea

Presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, ca institutii precum Camera Deputatilor, Senatul, SRI, SIE, Curtea de Conturi, vor avea in acest an un buget mai mic cu 19-20% decat cel de anul trecut.

"Eu am spus deja si in campanie si dupa alegeri ca, in afara de ministere unde, in functie de partea din program pe care trebuie sa o puna in aplicare, si vorbim de banii pe programe, celelalte institutii, nu mai tin exact minte cate sunt, 18, 19, 20, Administratia Prezidentiala, Camera Deputatilor, Senat, SRI, SIE, Curtea de Conturi vor avea undeva la 19-20% mai putin.

Eu am pus deja pe site proiectul de buget pentru Camera, cu 19,7 % mai putin. Limitele de buget le vor primi toate aceste institutii", a spus Dragnea la Antena 3, conform Agerpres.

El a adaugat ca anul 2017 este unul in care trebuie "chivernisit bine fiecare banut" din buget.

"Este un an in care trebuie sa investim foarte mult in economie si in social si cred ca toti putem in aceste institutii sa ne strangem putin. Eu zic ca se poate, daca suntem mai economi si mai gospodari, se poate", a mentionat Dragnea.

Citește și
Klaus Iohannis - agerpres
Klaus Iohannis, ingrijorat de independenta justitiei, din cauza lui Dragnea si Tariceanu: "S-ar darama statul de drept"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Presedintele Camerei Deputatilor a mai declarat, duminica seara, ca nu a mai vorbit cu presedintele Klaus Iohannis de la investirea Guvernului, subliniind ca este "ineficient" faptul ca cei doi nu discuta.

"E mai rau decat anormal (ca presedintele Camerei Deputatilor nu vorbeste cu presedintele tarii - n.r.), este ineficient. Dar nici nu pot sa va spun ca stau si plang seara acasa ca nu sunt sunat sau nu sunt cautat de presedintele Iohannis, pentru ca am vazut ca sunt rare ocaziile, aproape deloc, cand iese pe undeva si nu imi pomeneste numele, nu ma ataca, nu ma jigneste", a precizat Dragnea.

El a adaugat nu se afla intr-un razboi cu seful statului, mentionand ca tot primeste "lovituri si jigniri", insa nu va incasa "la nesfarsit".

"Sunt foarte spumoase si zemoase aceste subiecte. Iohannis a zis ceva de Dragnea. Dragnea ce zice? Nu raspunde, arata masurile. PNL a spus ceva de Dragnea. Dragnea ce face? Nu raspunde. Ghita-Coldea, nu mai stiu cine, Ghita-Kovesi, sunt spumoase, dar seara fiecare roman zice, eu astazi cat am castigat? Eu maine castig mai bine? Oamenii astia care sunt la guvernare se tin de promisiuni? Adica ne maresc salariile, ne maresc pensiile, dau drumul la niste masuri de relaxare fiscala care sa ridice economia, sa descatuseze mii de motorase de dezvoltare economica?

De astea sunt interesati si atunci eu am doua variante: varianta usoara, in care sa imi ascut si eu sabiile si sa incepem sa ne batem in declaratii, foarte frumos, foarte interesant, si cu mai putina atentie pe ceea ce trebuie sa se intample pe programul de guvernare, sau varianta in care le incasez. Lumea vorbeste despre razboi Iohannis-Dragnea. Eu nu sunt in razboi. Eu primesc, tot primesc lovituri si jigniri. (...) Nu voi incasa la nesfarsit. Asta e de categoria 'Musca', in fiecare zi primesti ceva si dai. Eu sunt obisnuit la categoria 'Super grea', o data si bine", a aratat presedintele Camerei Deputatilor.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Calin Popescu Tariceanu ii da replica lui Klaus Iohannis: Presedintele sa sustina
Calin Popescu Tariceanu ii da replica lui Klaus Iohannis: Presedintele sa sustina "statul de drept", nu "statul drepti"

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, i-a dat o replica presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, dupa ce seful statului l-a criticat intr-un discurs despre independenta justitiei.

Klaus Iohannis, ingrijorat de independenta justitiei, din cauza lui Dragnea si Tariceanu:
Klaus Iohannis, ingrijorat de independenta justitiei, din cauza lui Dragnea si Tariceanu: "S-ar darama statul de drept"

Presedintele Klaus Iohannis a tinut un discurs la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde a vorbit despre independenta justitiei, apararea valorilor democratiei si i-a incurajat pe judecatori si procurori sa se opuna imixtiunii politicului.

Klaus Iohannis il ataca pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea:
Klaus Iohannis il ataca pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea: "Toti romanii sa inteleaga cat de periculos este acest demers"

Presedintele Klaus Iohannis este "indignat" de demersul Avocatului Poporului de a ataca la CCR articolul 2 din Legea 90/2001.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.