Liviu Dragnea, despre statul paralel: ”O caracatiţă care a sugrumat dezvoltarea României”

Liviu Dragnea
Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, la un post de televiziune, că statul paralel este format din oameni din serviciile secrete, din Poliţie, din vămi, din ANAF, Garda Financiară, din procurori sau judecători.

Dragnea a spus că președintele Iohannis este unul dintre beneficiarii statului paralel şi că nu îi sunt clare motivele pentru care şeful statului "preferă să ia apărarea unor bucăţi din acest stat paralel".

"(...) S-a făcut atât de mult rău, se face atât de mult rău, încât lucrurile astea nu pot rămâne nepedepsite (...) Statul paralel este un grup de indivizi, din păcate foarte mare, cu ramificaţii inimaginabil de largi, care exercită puterea statului într-un mod nelegal şi nelegitim, substituindu-se puterii legitime care se obţine prin votul democratic”, a spus Liviu Dragnea, potrivit news.ro.

El a susţinut că acest stat paralel este format din oameni ai instituţiilor publice, fiind o ramificaţie care "ne va îngrozi pe toţi".

"Şi acum, şi înainte este format din oameni din serviciile secrete, o parte din procurori, o parte din judecători, oameni din Serviciul de Protecţie şi Pază, în frunte cu generalul Pahonţu, oameni din Garda Financiară înainte, oameni din ANAF, din Politie, din vamă, din mediul privat. Este o ramificaţie, care, în momentul în care va ieşi la iveală, şi eu sunt sigur că încet-încet va ieşi la iveală, la un moment dat va bubui, sper că va bubui, ne va îngrozi pe toţi, pentru că e o caracatiţă care a sugrumat, pe de-o parte, dezvoltarea României şi care a stabilit destine, care a frânt vieţi, destine, care a băgat oameni în puşcărie, care a scăpat infractori, a protejat interese străine, care a protejat interese economice, care a lovit în intersele româneşti, care a lovit în interesele capitalului autohton, care s-a implicat în alegerile interne din anumite partide, care s-a implicat în alegerile democratice, în facerea de guverne, a deschis dosare, a închis dosare şi încearcă să facă în continuare aşa şi încă reuşeste. Poate nu la nivelul de dinainte, dar nivelul oricum este destul de mare şi acum şi destul de periculos", a declarat Dragnea.

Citește și
Liviu Dragnea si iubita
Bat clopote de nuntă în PSD. Liderii partidului vorbesc despre căsătoria lui Dragnea
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Întrebat unde se situează preşedintele Iohannis "în această ecuaţie de putere ocultă", Liviu Dragnea a spus că şeful statului este unul dintre beneficiarii statului paralel şi că nu îi sunt clare motivele pentru care preferă să ia apărarea unor bucăţi din acest stat paralel.

Este unul din beneficiarii statului paralel, nu sunt sigur că e conştient de dimensiunea lui şi e implicat în asta, dar este unul din beneficiari. Din nu ştiu ce motive, preferă, ori prin inacţiunile, ori prin poziţiile publice, să ia apărarea unor bucăţi din acest stat paralel. În momentul în care toate dezvălurile nu lasă dubiu despre falsificarea de probe de către procurori, despre încălcări flagrante ale legii, într-un stat care n-ar fi fost capuşat de această caracatiţă se luăm măsuri imediate. La noi, domnul procuror general între două şampanii a zis că nu e nicio problemă, iar domnul preşedinte a zis să nu luăm noi în seamă ce spun nişte inculpaţi. Nu ştiu din ce motive face asta, poate pentru a nu pierde din electorat, a declarat liderul PSD

El a mai susţinut că acest sistem s-a dezvoltat foarte mult începând cu 2013 şi a ajuns la un nivel inimaginabil.

De asemenea, întrebat în ce relaţii mai este cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a spus că, după întâlnirea din 15 februarie, pe care a avut-o cu acesta, alături de premierul Viorica Dăncilă, nu au mai discutat nici la telefon.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Prima ședință cu noii lideri PSD. Avertismentul lui Dragnea
Prima ședință cu noii lideri PSD. Avertismentul lui Dragnea

Social-democraţii au avut luni prima şedinţă cu liderii recent aleşi la congres. Cu o echipă formată din mulţi tineri şi multe femei, Liviu Dragnea a vorbit despre o perioadă în care din PSD trebuie să dispară înfruntările.

Bat clopote de nuntă în PSD. Liderii partidului vorbesc despre căsătoria lui Dragnea
Bat clopote de nuntă în PSD. Liderii partidului vorbesc despre căsătoria lui Dragnea

Bat clopote de nuntă în PSD. Liderii social democrați vorbesc deschis despre căsătoria lui Liviu Dragnea cu iubita lui, Irina Tănase, tânăra care i-a stat alături la congresul de sâmbătă al partidului.

Dăncilă, despre iubita lui Dragnea: Un om deosebit, care a susţinut echipa PSD la Congres
Dăncilă, despre iubita lui Dragnea: Un om deosebit, care a susţinut echipa PSD la Congres

Preşedintele executiv al PSD, Viorica Dăncilă, spune despre Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, care a fost prezentă la Congresul extraordinar din 10 martie, că este un om deosebit, cu bun simţ, care a susţinut echipa formaţiunii la această reuniune.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.