Liviu Dragnea decide in scurt timp daca va candida la sefia interimara a PSD: "Victor nu mai este foarte foarte ... stabil"

Liviu Dragnea, Victor Ponta - AGERPRES

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat ca va anunta luni sau marti daca isi va depune "candidatura" la sefia interimara a partidului.

El a admis ca PSD se afla intr-o "situatie speciala", care necesita "masuri speciale", respectiv delegarea atributiilor de presedinte al formatiunii pe o perioada limitata, pana la un congres al social-democratilor.

"Nu am facut un asemenea anunt inca. Eu am avut in ultima perioada discutii cu foarte multi colegi, si membrii din Comitetul Executiv si foarte multi colegi din tara. Ma intereseaza ca ceea ce am spus mai devreme sa nu se intample, adica o instabilitate a partidului care poate genera efecte inclusiv in afara partidului. E nevoie urgenta de certitudine si de fermitate la varful partidului si de un plan de actiune concret. Sa nu uitam ca in toamna este perioada in care toate partidele trebuie sa-si desemneze si sa-si stabileasca candidatii pentru alegerile locale. Alegerile locale de la anul vor fi un moment politic extrem de important cu efecte la alegerile parlamentare care genereaza, sau nu, prezenta la guvernare a PSD", a afirmat coordonatorul politic al PSD, conform Agerpres, care citeaza Antena 3.

Potrivit acestuia, PSD are nevoie de o conducere "care sa dea vigoare si siguranta partidului".

"PSD este un partid care este obisnuit sa fie condus cu vigoare, cu siguranta, cu claritate, cu fermitate si cu foarte multa rigoare. PSD este obisnuit sa aiba un plan de actiune foarte clar si sa i se spuna: asta este linia si sa i se explice de ce aceasta este linia si care sa dea speranta si un moral ridicat membrilor de partid. Asta trebuie sa se intample la Comitetul Executiv de saptamana viitoare", a precizat Liviu Dragnea.

Citește și
Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb - AGERPRES
Lupta pentru PSD. Ecaterina Andronescu cere organizarea unui congres "cat mai repede cu putinta", iar Rovana Plumb se opune
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Intrebat daca o piedica in calea unei eventuale "candidaturi" la preluarea interimara a atributiilor presedintelui PSD nu o reprezinta condamnarea sa la iCCJ, coordonatorul politic al social-democratilor a spus: "Aceasta este o chestiune importanta".

"Pe de alta parte, PSD se afla intr-o situatie speciala, acum. intr-o situatie speciala, unde se pot adopta masuri speciale pe o perioada tranzitorie. Daca o sa fiu implicat in asa ceva si daca o sa cer colegilor mei increderea pentru asa ceva va fi pentru o perioada strict limitata si anume pana la organizarea congresului, a carei data o vom stabili tot in urma unei analize foarte serioase", a adaugat Dragnea.

El a mentionat ca in cazul in care in cadrul CEx de miercuri ar fi propus sa preia interimar atributiile presedintelui PSD, nu ar fi nimic spectaculos. "Nu e nimic grav, nu se scindeaza nimic. Este o competitie, prin vot se stabileste...", a spus liderul social-democrat.

La intrebarea cum comenteaza afirmatiile lui Valeriu Zgonea potrivit carora PSD este intr-o situatie de criza, pentru ca Victor Ponta e inculpat, iar Liviu Dragnea e condamnat intr-un dosar penal, coordonatorul politic al partidului ca acest lucru "este real".

"Este o situatie fara precedent, asta inseamna ca este o situatie speciala. Asta inseamna ca PSD trebuie sa gaseasca forta interioara si sa adopte niste masuri speciale, speciale, repet, pe o perioada strict limitata. Adica, aici nu e vorba de cineva care vrea sa faca jocuri. (...) Cand esti in razboi, politic vorbind, partidul se uita si spune: dumneata esti cel care trebuie sa-ti asumi pe aceasta perioada, avem o batalie acum, dupa batalia asta urmeaza altele, pana finalizam batalia, dumneata esti acolo si-ti faci o echipa, dupa ce s-a terminat batalia facem un congres si alegem o echipa. Acesta este modul in care gandesc in aceste zile colegii de partid", a afirmat coordonatorul politic al PSD.

El a mai aratat ca important este ca dupa CEx-ul de miercuri social-democratii sa iasa "limpezi, coerenti si cu fermitate". "Pana la urma trebuie sa discutam si rational. Nu cred ca cineva trebuie sa puna atata patima pentru un interimat. Noi discutam de un interimat, pana la urma", a adaugat acesta.

Liviu Dragnea considera ca in cazul in care preia interimar sefia partidului in urma unei decizii a CEX de miercuri, ar putea deveni vulnerabil in fata atacurilor PNL si ale lui Klaus Iohannis.

"Unii mi-au zis ca as putea deveni vulnerabil si in fata altor institutii. (...) Daca voi lua acea decizie imi asum. Daca colegii mei vor considera ca eu sunt cel care impreuna cu Rovana (Plumb - n.r.), cu ceilalti colegi, sa gestionez un pachet de atributii pe o perioada limitata si eu nu as face acel lucru toata viata as sta cu o piatra in suflet, ca, din lasitate, as fi putut sa fac ceva pentru partid si nu am facut-o de frica. Nu imi asum asta. Daca e sa mor, sa mor in picioare", a conchis Dragnea.

Pe de alta parte, liderul PSD a explicat ca nu are niciun conflict cu Victor Ponta, pe care il considera in continuare un prieten, insa, in opinia sa, premierul trece printr-o perioada grea si nu mai este "foarte stabil".

"Eu il inteleg. Victor trece printr-o perioada foarte grea si nu mai este foarte foarte ... stabil. Si il inteleg. Eu de fapt sunt un om foarte intelegator. N-am o problema cu Victor Ponta. Eu." - a mai spus Liviu Dragnea.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Valeriu Zgonea, preocupat de statul de drept:
Valeriu Zgonea, preocupat de statul de drept: "Oare ce partid a sangerat cel mai mult?"

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a scris pe Facebook ca PSD a propus si sprijinit actuala conducere a Parchetelor, decizii in urma carora "a sangerat cel mai mult".

Lupta pentru PSD. Ecaterina Andronescu cere organizarea unui congres
Lupta pentru PSD. Ecaterina Andronescu cere organizarea unui congres "cat mai repede cu putinta", iar Rovana Plumb se opune

Dupa demisia lui Victor Ponta din fruntea PSD, lupta pentru putere in acest partid se da acum intre doua tabere - miza principala fiind organizarea sau nu a unui congres extraordinar, unde sa se aleaga noua conducere.

Lupta pentru sefia PSD. Zgonea, atac la conducere:
Lupta pentru sefia PSD. Zgonea, atac la conducere: "Liderul partidului e inculpat, iar adjunctul e condamnat"

Incepe sa fie concurenta mare pentru sefia PSD. Numarul doi intre social democrati, Liviu Dragnea, pare hotarat acum sa devina numarul unu si sa intre in cursa impotriva colegei sale, Rovana Plumb.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.