Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Laszlo Borbely: UDMR cere o intalnire cu premierul Victor Ponta pe teme economice

Laszlo Borbely

UDMR propune premierului Victor Ponta o discutie pe teme economice, declara vicepresedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely.

El a precizat ca ar trebui abordate probleme precum banii pentru infrastructura, bugetul Romaniei pe anul viitor si bugetul Uniunii Europene.

"Sunt foarte putini bani pentru infrastructura si asta-i o alta problema economica si care tine si de bugetul anului 2014, pentru ca am vazut ca se pregateste bugetul pe anul viitor si noi, vorbesc acum de UDMR, noi solicitam o intalnire pe fond cu premierul, cu USL, pe aceasta tema, pentru ca in functie de banii care se aloca pe anul viitor vom avea sau nu o economie stabila", a spus Borbely, conform Mediafax, care citeaza RFI.

O alta problema care, in opinia lui Borbely, "este inca in ceata" este legata de bugetul si repartitia bugetului pe sase ani al Uniunii Europene.

"O alta problema care mi se pare ca este inca in ceata, cum se spune, este bugetul si repartitia bugetului pe sase ani al Uniunii Europene, buget pe care il stim acum in mare, deci nu se intampla schimbari spectaculoase. Din pacate, din informatiile pe care le avem, nu a fost pe placul Uniunii Europene ceea ce a trimis pana acum Romania de doua ori la Comisia Uniunii Europene. Va trebui sa rediscute prioritatile si am vrea sa avem o discutie pe fond si cu UDMR si cu partidele politice, sa avem care este conceptia Guvernului, pentru ca, pe baza a ceea ce se preconizeaza a se finaliza pana in octombrie, vom putea sa avem bani pentru infrastructura, pentru alte domenii sociale, invatamant, sanatate, care vor fi bani nu putini, peste 45 de miliarde de euro, se pare. Din discutiile pe care le-am avut intr-adevar la nivelul Comisiei de Politica Externa si Afaceri Europene, nu am avut parte de informatii foarte detaliate", a mai spus el.

Vicepresedintele politic al UDMR precizeaza ca Uniunea a depus "la cei doi ministri care au fost anul trecut si anul acesta ai Afacerilor Europene o proiectie a sa pe Transilvania, un document Transilvania 2020, cam care ar fi prioritatile in zona aceasta in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene. "Deci noi suntem pregatiti pentru aceasta discutie, dar, din pacate, se pare ca aici deocamdata bajbaim sau nu suntem foarte bine pregatiti. E nevoie de un dialog cu toate partidele politice", a mentionat el.

 

Sursa: Mediafax, Data publicarii: 26 August 2013
Citeste mai multe despre: UDMR, Laszlo Borbely, Victor Ponta, economie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed