Klaus Iohannis, despre intalnirea de marti cu Victor Ponta: "Am discutat la rece, cum se spune"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca intalnirea cu premierul Victor Ponta a fost ''foarte normala'' si ca discutiile ''eficiente'' au vizat problema refugiatilor si valurile de migratie.

"Am avut o intalnire foarte normala. Am discutat la rece cum se spune, foarte eficient despre chestiunile legate de refugiati, valuri de migratie. M-a informat in privinta catorva chestiuni bugetare dupa care ne-am despartit. A fost o intalnire de lucru normala", a spus seful statului despre intalnirea de marti cu premierul Victor Ponta, conform Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis a facu aceste declaratii, miercuri, la deschiderea Targului Indagra.

30 de minute au discutat marti, la Palatul Cotroceni, presedintele si premierul. Imediat ce si-au strans mana de "La revedere!", Victor Ponta a scris pe Twitter: "Intalnire cu presedintele Iohannis, deschidere totala pentru dialog, respect reciproc si colaborare Guvern-Presedinte pentru bunul mers al Romaniei!".

Cu o zi inainte de aceasta intalnire, tonul premierului era diametral opus. El il critica dur pe seful statului pentru modul in care reprezinta Romania la reuniunile internationale. "Problema e ca Iohannis nu face nimic. Merge acolo ca surda in hora. Acolo tace, acasa tace."

Citește și
Traian Basescu, Victor Ponta - AGERPRES
Declaratie surprinzatoare a lui Victor Ponta, despre Traian Basescu: "Este de 100 de ori peste Klaus Iohannis si PNL"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Dupa aceste afirmatii ale prim-ministrului, Klaus Iohannis a reactionat la fel de dur: "Domnul Ponta este foarte belicos in ultima vreme si impresia mea este ca prin aceasta atitudine crede ca oamenii uita faptul ca este judecat penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani".

Cat despre relatia dintre cele doua palate, presedintele spunea in urma cu doua zile ca va fi una... "institutional complexa". Iar asta a insemnat marti o discutie tete-a-tete despre migratie, dar si despre alte teme. Nici scandalul care il are in centru pe vicepremierul Gabriel Oprea nu ar fi fost ocolit, sustin surse oficiale.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ponta, inainte de intalnirea cu Iohannis:
Ponta, inainte de intalnirea cu Iohannis: "Nu ma prezint cu caciula in mana". Dupa intalnire: "Respect reciproc, colaborare"

"Surda-n hora" si "foarte belicos" - cu o zi in urma, parteneri de dialog institutional marti, la Palatul Cotroceni. Vorbim despre Klaus Iohannis si Victor Ponta, care au discutat marti despre migratie, dar si despre alte teme de actualitate.

Declaratie surprinzatoare a lui Victor Ponta, despre Traian Basescu:
Declaratie surprinzatoare a lui Victor Ponta, despre Traian Basescu: "Este de 100 de ori peste Klaus Iohannis si PNL"

Dupa ce s-a certat "ca la usa cortului" cu presedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta a ajuns sa-l laude pe fostul sef al statului, Traian Basescu.

Premierul a lansat la adresa presedintelui Romaniei cel mai dur atac de pana acum:
Premierul a lansat la adresa presedintelui Romaniei cel mai dur atac de pana acum: "S-a dus la Bruxelles ca surda la hora"

Premierul Victor Ponta a lansat cel mai dur atac de pana acum la adresa presedintelui Klaus Iohannis, ca reactie la acuzatiile sefului statului, referitoare la participarea lui la summit-ul din Bulgaria.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.