Presedintele Klaus Iohannis a dat autografe romanilor din SUA, dar a fost si criticat. Ce cadouri a primit Carmen Iohannis

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit sambata cu romanii stabiliti la New York si a dat autografe pe pe cele doua carti ale sale "Primul pas" si "Pas cu pas".

La sediul misiunii noastre la ONU, intalnirea presedintelui Iohannis cu o parte dintre romanii din SUA a fost foarte animata. Dupa intonarea imnului si discursurile oficiale, toti cei prezenti au vrut sa faca poze cu seful statului, si prima doamna. Presedintele a dat autografe pe cartea sa, iar Carmen Iohannis a primit cadouri simbolice, de pilda de la o romanca stabilita de multi ani in SUA, designer vestimentar.

Dupa ce s-a pozat cu un copil, prima doamna a primit un sfat de la principesa Marina Sturdza. "Sa gaseasca un proiect doua in care sa se implice si care sa ii dea o oarecare vizibilitate".

Romanii din diaspora au tinut sa-si manifeste nemultumirea fata de parlamentarii care ii reprezinta. In discursul sau, Klaus Iohannis le-a facut o promisiune. "In 2016 romanii din strainatate sa poata vota pentru prima data prin corespondenta. Va fi o dovada de maturizare a clasei politice romanesti."

La plecare, liftul in care a urcat presedintele, prima doamna, ambasadorul George Maior si alti cativa invitati nu a mai putut pleca pentru ca era prea incarcat. Abia dupa ce un ofiter SPP a iesit, usile s-au inchis.

Citește și
Klaus Iohannis, Victor Ponta
Reactia Administratiei Prezidentiale, dupa declaratia lui Ponta: "Nu vrem sa facem ping-pong cu mingi de proasta factura"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Aproximativ 100 de romani au participat la receptie. Printre acestia s-a aflat si printesa Marina Sturdza, care a afirmat ca, prin discursul sustinut, Klaus Iohannis este un presedinte receptiv.

"Sper ca presedintele sa fie mai prezent decat au fost altii inainte de el", a afirmat Marina Sturdza. Ea a aratat ca una din problemele cu care se confrunta romanii din strainatate este votul si si-a exprimat speranta ca aceasta chestiune sa fie rezolvata.

Si alti romani prezenti la intalnirea cu seful statului, precum Andreea Sas, cercetator, si-au exprimat speranta ca votul prin corespondenta va fi pus in practica la alegerile urmatoare. Femeia, stabilita de 14 ani in SUA, s-a declarat, insa, dezamagita de seful statului. "Cred ca lumea l-a pus pe un piedestal cand a fost ales si dansul un pic a dezamagit. Cred ca lumea este un pic nerealista pentru ceea ce este in politica romaneasca", a spus ea.

O alta romanca, stabilita la New York din 1991, cand a cerut azil politic, a afirmat ca asteapta o schimbare din partea presedintelui Iohannis. "A fost votat de peste 90% din romanii din Diaspora pentru ca este o schimbare si asteptam aceasta schimbare si misiunile dansului sa devina realitate, a spus aceasta, jurnalist la "Romanian Jurnal" si la "Dacia Magazin".

Medicul Daiana Voiculescu a sustinut ca romanii din strainatate au probleme din cauza plagiatului masiv din sistemul academic romanesc si a criticat faptul ca noul Cod fiscal prevede ca acestia trebuie sa plateasca CAS in Romania.

"Avem probabil cel mai mare numar de doctori in diverse stiinte. Ma uit la doctori in medicina si nu vad nimic remarcabil pe care acesti oameni sa-l fi produs prin tezele lor de doctorat, dar avem si un numar incredibil de politicieni care sunt doctori in stiinte, profesori universitari. Aceste doctorate nu au produs nimic original in mediul academic universitar. Este o problema care ne afecteaza pentru ca diploma mea, dar si titlurile cu care am venit (...) Incep sa fie puse la indoiala in fata acestui val masiv de impostura care vine din societatea academica. O alta problema este legata de faptul ca in Codul Fiscal exista o prevedere, potrivit careia romanii din strainatate vor fi obligati sa plateasca CAS. Nu am mai folosit sistemul medical din 1996 si probabil nu-l voi folosi pana la sfarsitul vietii, iar, daca voi avea un ghinion major (...) si va trebui sa folosesc acest sistem, voi plati din buzunar sau cu asigurarea de aici", a spus Daiana Voiculescu.

Medicul a acuzat si lipsa de reactie a presedintelui fata de "problemele adevarate" ale oamenilor.

"Am asteptarea sa se comporte ca un presedinte omul pe care l-am votat, nu din convingere, ci pentru ca nu am avut alta solutie la votul final, dar am pretentia sa se comporte ca primul cetatean al tarii, sa reprezinte interesele tuturor romanilor, nu numai ale unui grup politic, social si de interese. Pana acum, mi s-a parut ca domnia sa nu are nicio reactie fata de problemele adevarate ale noastre, fie ca suntem in Romania, fie in strainatate", a afirmat aceasta.

Un alt roman stabilit la New York a sustinut ca asteapta ca seful statului sa puna Romania pe drumul corect.

"Astept ca presedintele Iohannis sa puna Romania pe drumul corect. Acest lucru nu o sa se poata face peste noapte pentru ca trebuie schimbate atitudinile si multe altele, dar vine o generatie noua in pozitiile importante din Romania si se va schimba", a spus acesta, aratand ca, in Romania, problema este Guvernul. De asemenea, acesta a afirmat ca Romania a obtinut progrese mari in ceea ce priveste lupta contra coruptiei.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Klaus Iohannis se intalneste cu presedintele Chinei, Xi Jinping. Intrevederea are loc la New York
Klaus Iohannis se intalneste cu presedintele Chinei, Xi Jinping. Intrevederea are loc la New York

Presedintele Klaus Iohannis se intalneste sambata, la New York, cu omologul sau din China, Xi Jinping.

Reactia Administratiei Prezidentiale, dupa declaratia lui Ponta:
Reactia Administratiei Prezidentiale, dupa declaratia lui Ponta: "Nu vrem sa facem ping-pong cu mingi de proasta factura"

Consilierul prezidential Mihalache a declarat ca in cazul in care premierul are suspiciuni cu privire la independenta justitiei se poate adresa Inspectiei Judiciare. Administratia Prezidentiala nu vrea sa faca "ping-pong cu mingi de proasta factura".

Klaus Iohannis, investitorilor de pe Wall Street:
Klaus Iohannis, investitorilor de pe Wall Street: "Suntem constienti ca sunt probleme, dar facem eforturi sa le remediem"

VIDEO.Presedintele Iohannis a afirmat la o reuniune cu investitori americani ca in Romania persista problemele in ceea ce priveste transparenta sau predictibilitatea fiscala, insa a dat asigurari ca tara noastra face eforturi pentru a le remedia.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.