Momentul sosirii lui Klaus Iohannis la ONU. Luni a fost la un dineu cu Trump. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Președintele României a fost filmat marţi, la sosriea la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New Yowk.

Marți, șeful statului va participa la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la New York, potrivit News.ro. Momentul sosirii lui Iohannis a fost surprins de camere.

La dezbaterile generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care vor avea loc la sediul organizaţiei, din New York, va lua parte şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, el făcând parte din delegaţia României condusă de Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, de luni până vineri, la New York, la cea de a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Preşedintele Iohannis a luat parte, luni, la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA, Donald Trump, şi de Prima Doamnă în onoarea şefilor de delegaţii.

Citește și
trump - iohannis - 8
Klaus Iohannis participă la recepţia tradiţională oferită de Donald Trump la New York
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Marţi, Klaus Iohannis ar urma să participe, de la ora locală 9.00, la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar miercuri, de la ora locală 14.30, este programată intervenţia naţională a preşedintelui României în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

La dezbaterile generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU va participa şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, el făcând parte din delegaţia României condusă de preşedintele Klaus Iohannis. Din delegaţie face parte şi viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), participarea delegaţiei României la actuala sesiune a Adunării Generale confirmă sprijinul acordat de ţara noastră diplomaţiei multilaterale în cadrul ONU şi dorinţa de a consolida contribuţia României la activităţile organizaţiei, inclusiv prin intensificarea colaborării bilaterale cu alte state membre ale organizaţiei mondiale.

Una dintre priorităţile delegaţiei la actuala sesiune a Adunării Generale o reprezintă continuare demersurilor de promovare a candidaturii pentru alegerea României ca membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, la alegerile care vor avea loc în luna iunie 2019.

"Ca şi la precedentele sesiunii ale Adunării Generale a ONU, programul ministrului afacerilor externe include participarea la o serie de reuniuni multilaterale, sub egida ONU sau a altor formate de cooperare internaţională, precum şi întâlniri bilaterale cu omologi din alte state membre ale ONU.

De asemenea, ministrul Teodor Meleşcanu va participa la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre UE, la dineul transatlantic organizat de secretarul de stat al SUA, la reuniunea ministerială organizată de UE pe tema crizei din Siria şi la reuniunea ministerială a Iniţiativei Central-Europene.

Un capitol distinct al programului ministrului afacerilor externe este consacrat problematicii regionale. În acest context, Teodor Meleşcanu va participa la micul dejun cvadrilateral (alături de omologi din Bulgaria, Croaţia şi Grecia) în cadrul căruia vor fi abordate aspecte legate de evoluţiile din Balcanii de vest. În acelaşi cadru se înscrie şi schimbul de opinii între statele Iniţiativei Central Europene, în cursul dejunului de lucru organizat de Croaţia, preşedinte-în-exerciţiu al acestui format de cooperare, precum şi întrevederea cu omologul din Ungaria.

O atenţie specială va fi acordată proiectelor de cooperare viitoare între statele participante", a transmis MAE.

Problematica dezvoltării cooperării României cu statele din zona Golfului va fi abordată în cadrul întrevederii ministrului român de externe cu Secretarul General al Consiliului de Cooperare a Golfului şi cu omologi din Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman şi Qatar.

Şeful diplomaţiei române va pleda pentru valorificarea amplă a oportunităţilor de cooperare economică dintre România şi ţările respective, pornind de la potenţialul economiei româneşti şi de la experienţa mediilor de afaceri din zona Golfului.

De asemenea, ministrul afacerilor externe va prezida reuniunea organizată în comun de România şi Comunitatea Democraţiilor cu tema "Tineretul şi rezilienţa democratică", în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei acestui format de cooperare internaţională în septembrie 2019.

În cadrul dimensiunii francofone a diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu va fi gazda unei acţiuni francofone pe tema

"Schimbările climatice şi securitatea", cu participarea omologilor din ţări africane francofone şi a dejunului de lucru oferit omologilor din state ale regiunii Asia-Pacific. Şeful diplomaţiei române va participa şi la acţiunea protocolară organizată de Preşedintele Comisiei Uniunii Africane pentru promovarea candidaturii ministrului de externe al Rwandei, Louise Mushikiwabo, la funcţia de Secretar General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

Totodată, având în vedere că România deţine în anul 2018 preşedinţia Comisiei pentru Consolidarea Păcii, ministrul afacerilor externe va prezida şedinţa din 1 octombrie a acestui organism specializat al ONU, cu atribuţii în domeniul realizării unei păci durabile în ţări aflate în situaţii post-conflict.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Tensiunile se mențin în PSD. Dragnea acuză înțelegeri ascunse între opozanții săi și Iohannis
Tensiunile se mențin în PSD. Dragnea acuză înțelegeri ascunse între opozanții săi și Iohannis

Social-democraţii sunt în continuare la cuţite. După întâlnirea tensionată de vineri, cele două tabere din partid, au apărut luni tot separat, la şedinţa Biroului Politic Naţional, unde şi-au aruncat iar acuzaţii.

Klaus Iohannis participă la recepţia tradiţională oferită de Donald Trump la New York
Klaus Iohannis participă la recepţia tradiţională oferită de Donald Trump la New York

Administrația Prezidențială a dat publicității programul președintelui Klaus Iohannis la cea de a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.