Iohannis neaga ca ar avea un pact cu PSD si spune ca il doare ce se intampla in PNL. Ce va face cu casa pierduta in Sibiu

Klaus Iohannis

Presedintele a clarificat vineri dupa-amiaza situatia raporturilor sale cu social-democratii, dar si cu Dacian Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca a vazut multe opinii negative despre PNL, lucru care "il doare", dar se arata increzator ca liberalii vor putea sa revina "in forta" pe scena politica. El a afirmat ca nu va merge la Congresul liberalilor de la inceputul verii, dar "il intereseaza foarte mult ce se intampla".

Intrebat daca il mai intereseaza si planurile lui Dacian Ciolos, presedintele a confirmat: "Astept si eu sa spuna ce doreste sa faca, da, ma intereseaza, este premierul tehnocrat pe care l-am propus". Iohannis spune ca a mai discutat cu Ciolos si i-a dat chiar si sfaturi. "Mai dau sfaturi oamenilor la cerere, fiindca cel mai bun sfat e cel care se cere", a spus el. Intrebat daca Dacian Ciolos mai este o solutie pentru PNL, Iohannis a spus ca acest lucru ar trebui sa il comunice fostul premier si liberalii. "Asta nu cred ca este bine sa spun eu. Asta trebuie sa spuna fie domnul Ciolos, fie PNL, fie, in varianta optimala, impreuna, amandoi, daca e sau nu e", a spus seful statului.

Iohannis a negat, vineri, ca ar fi semnat vreo intelegere cu premierul Sorin Grindeanu, asa cum afirma Victor Ponta. "Acel fost premier (Victor Ponta - n.r.) are un talent special in a aduce in discutii chestiuni care nu exista. Nu, nu exista niciun pact de coabitare, ba, mai mult, pot sa va spun ca nu va exista vreodata. Nu simt absolut deloc nevoia sa fac un pact sau alta intelege scrisa cu PSD", a spus Iohannis. Premierul Sorin Grindeanu a scris joi, pe Facebook, ca un pact de coabitare este „doar o hartie”, motiv pentru care nu exista si nu va exista un astfel de pact intre el si presedintele Klaus Iohannis, ceea ce nu inseamna ca nu va avea o colaborare corecta cu Administratia Prezidentiala pe temele de interes major pentru Romania.

Presedintele Klaus Iohannis a comentat si decizia finala a instantei prin care a pierdut casa din centrul Sibiului, afirmand ca ea va fi respectata "cu punct si virgula", asa cum se intampla de altfel din 2015, de la prima decizie, si a dat asigurari ca nu are "niciun fel de problema morala".

Citește și
Klaus Iohannis - inquam
Iohannis: Cu referendumul am lasat-o mai usor, pentru ca societatea s-a exprimat prin proteste, dar nu am anulat intentia
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Iohannis a fost intrebat despre sentinta din 2015, in care se spunea ca el nu a fost "de buna credinta" si a facut uz de fals in obtinerea casei, decizie care a ramas acum definitiva si irevocabila: "Aceste lucruri nu sunt scrise in acea decizie si pot sa ii asigur pe toti ca nu am niciun fel de problema morala. Fiind o decizie definitiva irevocabila, ea va fi intrutotul respectata". Jurnalistii i-au spus ca acesta a fost un citat din sentinta din 2015, presedintele spuntand ca nu comenteaza deciziile, care nu conteaza daca "multumesc sau nemultumesc".

"O decizie, daca este definitiva si irevocabila, se aplica si punct. Altceva nici nu cred ca as putea sa adaug aici. (...) Nu s-a schimbat nimic prin aceasta decizie. Suntem exact unde am fost si in toamna lui 2015, de cand se respecta cu punct si virgula acea decizie", a spus presedintele.

Presedintele a anuntat ca la sedinta CSAT de marti se va discuta inclusiv despre achizitionarea corvetelor, dupa ce Guvernul a abrogat Hotararea Executivului precedent, spunand ca nu crede ca sunt "probleme" in acest domeniu. Iohannis a spus insa ca in CSAT nu se va discuta acum despre solicitarile de desecretizare a protocoalelor dintre SRI si Ministerul Public, explicand ca nu a fost facuta o solicitare in acest sens. El nu a dorit sa spuna care este parerea lui asupra subiectului: "Nu pot sa va raspund asa, pausal".

Presedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in sedinta, in 21 martie, de la ora 11.00, pe agenda reuniunii aflandu-se programul de inzestrare a Armatei si mandatul Romaniei la summit-ul NATO de la Bruxelles.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Klaus Iohannis, inainte de plecarea la Bruxelles, la Consiliul European:
Klaus Iohannis, inainte de plecarea la Bruxelles, la Consiliul European: "Avem o Uniune Europeana cu mai multe viteze"

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, inainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European.

Iohannis: Cu referendumul am lasat-o mai usor, pentru ca societatea s-a exprimat prin proteste, dar nu am anulat intentia
Iohannis: Cu referendumul am lasat-o mai usor, pentru ca societatea s-a exprimat prin proteste, dar nu am anulat intentia

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca nu a abandonat ideea referendumului privind justitia, dar a "lasat-o mai usor" momentan, avand in vedere ca societatea s-a exprimat deja clar prin protestele din ultima perioada.

Iohannis:
Iohannis: "Atacurile la adresa procurorilor si judecatorilor au crescut". Ce a declarat despre gratierea coruptilor

Nu doar coruptia ameninta stabilitatea sociala, ci si violenta in familie sau infractiunile impotriva mediului inconjurator.

Klaus Iohannis, la bilantul DNA. Laura Codruta Kovesi:
Klaus Iohannis, la bilantul DNA. Laura Codruta Kovesi: "Poate gresi cineva un pret de achizitie cu 800 la suta?"

Klaus Iohannis a participat la sedinta de bilant privind activitatea DNA pe 2016, alaturi de ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, procurorul general, Augustin Lazar, presedintele CSM, Mariana Ghena si presedintele instantei supreme.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.