Iohannis a plecat in vizita in Israel, Ciolos merge la Bruxelles pentru un summit crucial UE - Turcia pe tema refugiatilor

Ultimul update: Miercuri 09 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2016 08:59
Categorie: Politic

Presedintele Klaus Iohannis incepe astazi o vizita de stat in Israel si Palestina.

A anuntat ca va avea discutii cu Presedintele Israelului, cu premierul, dar si cu purtatorul de cuvant al Parlamentului. Totodata, se va intalni si cu diaspora din Israel pentru a imbunatati relatia dintre cele doua state. Pana in 1990, intre Romania si Israel nu au avut loc vizite la nivel de sefi de stat, iar primul contact de acest fel s-a concretizat in timpul mandatul lui Ion Iliescu.

Premierul Dacian Ciolos merge luni intr- o vizita oficiala la Bruxelles si la Haga. Luni, in prima zi a vizitei la Bruxelles, premierul va participa la dejunul de lucru al sefilor de stat sau de guvern ai tarilor Uniunii Europene cu Turcia, precum si la reuniunea informala a membrilor Consiliului European.

"Discutiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la baza evaluarea Comisiei Europene publicata inaintea summit-ului cu privire la stadiul implementarii Planului de Actiune cu Turcia, precum si rezultatul discutiilor preliminare cu Turcia la cel mai inalt nivel al Uniunii Europene. Obiectivul summit-ului este identificarea progreselor in implementarea Planului de actiune si ameliorarea substantiala a situatiei din teren, in special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii si a combaterii migratiei ilegale", anunta Guvernul.

Marti, premierul Dacian Ciolos va avea o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, axata pe evolutiile interne ale Uniunii Europene, "cu accent pe situatia economica, locuri de munca, criza refugiatilor, spatiul Schengen, relatia Uniunea Europeana - Marea Britanie, Uniunea Energetica".

Dialogul dintre Dacian Ciolos si un clujean suparat ca am primit imigranti. "De ce se expune Romania la asa ceva?"

De asemenea, vor avea loc discutii si pe dosarele externe ale Uniunii Europene, precum Vecinatatea estica, Republica Moldova si Siria.

Tot marti prim-ministrul se va intalni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, "prilej cu care vor fi dezbatute aspecte de securitate regionala, prezenta NATO in Estul Europei, regiunea Marii Negre, relatia strategica UE-NATO". In cursul serii, Ciolos se va intalni la Ambasada Romaniei din Bruxelles cu reprezentantii comunitatii romanesti din Belgia.


 

Dacian Ciolos il cearta pe ministrul Agriculturii in cazul imbolnavirii cu E.coli.

Dacian Ciolos il cearta pe ministrul Agriculturii in cazul imbolnavirii cu E.coli. "Nu trebuia sa comunice numele firmei"

Viorica Dăncilă

Firea, despre Viorica Dăncilă: Va rezista, cu sau fără hashtag. Nu vreau o altă schimbare de premier

Cătălin Ivan, despre Liviu Dragnea: ”A suspendat o şedinţă la partid ca să vadă Suleiman Magnificul”

PSD decide luni componenţa noului Guvern, condus de premierul desemnat Viorica Dăncilă

Un deputat cere investigarea în Parlament a incidentului în care un jandarm a lovit un protestatar

Primarul din Roman, despre Ecaterina Andronescu: Cum şi-a permis să mânjească numele meu şi al oraşului

Ecaterina Andronescu: Protestele transmit afară mesajul că România e neguvernabilă

dan barna usr

Dan Barna: USR va avea un candidat la Preşedinţia României

Băsescu: Iohannis avea marjă constituţională pentru a respinge nominalizarea Vioricăi Dăncilă

Se conturează noua formulă de la Palatul Victoria. Marea surpriză vine chiar de la Liviu Dragnea

Mihai Fifor face ”curăţenie” în Palatul Victoria şi îi pregăteşte terenul Vioricăi Dăncilă

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a demisionat

Şeful Corpului de control al prim-ministrului, schimbat din funcţie