Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Iohannis a plecat in vizita in Israel, Ciolos merge la Bruxelles pentru un summit crucial UE - Turcia pe tema refugiatilor

Embed:

Presedintele Klaus Iohannis incepe astazi o vizita de stat in Israel si Palestina.

A anuntat ca va avea discutii cu Presedintele Israelului, cu premierul, dar si cu purtatorul de cuvant al Parlamentului. Totodata, se va intalni si cu diaspora din Israel pentru a imbunatati relatia dintre cele doua state. Pana in 1990, intre Romania si Israel nu au avut loc vizite la nivel de sefi de stat, iar primul contact de acest fel s-a concretizat in timpul mandatul lui Ion Iliescu.

Premierul Dacian Ciolos merge luni intr- o vizita oficiala la Bruxelles si la Haga. Luni, in prima zi a vizitei la Bruxelles, premierul va participa la dejunul de lucru al sefilor de stat sau de guvern ai tarilor Uniunii Europene cu Turcia, precum si la reuniunea informala a membrilor Consiliului European.

"Discutiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la baza evaluarea Comisiei Europene publicata inaintea summit-ului cu privire la stadiul implementarii Planului de Actiune cu Turcia, precum si rezultatul discutiilor preliminare cu Turcia la cel mai inalt nivel al Uniunii Europene. Obiectivul summit-ului este identificarea progreselor in implementarea Planului de actiune si ameliorarea substantiala a situatiei din teren, in special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii si a combaterii migratiei ilegale", anunta Guvernul.

Marti, premierul Dacian Ciolos va avea o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, axata pe evolutiile interne ale Uniunii Europene, "cu accent pe situatia economica, locuri de munca, criza refugiatilor, spatiul Schengen, relatia Uniunea Europeana - Marea Britanie, Uniunea Energetica".

De asemenea, vor avea loc discutii si pe dosarele externe ale Uniunii Europene, precum Vecinatatea estica, Republica Moldova si Siria.

Tot marti prim-ministrul se va intalni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, "prilej cu care vor fi dezbatute aspecte de securitate regionala, prezenta NATO in Estul Europei, regiunea Marii Negre, relatia strategica UE-NATO". In cursul serii, Ciolos se va intalni la Ambasada Romaniei din Bruxelles cu reprezentantii comunitatii romanesti din Belgia.


 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 6 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Klaus Iohannis, Dacian Ciolos, israel, bruxelles,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed