Iohannis a plecat in vizita in Israel, Ciolos merge la Bruxelles pentru un summit crucial UE - Turcia pe tema refugiatilor

Ultimul update: Miercuri 09 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Duminica 06 Martie 2016 08:59
Categorie: Politic

Presedintele Klaus Iohannis incepe astazi o vizita de stat in Israel si Palestina.

A anuntat ca va avea discutii cu Presedintele Israelului, cu premierul, dar si cu purtatorul de cuvant al Parlamentului. Totodata, se va intalni si cu diaspora din Israel pentru a imbunatati relatia dintre cele doua state. Pana in 1990, intre Romania si Israel nu au avut loc vizite la nivel de sefi de stat, iar primul contact de acest fel s-a concretizat in timpul mandatul lui Ion Iliescu.

Premierul Dacian Ciolos merge luni intr- o vizita oficiala la Bruxelles si la Haga. Luni, in prima zi a vizitei la Bruxelles, premierul va participa la dejunul de lucru al sefilor de stat sau de guvern ai tarilor Uniunii Europene cu Turcia, precum si la reuniunea informala a membrilor Consiliului European.

"Discutiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la baza evaluarea Comisiei Europene publicata inaintea summit-ului cu privire la stadiul implementarii Planului de Actiune cu Turcia, precum si rezultatul discutiilor preliminare cu Turcia la cel mai inalt nivel al Uniunii Europene. Obiectivul summit-ului este identificarea progreselor in implementarea Planului de actiune si ameliorarea substantiala a situatiei din teren, in special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii si a combaterii migratiei ilegale", anunta Guvernul.

Marti, premierul Dacian Ciolos va avea o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, axata pe evolutiile interne ale Uniunii Europene, "cu accent pe situatia economica, locuri de munca, criza refugiatilor, spatiul Schengen, relatia Uniunea Europeana - Marea Britanie, Uniunea Energetica".

De asemenea, vor avea loc discutii si pe dosarele externe ale Uniunii Europene, precum Vecinatatea estica, Republica Moldova si Siria.

Tot marti prim-ministrul se va intalni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, "prilej cu care vor fi dezbatute aspecte de securitate regionala, prezenta NATO in Estul Europei, regiunea Marii Negre, relatia strategica UE-NATO". In cursul serii, Ciolos se va intalni la Ambasada Romaniei din Bruxelles cu reprezentantii comunitatii romanesti din Belgia.


 

Dacian Ciolos il cearta pe ministrul Agriculturii in cazul imbolnavirii cu E.coli.

Dacian Ciolos il cearta pe ministrul Agriculturii in cazul imbolnavirii cu E.coli. "Nu trebuia sa comunice numele firmei"

liviu dragnea inquam

Dragnea: Ministrul Justiţiei să aibă o poziţie faţă de întâmplările din ultima perioadă

PNL cere revocarea din funcţiile guvernamentale a Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh

Călin Popescu Tăriceanu: Se încearcă o lovitură de stat

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb: Suntem nevinovate. Nu demisionăm

Dosarul lui Sevil Shhaideh, discutat în Biroul Permanent al PSD. ”Privim cu îngrijorare”

Ministrul Educației își analizează ”perlele”. Ce spune despre greșeli și erori

ludovic orban la DNA

PNL amenință Guvernul si PSD cu Curtea Constituționala

Ministrul Sănătății, testat de premier: ”Câte tulpini are vaccinul?”

Guvernul acordă ajutoare financiare bisericilor afectate de furtuni: aproape 1 milion de euro

Parlamentul României cere Ucrainei să rezolve rapid situaţia învăţământului în limbile minorităţilor

Liviu Dragnea, despre o eventuală înlocuire a ministrului Liviu Pop: Nu se pune problema

Klaus Iohannis, întâlniri cu trei șefi de stat și lideri ai ONU și NATO la New York