Inca un atac al lui Antonescu la adresa fostului partener: "Ponta a amenintat cu puscaria pentru ca s-a enervat pe cineva"

Crin Antonescu si Victor Ponta

Presedintele PNL Crin Antonescu sustine ca premierul Victor Ponta a lansat amenintari cu puscaria, atat in Parlament, cat si in sedinte ale USL.

"Obsesia lor si batalia pe care au angajat-o pentru controlul asupra justitiei, nu in sensul de a-i lasa justitia in pace pe toti politicienii – cum era pana pe vremea lui Nastase – ci de a transforma justitia in arma letala pentru adversarul politic: asta se joaca in Saptamana Mare, asta e psihodrama politica jucata in Romania la inceputul acestei saptamani, batalia pe justitie. Basescu sa controleze cat a controlat, cat mai mult, iar Ponta sa preia tot ce a avut Basescu si sa foloseasca oarecum", a declarat Antonescu, potrivit Mediafax, care citeaza Realitatea Tv.

El a precizat ca aceasta este convingerea sa intemeiata pe niste fapte. "Eu pur si simplu va explic in aceasta noapte mare, pentru ca avem mai multa tihna, cum s-a construit si pentru mine si pentru colegii mei, decizia de a spune stop. In momentul in care am auzit in gura unui om politic primele amenintari cu puscaria pentru ca s-a enervat pe cineva, si acel nu era Traian Basescu, ci era partenerul nostru", a declarat liderul PNL.

Antonescu a fost intrebat daca Victor Ponta a fost cel care a amenintat cu puscaria. "Da, da, da (...) nu pe mine, pe X, pentru ca pur si simplu s-a suparat pe el", a replicat liderul PNL. "A facut asta si in Parlamentul Romaniei, nu la microfon, asa...Da", a mai spus Antonescu.

De asemenea, el a fost intrebat daca in sedintele USL Victor Ponta a amenintat cu puscaria, iar liderul PNL a raspuns afirmativ.

Citește și
Antonescu - PNL
Crin Antonescu: "Victor Ponta si-a pierdut controlul". Liderul PNL a comentat conflictul dintre Ponta si Basescu
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Antonescu a precizat ca in acest moment se pune problema de a fi aparata democratia, cata mai exista in Romania, si de a avea un partid stat in care factorul politic tranforma sistemul judiciar in "instrument politic de tip stalinist". Totodata, el a afirmat ca premierul nu poate "tipa" in momentul in care cei din PSD sunt chemati la DNA. "Ai incredere in procurorul pe care l-ai propus", i-a transmis Antonescu lui Ponta.

Ulterior, liderul PNL a precizat ca nu este convins de faptul ca amenintarile premierului se vor materializa. "Eu nu spun neaparat ca din aceste amenintari (cu puscaria, n.r.) asta ar si face. Poate ca s-a enervat, poate ca si-a pierdut cumpatul, dar este inacceptabil si cand te enervezi si iti pierzi cumpatul – mi se intampla si mie. Poti sa vorbesti urat, ceea ce este inacceptabil, greu de acceptat pentru un politician, poti sa fii nepoliticos, dar nu ameninti cu puscaria", a mai spus Antonescu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Traian Basescu:
Traian Basescu: "Premierul, intr-un buncar, este imaginea unui om care a cedat nervos." Declaratia despre comisia Nana

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta este un procuror "ratat", mentionand ca nu a auzit de vreun dosar important al acestuia.

Crin Antonescu:
Crin Antonescu: "Victor Ponta si-a pierdut controlul". Liderul PNL a comentat conflictul dintre Ponta si Basescu

Crin Antonescu a criticat, marti, escaladarea conflictului dintre palatele Cotroceni si Victoria si a declarat ca nu este normal ca premierul sa isi mute biroul la Ministerul Apararii.

Politicienii romani si-au aruncat ironii chiar si printre urarile de
Politicienii romani si-au aruncat ironii chiar si printre urarile de "La multi ani!". Mesajul transmis de Ponta lui Antonescu

Politicieni de seama cu nume de floare si-au spus duminica "La multi ani". Ce-i drept, odata cu urarile, unii au aruncat si cateva sageti catre adversari.

Recomandări
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.