Grindeanu i-a demis pe toti secretarii de stat de la Ministerul Dezvoltarii. Shhaideh il ameninta cu plangere penala

Sorin Grindeanu si Sevil Shhaideh

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, duminica, la Guvern, ca a demis toti secretarii de stat, secretarul general si secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltarii, pentru ca Sevil Shhaideh sa nu mai poata semna nimic, nici prin interpusi.

Declaratiile facute de Sorin Grindeanu:

"Am avut intalniri cu primari, cu consilieri, pentru ca PNDL 2 sa fie un succes si sa aduca dezvoltare in Romania. Din pacate, doamna ministru Sevil Shhaideh, in coordonarea careia se afla acest program extrem de important, a avut la dispozitie 5 luni sa faca ceva si nu a facut nimic.

Acum o luna si jumatate, am avertizat-o ca sunt intarzieri si ca primarii incep sa isi piarda rabdarea. Nu m-a ascultat.

Acum 2 zile, am avertizat-o si public, aici, in sala, ca sunt intarzieri nepermise. A doua zi dupa avertisment, si-a amintit brusc de PNDL si a dat comunicat ca ii va da drumul.

Citește și
analiza motiune
Ce sanse sunt ca motiunea de cenzura sa treaca. PNL, USR si PMP sustin ca nu o vor vota, UDMR se decide miercuri
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Traim o perioada in care nu imi doresc ca un program de o asemenea importanta sa fie folosit in scopuri politice. Pentru a inlatura orice indoiala, am hotarat urmatoarele:

Am semnat ordinele de demitere pentru toti secretarii de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru secretarul general si pentru secretarii generali adjuncti. De azi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna nici dumaneai, nici prin interpusi, niciun act legat de PNDL. Am facut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri si nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie sa continue si va asigura ca acest lucru se va intampla cat de curand, dar doar cu respectarea legii.

O invit pe doamna Shhaideh luni, la o discutie, pentru a imi comunica stadiul programelor aflate in derulare. Stiu ca este un om care, in final, va respecta legea."

Shhaideh: Mi-am contactat avocatii si incerc sa fac o plangere penala impotriva lui Grindeanu

Ministrul demisionar al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, a anuntat, duminica, la un post de televiziune, ca ia in calcul sa faca o plangere penala impotriva premierul Sorin Grindeanu, dupa declaratiile acestuia potrivit carora PNLD 2 risca sa fie folosit politic.

”In acest moment am venit la minister pentru a verifica toate efectele juridice ale masurii. Prin decizia sa, doreste blocarea fondurilor europene. Sa nu uitam ca maine erau discutii cu reprezentantii Comisiei Europene. Sunt cu tot aparatul de specialitate pentru a vedea efectele juridice. Si cu avocatii”, a declarat Sevil Shhaideh.

Ea a precizat ca se cauta identificarea tuturor solutiilor pentru ”deblocarea acestei institutii publice importante a statului roman”, afirmand ca ”incearca” sa-i faca o plangere penala premierului.

”Mi-am contactat avocatii si incerc sa-i fac o plangere penala pentru aceste afirmatii mincinoase. Domnul Grindeanu nu a stiut niciodata nicio procedura a niciunui program din aceasta institutie, domnia sa vad ca spune ca de cinci luni eu nu am facut nimic, dansul nu stie nici macar data la care s-au terminat depunerile acestor proiecte, numarul lor si ce inseamna analiza acestor proiecte. (...) Daca ar fi avut macar decenta minima sa citeasca comunicatul pe care l-am dat, in acel comunicat spuneam ca am semnat inclusiv doua sute de milioane de lei in cadrul Programului Operational, acea informatie nu l-a interesat pe domnul Grindeanu. Fondurile europene nu erau importante pentru domnia sa si din aceste considerente am simtit nevoia sa spunem ca si programul PNDL isi continua activitatea asa cum a fost stabilit in proceduri. Aceste ordine erau pe circuitul de avizare, au inceput sa se semneze la vremea la care am dat acel comunicat. Am vrut sa aratam ca ministerul isi vede in continuare de treaba si ca ne desfasuram activitatea fara sincope”, a spus ministrul demisionar al Dezvoltarii.

Intrebata daca va merge, luni, la discutia la care premierul a invitat-o privind aceste proiecte, Shhaideh a raspuns ca nu a urmarit declaratiile acestuia.

”Exista masuri institutionale de invitare si de discutii”, a spus Shhaideh.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Motiunea de cenzura ar putea fi respinsa. Razboi total in filialele PSD,
Motiunea de cenzura ar putea fi respinsa. Razboi total in filialele PSD, "amenintari si presiuni" asupra parlamentarilor

Tensiunea creste de la o ora la alta in interiorul coalitiei PSD-ALDE.

Ce sanse sunt ca motiunea de cenzura sa treaca. PNL, USR si PMP sustin ca nu o vor vota, UDMR se decide miercuri
Ce sanse sunt ca motiunea de cenzura sa treaca. PNL, USR si PMP sustin ca nu o vor vota, UDMR se decide miercuri

Tabara Dragnea si Tabara Grindeanu cauta disperate sustinatori in vederea motiunii de cenzura care urmeaza sa fie depusa si votata in Parlament.

Surse: Grindeanu ar putea impiedica citirea motiunii duminica in Parlament.
Surse: Grindeanu ar putea impiedica citirea motiunii duminica in Parlament. "Sper sa evitam optiunea nucleara"

Sute de social-democrati din Timisoara si Caras-Severin si-au aratat sambata sustinerea fata de premierul Sorin Grindeanu si au cerut demisia presedintelui PSD Liviu Dragnea.

Organizatiile PSD, cu exceptia a doua, au votat o Declaratie prin care se
Organizatiile PSD, cu exceptia a doua, au votat o Declaratie prin care se "desolidarizeaza de lovitura de stat de la Guvern"

PSD vrea ca motiunea de cenzura sa fie citita in plenul reunit al Parlamentului duminica, urmand sa fie convocat un plen reunit al celor doua Camere, a anuntat senatorul PSD Mihai Fifor.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.