Grindeanu: Am inteles emotia si supararea provocate de OUG 13. Nu voi mai accepta initiative de acest gen in Guvern

Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, in plenul reunit, la dezbaterea motiunii de cenzura, ca a auzit mesajele care s-au transmis din partea protestatarilor din Piata Victoriei.

Grindeanu a marturisit ca urmarit protestele chiar din sediul Executivului, observand ”creativitatea” protestatarilor care au scris diverse mesaje atat pe pancarte, cat si pe retelele de socializare, precizand ca a apreciat orice critica daca are in spate argumente, dar nu va accepta ura revarsata asupra familiei si a copiilor. Grindeanu a multumit jandarmilor care si-au facut datoria in ultimele zile, datorita carora cetatenii s-au simtit in siguranta.

”Dincolo de programul de guvernare care reprezinta o prioritate, nu putem sa ignoram evenimentele care au avut loc in ultimele zile. Cateva seri la rand am stat si am urmarit protestele, fiind in sediul Guvernului. Cred ca romanii care au iesit in strada au tot dreptul sa-si strige nemultumirea atunci cand simt asta”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.
El a tinut sa-si exprime public ”aprecierea pentru modul impecabil” in care jandarmii si-au facut datoria in toate zilele de protest, moment in care a fost aplaudat de parlamentari. ”Am vazut cu totii ca oamenii s-au simtit in majoritatea timpului protejati si in siguranta. Multumesc Jandarmeriei romane”, a spus seful Executivului.

De asemenea, Grindeanu a afirmat ca a observat ”creativitatea” protestatarilor care au scris diverse mesaje atat pe pancarte, cat si pe retelele de socializare, precizand ca nu este de acord cu ”ura revarsata asupra familiei”. ”Am avut ocazia sa citesc foarte multe comentarii si mesaje. Unele au fost de sustinere, altele negative. Voi aprecia intotdeauna orice critica daca are in spate argumente, dar nu voi accepta ura revarsata asupra familiei si a copiilor. (...) Avem sotii, parinti sau copii care au ajuns sa-si arunce cuvinte grele unii altora in aceste zile. Am auzit pe cineva spunand ca parintii sunt la protest in fata la Cotroceni, iar copiii lor in fata la Palatul Victoria”, a aratat premierul, sustinand, totodata, ca nu poate accepta ca existe doua Romanii, iar acest lucru ”trebuie sa inceteze”. El a tinut sa arate ca doreste sa participe la reconcilierea ”atat de necesara intre romani”.

Grindeanu: Am inteles emotia si supararea provocate de OUG 13. Nu voi mai accepta initiative de acest gen in Guvern

Citește și
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea: "PSD a pierdut in sondaje 2-3 procente, nu 23%." Ce spune despre excluderea lui Mihai Chirica
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

 

"Am inteles pe deplin toata emotia si supararea pe care OUG 13 le-au generat. O parte insemnata a acestei tari ne-a transmis democratic ca nu identifica binele general in acea ordonanta", a afirmat premierul.

El a dat, in Parlament, asigurari ca "nu va mai accepta nicio initiativa de acest gen in Guvern". Sorin Grindeanu afirma ca modificarea Codurilor penale va trebui facuta in Parlament, alaturi de senatori, deputati si specialisti din domeniu.

"Incepand de astazi, acest Guvern va fi exclusiv unul dialogului si al consultarii publice", a afirmat premierul.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: "Aveti grija ce va doriti. Cat credeti ca veti mai duce aceasta batalie?"

Liviu Dragnea a avertizat opozitia in legatura cu "batalia pe care o duce" si i-a cerut sa lase Guvernul sa guverneze.

Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: "PSD a pierdut in sondaje 2-3 procente, nu 23%." Ce spune despre excluderea lui Mihai Chirica

Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Parlament, ca organizatia de Iasi va decide in privinta excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii si edilii de acolo sustinand in continuare Guvernul Grindeanu si conducrerea partidului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.