Calcule si negocieri inaintea motiunii de cenzura. Liviu Dragnea s-a declarat optimist dupa intalnirea liderilor PSD

×
Codul embed a fost copiat

LIVE TEXT. Tensiunea creste in Parlament si la sediul Guvernului, pe masura ce ne apropiem de momentul votului de miercuri, asupra motiunii de cenzura depuse de PSD si ALDE impotriva lui Sorin Grindeanu.

Sunt negocieri dure, facute de ambele tabere, iar situatia se schimba de la o ora la alta.

UDMR, formatiune curtata atat de Dragnea cat si de Grindeanu, a decis ca parlamentarii sai nu vor fi in sala, miercuri, la motiunea de cenzura.

De asemenea, Traian Basescu a anuntat ca parlamentarii PMP nu vor participa la plenul reunit pentru votarea motiunii de cenzura. In schimb, cei din PNL vor fi prezenti in sala, dar Ludovic Orban le-a interzis sa voteze, amenintandu-i cu excluderea din partid, daca vor incalca aceasta decizie.

Surse politice sustin ca Tariceanu incearca sa convinga 7 - 8 alesi PNL sa voteze motiunea si sa treaca la ALDE. Insa noul presedinte al liberalilor, Ludovic Orban, si-a chemat colegii la o discutie si i-a anuntat ca nu suporta tradarile, iar cine va vota motiunea va fi exclus. Asa ca liderii coalitei au convocat marti seara o sedinta de urgenta cu parlamentarii ALDE SI PSD.

Citește și
Victor Ponta, Sorin Grindeanu
Sedinta de Guvern programata pentru ora 12:00 a fost amanata pe joi. Motivul bizar pentru care executivul nu se poate reuni
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

De altfel, Biroul Permanent al Senatului a decis astazi sa retraga de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR in schimbul sustinerii motiunii de cenzura.

De altfel, in Parlament, senatorii si deputatii din opozitie au "facut circ" pe marginea acestui subiect: un deputat PNL a pus la telefon o melodie despre "Transilvania mareata", iar cei de la PMP au legat banderole tricolore de usile cabinetului presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Cronologia evenimentelor, marti, 20 iunie - LIVE TEXT:


ora 22:45 Liviu Dragnea a plecat de la hotel si s-a declarat optimist ca motiunea de cenzura va trece miercuri in Parlament.

ora 19:00  Intalnire a liderilor PSD, la Rin Grand Hotel. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, cand a plecat de la Parlament, intrebat daca social-democratilor le ies calculele privind votul la motiunea de cenzura dupa ce a picat intelegerea cu UDMR, ca nu a avut niciodata calculul facut cu parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

"Niciodata nu am avut calculul facut si cu UDMR”, a raspuns scurt presedintele Camerei Deputatilor, intrebat daca ii ies calculele dupa ce a picat inelegea cu UDMR.

La remarca jurnalistilor, care i-au spus ca ieri afirma ca a venit randul acelor proiecte ale UDMR privind minoritatile, iar azi au fost retrase de pe ordinea de zi, Liviu Dragnea a precizat: "Am spus exact ceea ce s-a intamplat. Nu facem niciun fel de troc”.

ora 16.30 Deputatul PSD Liviu Plesoianu a scris pe Facebook ca este inadmisibil ca liderii partidului sa negocieze chestiuni importante cu UDMR fara sa ceara in prealabil opinia grupului parlamentar social-democrat.

Plesoianu sustine ca va face ”zile negre” conducerii PSD, chiar daca va vota pentru motiunea de cenzura impotriva lui Sorin Grindeanu.

ora 16.20 Deputatul PNL de Arad Eusebiu Pistru, care a contestat alegerile judetene din partid castigate de Gheorghe Falca si a obtinut invalidarea acestora, ar fi in negocieri avansate pentru a trece in tabara social-democratilor, din cauza tensiunilor pe care le are cu conducerea PNL Arad.

Surse din conducerea PSD Arad, citate de News.ro, afirma ca Pistru ar urma sa-si anunte inscrierea in partid.

Deputatul Eusebiu Pistru ar fi purtat negocieri cu PSD pentru inscrierea in acest partid, in conditiile in care ar urma sa paraseasca PNL din cauza neintelegerilor cu Gheorghe Falca si cu alti lideri ai filialei judetene Arad, din care face parte.

ora 15.45 Victor Ponta este "prins" de jurnalisti pe holurile Parlamentului si face scurte declaratii:

"...fara voturile UDMR este clar ca motiunea va fi respinsa si atunci avem un Guvern in functie cel putin pana in septembrie, octombrie, dar certat cu propriul partid. Ori trece motiunea si atunci tot este la domnul Iohannis, nu mai este nimic la noi.

Nici macar sustinatorii lor din presa nu-i mai cred, pentru ca daca ar fi avut voturi nu ar fi facut aceasta uriasa greseala, cu negocierile de aseara, pe care sincer UDMR-ul a cerut ce cere de 16 ani, n-au nicio vina UDMR-ul.

Dar dincolo de asta eu sunt convins ca 13 voturi cu siguranta nu vor fi."

ora 15.30 Traian Basescu face declaratii de presa la sediul grupului parlamentar PMP:

"Nu stiu daca aveti posibilitatea sa incepeti cu un moment poetic, dar v-as propune sa-l acceptati si as zice asa:

Cum nu vii tu Tepes Doamne
Ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete,
In smintiti si in misei.

Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie
Si la casa de nebuni.

E Scrisoarea a III-a si se potriveste perfect cu ce face Tariceanu si Dragnea. La ce asistam? Asistam la o disputa intre doua gasti din interiorul PSD-ului. Sigur, pudelul de companie, domnul Tariceanu, aliat traditional al PSD-ului, a tinut sa intre in acest joc in care, dupa parerea mea, iese smotocit."

ora 14.50 Victor Ponta afirma, intr-o postare pe Facebook, ca Liviu Dragnea a vrut sa foloseasca voturile UDMR ca "glont de argint" la motiunea de cenzura, dar astazi si-a tras glontul de argint in propriul picior si in picioarele PSD.

"Liviu Dragnea (speriat ca nu are voturile colegilor sai ca sa treaca motiunea PSD contra PSD) s-a hotarat sa foloseasca aseara voturile UDMR ca si "glont de argint"! Azi si-a tras "glontul de argint" fix in propriul picior! Si in picioarele PSD!", scrie Ponta dupa ce UDMR a anuntat ca nu va vota motiunea de cenzura a PSD.

Fostul premier mai spune ca, desi Liviu Dragnea "a dovedit ca este in stare de absolut orice doar sa il dea jos pe Grindeanu", el personal stie ca "Grindeanu este in stare de orice doar sa salveze guvernarea PSD si unitatea PSD - daca exista si din cealalta parte ratiune, responsabilitate si dorinta de dialog".

"Mai sunt 20 de ore ...", isi incheie postarea Victor Ponta.

ora 14.15 Presedintele UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca parlamentarii din aceasta formatiune nu vor participa la votul de miercuri, din plenul Parlamentului, la motiunea de cenzura impotriva premierului Sorin Grindeanu.

In privinta negocierilor cu PSD, liderul UDMR a spus: ”Nimeni nu a facut un pas inapoi, au fost discutii extrem de sincere, de corecte, de ambele parti, nimeni nu s-a certat cu nimeni”.

Kelemen a spus ca UDMR nu a avut ”negocieri” cu nimeni, ci ”discutii” si ca Uniunea nu se pozitioneaza de nici o parte.

Liderul UDMR a precizat ca protocolul de colaborare cu PSD-ALDE este in vigoare, iar Uniunea va face o analiza dupa 30 iunie. ”Nu rupem hainele de pe noi azi, pentru ca nu e cazul”, a completat Kelemen.

In privinta proiectelor UDMR, Kelemen Hunor a declarat: ”Nu am cerut ce nu are corespondenta in UE, am cerut lucruri de bun simt”.

”Nu se pune problema daca am ajuns sau nu la o intelegere, nu ne-am certat, nu ne certam cu nimeni, nici macar cu domnul Basescu (...) si vom continua, nu renuntam la niciun proiect”, a mai declarat liderul UDMR.

ora 13.30 Deputatul PSD de Cluj Gabriel Horia Nasra a postat pe Facebook o fotografie in care apare alaturi de colegii sai din PSD Cristina Burciu si Cornel Itu.

El a postat un mesaj in care anunta ca vor vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, in schimb nu vor vota niciodata un pachet de legi care sa afecteze viata romanilor din Transilvania - facand astfel referire la proiectele de legi sustinute luni in Parlament de UDMR.

ora 12.35 Deputatul PSD de Mures Florin Buicu, presedintele Comisiei pentru sanatate din Camera Deputatilor, a anuntat pe Facebook ca nu voteaza si nu va vota niciodata ”ceva care sa aduca atingere tarii si poporului” roman, facand referire la proiectele de lege sustinute luni in Parlament de UDMR.

Un mesaj similar a postat si deputatul PSD de Bistrita-Nasaud Doina Pana pe Facebook, insotit de o fotografie in care este imbracata in port traditional romanesc.

ora 12.15 Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat ca formatiunea pe care o reprezinta cel mai probabil nu va vota motiunea de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva premierului Sorin Grindeanu, motivand ca social-democratii nu si-au tinut promisiunile date luni, de a vota o serie de legi de care maghiarii sunt interesati.

Va trebui sa luam o decizie, lucrurile s-au schimbat fata de intelegerea de ieri. PSD a propus azi in birourile permanente retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor de legi pe care ne-am inteles ieri si care au fost trecute de comisiile de specialitate. Urmeaza ca la 12:30 sa avem o sedinta a grupurilor UDMR din Camera si din Senat si vom lua o decizie cu privire la ziua de maine. Variantele sunt putine, datele problemei s-au schimbat radical”, a declarat Tanczos Barna.

Intrebat daca exista posibilitatea ca maghiarii sa mai voteze motiunea de cenzura in conditiile in care PSD si-a incalcat promisiunile, senatorul UDMR a spus ca este greu de crezut acest lucru.

M-as mira. Nu cred ca are rost in cazul in care nu avem un acord politic, o sa ramana strict o problema interna a PSD pe care trebuie sa si-o gestioneze singuri (...) Nu mai considera necesara aprobarea respectivelor acte normative. Din momentul acesta si noi trebuie sa ne reconsideram pozitia fata de motiunea de cenzura ”, a mai spus Barna.

captura
ora 11.55 Presedintele PMP, senatorul Traian Basescu, a declarat ca ceea ce a vrut sa faca PSD prin cedarile catre UDMR arata ca acest partid este ”inapt pentru guvernare”, fostul sef al statului sustinand ca instituirea zilei de 15 martie ca sarbatoare in Romania ”este ca si cum iti iei propria istorie si o arunci intr-o buda”.

Sunt inapti pentru guvernare. V-as aduce aminte ca Guvernul Boc a preferat sa cada decat sa dea aceste concesii minoritatii maghiare, ca astea nu-s de azi de ieri, sunt de multi ani pe toate agendele. Faptul ca pe Tariceanu si pe Dragnea i-a dus capul sa statueze ca sarbatoare in legislatia romana ziua de 15 martie este ca si cum iti iei propria istorie si o arunci intr-o buda. Asta au facut acestia ticalosi. Asta au vrut sa faca pentru cateva voturi. Eu sunt revoltat. Ma intreb: au uitat ca merg la Tebea? Cum se intorc parlamentarii PSD si ALDE in Ardeal? Cum ii vor convinge pe romanii de acolo ca nu au murit cateva zeci de mii ucisi de armatele contilor maghiari in 48 si 49, cum ii vor convinge ca ce a votat Dieta de la Pesta pe 15 martie, adica anexarea Transilvaniei la Ungaria, merita sarbatorita in Romania?”, a afirmat Traian Basescu.

Liderul PMP a spus ca maghiarii pot sarbatori la Budapesta.

Senatorul a spus ca se bucura ca au fost scoase de pe ordinea de zi proiectele UDMR.

”Pana nu vom vedea aceste legi luate acasa de negociatori, nu ne vom opri”, a completat el, referindu-se la actiunile PMP.

Traian Basescu le-a aratat jurnalistilor ca are tricolorul in buzunarul de la piept.

El a precizat ca, in principiu, parlamentarii PMP nu vor participa la plenul reunit pentru votarea motiunii de cenzura: ”Nu intram, nu avem nicio treaba. Consideram aceasta disputa o disputa interna in interiorul PSD, pe care cu neobrazare au reusit s-o duca sub cupola Parlamentului, dar si in Guvernul Romaniei. Au transformat institutiile statului in teatru de dispute politice ale gruparilor din interiorul PSD”.

ora 11.15 Deputatii PMP au legat banderole tricolore de usile cabinetului presedintelui Camerei, Liviu Dragnea, pe care il acuza ca ”negociaza lucruri de nenegociat” cu UDMR pentru a trece motiunea de cenzura.

Am fost convocati aseara, prin SMS, pentru azi la 9.30, cand urma sa avem un Birou permanent. De mai bine de o ora stam in sala pentru a discuta pe marginea a trei puncte, unul viza acceptul pentru discutarea, de catre Comisiile pentru drepturile omului, Administratie si Juridica, in sedinta comuna, in paralel cu plenul, a unui proiect de lege initiat de UDMR”, a spus presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

Tomac a adaugat ca ”haosul s-a instaurat in Parlament, sedinta nu a inceput, PSD negociaza lucruri de nenegociat niciodata in Parlament - interese ale tarii”.

”Asteptam sa vedem daca dupa negocierile pe care le are domnul Dragnea cu UDMR va ceda in fata unor cereri nejustitificate. Avem in Ungaria o comunitate romaneasca care nu are invatamant in limba romana. Nu putem negocia chestiuni absurde si UDMR sa puna presiune pe decidentii politici care nu inteleg ce consecinte produc aceste legi. De o ora asteptam in BP sa vina domnul Dragnea sa ne spuna daca a cedat acestor presiuni sau nu”, a mai spus Tomac.

ora 11.10 Biroul Permanent al Senatului a decis in aceasta  dimineata sa retraga de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR in schimbul sustinerii motiunii de cenzura. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se numara instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din Romania si doua modificari la legea educatiei.

Pe ordinea de zi a sedintei de plen a Senatului fusesera introduse trei legi pentru dezbatere si vot final, legi de maxim interes pentru UDMR si pe care maghiarii le negociasera luni cu PSD promitand la schimb sprijin pentru motiunea de cenzura.

Una dintre aceste legi viza instituirea zilei de 15 martie ca zi a maghiarilor din Romania, act normativ care a primit luni raport de adoptare de la comisia de administratie.

Alte doua legi care trebuiau sa intre in dezbaterea plenului Senatului vizau modificari la legea educatiei. Una dintre modificari prevedea finantarea de catre stat a invatamantului superior confesional la universitatile private.

Azi in Romania invatamantul teologic e sustinut de statul roman de la bugetul de stat. E finantat cultul majoritar, cat si cultul catolic. in schimb, pentru cultul protestant nu exista aceasta posibilitate legala. Aceasta lege punea egalitate pentru toata lumea, pentru toate cultele religioase asa cum Constitutia Romaniei consacra aceasta egalitate”, a declarat senatorul UDMR Cseke Attila, care a criticat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului.

ora 11.00 Sedinta comuna a comisiilor juridice, a drepturilor omului si cea pentru administratia publica s-a anulat, in aceasta dimineata, pentru a doua oara, din cauza ca reprezentantii UDMR si PSD nu s-au inteles asupra proportiei unei minoritati nationale in populatia unei localitati de la care folosirea in administratie a limbii respectivei minoritati devine obligatorie.

Deputatii din cele trei comisii au asteptat aproape o ora inceperea sedintei in care trebuia sa dea raport propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii nr.215/2001 a administratiei publice locale, care prevede scaderea pragului pentru folosirea limbilor minoritatilor in administratie.

„Sedinta celor trei comisii programata pentru astazi nu va mai avea loc. Presedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea”, este mesajul pe care membrii Comisiei juridice l-au primit de la deputatul PSD Eugen Nicolicea.

„Cele trei solicitari din partea comisiilor au ramas fara obiect, nu au mai fost discutate in Biroul Permanent. Comisiile si-au anulat solicitarile de a lucra in paralel cu plenul”, a spus secretarul Camerei Deputatilor, Ioana Bran, la finalul sedintei Biroului Permanent.

ora 10.45 Presedintele PNL, Ludovic Orban, ii cere premierului Sorin Grindeanu "o demisie de constiinta", care ar putea impiedica adoptarea actelor normative negociate de liderul PSD, Liviu Dragnea, cu conducerea UDMR.

Intr-un mesaj postat dimineata pe Facebook, noul presedinte al PSD spune ca PSD tradeaza interesele fundamentale ale romanilor "pentru a-si rezolva rafuielile de clan ale partidului".

"Fac un apel la cel care se cramponeaza de functia de premier. Ii cer lui Grindeanu o demisie de constiinta, care ar putea impiedica adoptarea actelor normative negociate de Dragnea cu conducerea UDMR. Este banatean si poate intelege bine ceea ce se intampla. Daca mai are o urma de responsabilitate, daca ii mai pasa de viitorul tarii sale, ii cer o demisie de constiinta prin care ar putea impiedica punerea in practica a trocului murdar facut de Dragnea", arata Orban.

El mai spune ca, daca nici in ceasul al doisprezecelea Sorin Grindeanu nu intelege gravitatea situatiei, face un apel catre parlamentarii PSD - "Nu va contaminati cu nebunia liderilor vostri! Nu votati contra romanilor!".

ora 10.30 Deputatul PNL Florin Roman a pus pe telefon, dimineata, sa cante melodia despre „Trasilvania mareata”, la Comisia juridica, unde deputatii din trei comisii parlamentare asteaptau de aproape o ora inceperea sedintei.

In aceasta sedinta urma sa se dea un raport asupra propunerii legislative care vizeaza scaderea pragului pentru folosirea limbilor minoritatilor in administratie.

Intrebat de ce a pus telefonul la difuzor cu aceasta melodie, liberalul a afirmat ca toti colegii lui ar trebui sa inteleaga ca „tara asta nu se vinde pentru niste voturi la motiune”.

Transilvania mareata, poate vor sa auda si ei. Nu e solicitarea noastra, e solicitarea oamenilor din tara asta de care au uitat, sa-i asculte pe oameni daca nu vor sa ne mai asculte pe noi. Totul pentru niste amarate de voturi la motiune, incredibil unde a ajuns tara asta. Pentru colegii mei, poate le este dor sa auda si o sa le mai pun pana poate vor intelege si ei ca tara asta nu se vinde pe voturi la motiune. Sa-si faca treburile lor murdare intre ei”, a spus Florin Roman, membru al Comisiei juridice, potrivit News.ro.

Deputatul PNL a sustinut ca „nu il deranjeaza colegii de la UDMR, ei pot sa ceara ce vor, cei care le dau astfel de magarii au o mare problema”.

ora 10.00 Deputatul USR Cristian Ghinea, secretar al Camerei Deputatilor, spune ca in Biroul permanent s-a propus ca trei comisii sa lucreze in paralel cu plenul, pe o agenda care nu este cunoscuta si care va fi aflata in stil ”sex surpriza”.

”Ordinea de Zi a Biroului Permanent al Camerei. Se propune ca 3 comisii sa lucreze paralel cu plenul care incepe in 20 de minute. Nu stim pentru ce anume. Ce sa mai zic de pregatirea sedintelor, analiza de impact si altele”, scrie Ghinea pe pagina sa de Facebook.

El spune ca nu se stie nici ce va intra in plen.

”Camera Deputatilor se reuneste peste 20 de minute fara sa stie agenda, dar unii deputati lucreaza in paralel in niste comisii, pe o agenda pe care nici ei nu o stiu. Vom afla cumva pe parcurs, in stil «sex surpriza», prin ridicare de maini”, adauga deputatul USR.

Ghinea acuza PSD ca ”reinveinteaza democratia parlamentara in fiecare zi”.

”Ah, si imi aduc aminte prima sedinta a acestui BP, unde Liviu Dragnea spunea ca rolul Parlamentului va fi bla bla bla, ca stilul Parlamentului va fi alt-bla bla bla. frumos. Deosebit”, incheie deputatul USR.

inquam
ora 09.45 Liderul PMP, Traian Basescu, sustine ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu ”vand si istoria tarii pentru voturile UDMR la motiunea de cenzura”.

”In loc de Tricolor, PSD si ALDE arboreaza Steagul Tinutului Secuiesc. Dragnea si Tariceanu vand si istoria tarii pentru voturile UDMR la motiunea de cenzura”, scrie Basescu pe pagina sa de Facebook.

El mentioneaza ca in comisiile de la Senat s-a votat ca ziua de 15 martie sa fie sarbatoare in Romania.

”Ticalosii se fac a uita, ca la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria. A trebuit sa se ridice motii lui Iancu, alti romani si sasii, la lupta, pentru ca Transilvania sa nu fie parte a Ungariei Mari.”, continua Traian Basescu.

Liderul PMP mai scrie ca zeci de mii de romani din Transilvania au fost ucisi de armatele contilor maghiari, sate intregi au fost rase de pe fata pamantului, sute de mii de romani au plecat in pribegie.

”Iar PSD si ALDE vor sa facem din 15 martie 1848 zi de sarbatoare recunoscuta pe teritoriul Romaniei, in schimbul catorva voturi la motiune. Mai ticalosilor din PSD si ALDE, credeti ca in viata voastra veti mai putea merge la Tebea? Dar in Ardeal?”, completeaza fostul sef al statului.

Basescu precizeaza ca pe maghiarii din Romania nu-i opreste nimeni ca pe 15 martie sa sarbatoreasca la Budapesta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Euro ajunge foarte aproape de 4,6 lei la BNR, nivel maxim din august 2012, pe fondul crizei guvernamentale
Euro ajunge foarte aproape de 4,6 lei la BNR, nivel maxim din august 2012, pe fondul crizei guvernamentale

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,5957 lei pentru un euro, un nou maxim al ultimilor 5 ani, pe fondul crizei politice de la Bucuresti.

Sedinta de Guvern programata pentru ora 12:00 a fost amanata pe joi. Motivul bizar pentru care executivul nu se poate reuni
Sedinta de Guvern programata pentru ora 12:00 a fost amanata pe joi. Motivul bizar pentru care executivul nu se poate reuni

Premierul Sorin Grindeanu nu a putut sa-si tina sedinta de Guvern programata pentru ora 12.00, astfel ca reuniunea a fost contramandata pentru ziua de joi. 

Gabriela Firea:
Gabriela Firea: "Nu il mai consider premier pe Sorin Grindeanu. Nu am solicitat niciodata bani de la Guvern"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, ca nu il mai considera premier pe Sorin Grindeanu.

Deputatii minoritatilor au decis cum vor vota la motiunea anti Grindeanu:
Deputatii minoritatilor au decis cum vor vota la motiunea anti Grindeanu: "E un razboi intre doua grupari din interiorul PSD"

Liderul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat ca deputatii grupului au decis sa voteze fiecare cum crede de cuviinta la motiunea de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva premierului Sorin Grindeanu.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.