Cum au jurat deputatii sa respecte mandatul: Madalin Voicu in tiganeste, Becali a spus o rugaciune

Gigi Becali

Pe Biblie sau pe Coran, toti deputatii au jurat joi ca isi vor indeplini mandatul pentru care oamenii i-au trimis in Parlament.

Alesii maghiari si cei de etnie roma care nu sunt ortodocsi, au venit cu propria carte sfanta. Gigi Becali a tinut sa fie original, si la sfarsitul legamantului, a invocat divinitatea, inchinandu-se de mai multe ori.

Emotiile au fost mari caci multi alesi au vorbit pentru prima data in fata unei sali atat de mari, iar grija sa nu se poticneasca i-a facut sa uite ca legamantul se face cu mana pe cartea sfanta.

Madalin Voicu, deputat PSD, a jurat si in tiganeste. "Asa sa-mi ajute Dumnezeu. Temerau ume." Mai tarziu, a venit si cu o traducere: "Sa ma vedeti mort".

Nicolae Paun, deputat de etnia roma, a venit si cu o explicatie: "Pai nu stiti ca tiganii se mai jura pe carne de porc, pe aur, pe aurete."

Citește și
Gigi Becali
Becali vrea sa ajunga presedinte PNL. "Daca ramane pe mana lui Tariceanu, se alege praful de partid"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Iar alesii de o alta confesiune decat cea crestin ortodoxa au venit cu biblia lor de acasa.

De la tribuna plenului, Gigi Becali a tinut neaparat sa iasa in evidenta. Dupa ce a citit juramantul, cu multe cruci, a facut si o rugaciune. In parte, rugile i-au fost deja ascultate. Patronul de la Steaua va fi membru in comisia juridica a Camerei Deputatilor asa cum si-a dorit. Asta desi el insusi a fost retinut si arestat in dosarul sechestrarii hotilor de masini, dar este si judecat in dosarul valiza si cel legat de schimbul fraudulos de terenuri ale Mapn-lui. Gigi Becali si-a pregatit si intrebarile pentru ministrul propus la Justitie, care va fi audiat in aceasta seara, de parlamentarii juristi.

Cu o pauza mica, pe care deputatul PNL si-a petrecut-o la cafea.

Becali a stat mai toata ziua pe holurile parlamentului. A vrut sa se obisnuiasca in noul decor in care munceste. Si a facut si o profetie. Sfarsitul lumii nu vine pe 21 decembrie, cum au spus maiasii, ci peste 100 de ani.

Deputatul George Becali este sustinut de grupul parlamentar PNL pentru a deveni membru in Comisia juridica din Camera, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, liderul deputatilor PNL, Dan Radu Rusanu.

 

Deputatul PNL Gigi Becali a declarat, joi, ca, la audierea din Comisia Juridica a Monei Pivniceru, nominalizata ca ministru al Justitiei, o va intreba pe aceasta, "excluzand dosarul
«Valiza»", daca este infractiune sau coruptie premierea unui sportiv pentru ca acesta sa castige competitia.

"O sa o intreb pe doamna Pivniceru, o sa excludem ca a existat un dosar Valiza, si o sa-i spun clar, negru pe alb, auditiv, eu vorbesc si domnia sa aude si sa-mi spuna clar, ca sa auda tot poporul roman, pentru ca am incredere in experienta domniei sale, pentru ca am ramas intr-o dilema de cinci sau patru ani, sa ma lumineze daca premiezi un sportiv ca sa-si apere sansele corect si sa castige competitia, este infractiune si se numeste competitie sau nu", a spus Becali pe holurile Parlamentului.

El a adaugat ca o va ruga pe Mona Pivniceru sa nu se eschiveze la raspuns.

"E o intrebare simpla, nu e complicata, dar o sa o rog sa nu dribleze, sa nu se eschiveze. Am incredere ca este o femeie cu o tarie de caracter si o sa raspunda", a spus Becali.

In ultimii ani, Becali a avut deseori probleme cu legea, fiind trimis in judecata in mai multe dosare.

In 2009, Gigi Becali a fost trimis in judecata alaturi de Stefan Dediu, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si de politistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate in mod nelegal.

Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut garzilor sale sa-i gaseasca pe cei care i-au luat autoturismul, sa-i duca la sediul PNG (unde functiona si un bar), unde hotii au fost pusi sa dea declaratii scrise, in care consemnau ca ei sunt cei care au furat Mercedesul finantatorului si ca nu vor reclama Politiei faptul ca au fost urmariti cu masinile, urcati cu forta in vehicule si dusi in Pipera. Unul dintre hoti a fost impuscat, glontul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generatie (PNG).

"Probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpatii Dediu Stefan Fanus, Zmarandescu Catalin Otto, Mila Mihai, Dumitrascu Niculae si Popa Marcel, instigati de inculpatul Becali George, actionand impreuna si folosind violenta, le-au imobilizat si rapit pe partile vatamate N.T., M.s. si A.C.D. pe care le-au transportat, impotriva vointei acestora, intr-un local din orasul Voluntari, judetul Ilfov, sechestrandu-le aproximativ doua ore si supunandu-le la suferinte fizice si psihice. in acest context, inculpatii le-au obligat pe partile vatamate sa scrie declaratii prin care recunosteau comiterea unei infractiuni", informa Parchetul, care aprecia ca furtul trebuia reclamat la politie, iar hotii ar fi trebuit sa fie dusi in fata autoritatilor.

Gigi Becali a fost arestat preventiv in 3 aprilie, alaturi de alte cinci persoane - Catalin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu si Marius Petrinel Geavela - fiind acuzat de trei fapte de lipsire de libertate in mod ilegal, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 7 la 15 ani. in 17 aprilie, Becali a fost eliberat din arest, fiind trimis in judecata in stare de libertate.

Gigi Becali a fost achitat, in 19 octombrie 2011, de instanta suprema pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, in baza articolului 10 litera d din Codul de procedura penala, respectiv pentru ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii, aceeasi solutie fiind data si in cazul garzilor sale de corp.

In decembrie 2008, europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis in judecata in dosarul "Valiza", fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi.

Victor Piturca este acuzat de favorizarea infractorului, vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mita, iar Alina Ciul, unul dintre avocatii lui Becali, si Radu Marino sunt acuzati de favorizarea infractorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Tot pentru favorizarea infractorului este judecat si Raul Volcinschi.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in 11 mai 2006, finantatorul FC Steaua ar fi promis fiecarui jucator al clubului "Gloria 1922 Bistrita" sume de bani cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro pentru ca acestia sa isi indeplineasca atributiile de serviciu prevazute in contractele de munca, Regulamentul intern al clubului si in Regulamentul Federatiei Romane de Fotbal. Concret, fotbalistilor de la Bistrita li se cerea sa-si apere corect sansele si sa obtina un rezultat favorabil in meciul cu Rapid Bucuresti din 12 mai 2006.

Doi ani mai tarziu, in perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la "Universitatea Cluj" aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului National de Fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare -, acestia urmand, la fel ca in cazul precedent, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu, sa-si apere corect sansele si sa castige meciul cu "CFR 1907 Cluj", preciza DNA.

Pe 17 aprilie 2012, judecatorii instantei supreme, cu doua voturi pentru si unul impotriva, au decis achitarea lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca si Radu Gheorghe Marino.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat dupa ce a fost achitat ca sentinta data demonstreaza faptul ca premierea nu este coruptie si ca in Romania "Satana nu are mai multa putere decat Dumnezeu".

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Gigi Becali, la prima vizita in parlament din postura de deputat. Ce a facut in fata tuturor
Gigi Becali, la prima vizita in parlament din postura de deputat. Ce a facut in fata tuturor

Auto-proclamat "cel mai puternic dintre deputati", Gigi Becali si-a luat astazi legitimatia de parlamentar.

Becali vrea sa ajunga presedinte PNL.
Becali vrea sa ajunga presedinte PNL. "Daca ramane pe mana lui Tariceanu, se alege praful de partid"

Gigi Becali a declarat, marti, ca tinta sa este ca el sa fie presedintele PNL, iar Crin Antonescu presedintele tarii, aratand ca atunci cand Antonescu va pleca la Cotroceni partidul nu trebuie sa ramana pe mana lui Tariceanu, pentru ca se alege praful.

Gigi Becali: Cand depun juramantul, voi adauga ceva, 3-4-5-7 cuvinte. Eu trebuie sa ies din decor
Gigi Becali: Cand depun juramantul, voi adauga ceva, 3-4-5-7 cuvinte. Eu trebuie sa ies din decor

Deputatul PNL Gigi Becali a declarat, marti, pe holurile Parlamentului, ca la juramantul pe care il va depune ca deputat va adauga ceva, "3-4-5-7 cuvinte".

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.