Gabriela Firea este oficial primar al Capitalei."Niciun contract nu se va mai semna fara penalitati usturatoare"

gabriela firea - agerpres

Capitala are in mod oficial un nou primar general. Gabriela Firea a depus juramantul joi seara, la finalul primei sedinte de Consiliu General

Noul edil a promis ca in urmatoarea perioada va urmari ca toate santierele sa nu depaseasca termenul de executie. Gabriela Firea a anuntat dupa ce a depus juramantul, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Teatrul Excelsior, ca va avea sambata dimineata o prima intalnire cu directorii din PMB si ca asteapta demisia de onoare a celor care nu doresc sa munceasca alaturi de ea.

"Eu voi avea sambata dimineata o prima intalnire cu directorii din PMB. Nu am idei preconcepute. Nu am castigat votul oamenilor pentru a veni cu echipa mea, pentru ca nici nu am 800 de prieteni, cati sunt angajatii Primariei. Dar eu le voi spune care sunt cerintele mele: punctualitate, seriozitate, implicare, toleranta zero la coruptie, toleranta zero la birocratie, munca in folosul cetateanului, bucuresteanul sa fie respectat. Cine ramane, ramane alaturi de mine, indiferent ce carnet de membru de partid are in buzunar, si muncim impreuna", a spus edilul.

Ea a adaugat ca nu va tolera mentalitatea de tip "merge si asa", nici indiferenta sau atitudini pentru care "orice angajat in sistemul privat ar fi dat afara". "Mare parte din blocajul de pe strazi, blocajul din trafic pe care il resimtim cu totii este din cauza acestor santiere care nu se mai incheie. Este din cauza lipsei parcarilor si a lipsei autobuzelor RATB, a benzilor speciale pentru transportul in comun, a indiferentei, a nepasarii, a neimplicarii. Este din cauza motivelor pentru care orice angajat in sistemul privat ar fi dat afara. Dar pentru ca suntem la stat, se considera ca merge si asa. De azi nu mai merge si asa", a mai spus ea.

Primarul general a anuntat ca inainte de a prezenta fiecare proiect in sedintele de Consiliul General va discuta cu membrii CGMB. A subliniat ca pentru ea consultarea publica nu reprezinta o simpla sintagma, ci "un mod de viata, un mod de a fi". "Am lucrat peste 20 de ani in presa, in care zi de zi, seara de seara am luat temperatura problemelor natiunii. Un barometru important este obtinut atunci cand te consulti. Pentru mine, a intreba un simplu cetatean este o valoare in sine. Pentru ca, de fiecare data, doua pareri sunt mai bune si mai utile decat una", a precizat ea.

Citește și
Gabriela Firea
Pe ce se bazeaza Gabriela Firea cand promite transport public gratuit. Gorghiu: Efectele sunt nocive pentru toti
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Firea a adaugat ca in ultima perioada a vizitat multe santiere si a constatat ca in Bucuresti sunt deschise obiective de investitii care sunt in faza incipienta de peste zece ani, deoarece nu a fost verificat stadiul executiei, iar atunci cand au existat obstacole nu s-a cerut sprijinul Parlamentului sau al Guvernului. In acest sens, a mentionat ca vinerea trecuta a vizitat Scoala Eugen Barbu, ale carei lucrari de modernizare nu au fost finalizate timp de zece ani. Gabriela Firea a oferit asigurari ca in timpul mandatului sau niciun obiectiv de investitii nu va mai depasi termenele stabilite. "In mandatul meu, niciun contract nu se va mai semna in Primaria Capitalei fara penalitati usturatoare pentru toti cei care cred ca vin sa participe la licitatii cu institutia Primariei Generale, pe urma subcontracteaza lucrarile si lasa Capitala in santier", a declarat edilul.

Firea, catre primarii de sector: Sa facem Capitala sa infloreasca, asa ca in Sectorul 3, pentru ca in rest e paragina

"Incepand de luni dimineata, sa demonstram ca suntem o echipa puternica si impreuna vom rezolva cele mai urgente probleme ale Bucurestiului, pentru inceput, si imediat, in secunda urmatoare, sa facem in asa fel incat Capitala sa infloreasca, sa infloreasca asa cum s-a intamplat in Sectorul 3, pentru ca in rest e paragina. Aceasta paragina trebuie sa dispara, prin munca noastra de zi cu zi, a tuturor", a spus ea, in cadrul ceremoniei desfasurate la Teatrul Excelsior. Edilul a adaugat ca Primaria Generala a Capitalei trebuie sa se implice mai mult in viata de zi cu zi a bucurestenilor si a exemplificat cateva dintre problemele existente, precizand ca in Sectorul 5 nu sunt suficiente crese si gradinite"La Sectorul 6 - stiti foarte bine ca nu putem sa intram si sa iesim din Capitala, pentru ca este cea mai mare aglomeratie. In Sectorul 1, desi este cei mai modern sector al Capitalei, inca sunt strazi care arata mai rau decat in mediul rural. Nevoi sunt multe, totul e sa vrem, pentru ca va trebui sa putem sa le rezolvam", a subliniat primarul general.

Firea s-a adresat si presedintelui PSD, Liviu Dragnea, presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, co-presedintelui ALDE, Daniel Constantin, de asemenea prezenti in sala, multumindu-le pentru faptul ca i-au promis sprijinul in vederea unor modificari ale legislatiei administratiei publice locale, modificari necesare pentru dezvoltarea Capitalei."Exista cateva modificari legislative necesare, pentru care va rog de pe acum sa imi acordati sprijinul parlamentar, pentru ca acestea sa poata fi dezbatute in procedura de urgenta, incepand din septembrie, pentru ca intr-un timp cat mai scurt, Primaria Generala a Capitalei sa poata semna parteneriate financiare cu primariile de sector si pentru a putea impreuna sa dezvolte proiecte necesare bucurestenilor. Trebuie sa colaboram", a precizat edilul.

Ea a remarcat prezenta in sala a primarilor din judetul Ilfov si le-a multumit pentru faptul ca au inteles ca Bucurestiul nu se poate dezvolta izolat ."Trebuie sa respectam principiile zonei metropolitane, pe care le-au aplicat toate capitalele mari ale lumii. Vad aici in sala un specialist in atragerea de fonduri europene, impreuna cu care am avut o intalnire azi dimineata si citeam rapoartele care privesc Bucurestiul, Ilfovul si zona metropolitana, dar si despre milioanele de euro pe care le-am pierdut, pentru ca nu a existat interes sa se atraga fonduri europene pentru rezolvarea multelor probleme din Capitala", a precizat ea.

Firea a dezvaluit si o opinie personala, rugandu-i pe cei prezenti sa nu se supere si cerand incuviintarea lui Liviu Dragnea pentru a exprima aceasta convingere. "In final, daca imi da voie domnul presedinte Dragnea, va spun un gand personal. (...) Nu va suparati domnilor, stiti cat va pretuim si stiti ca fara dvs putem sa facem multe, dar nu totul. Daca vrei sa afli ceva, vorbeste cu un barbat. Daca vrei sa se faca ceva, vorbeste cu o femeie. Va rog, vorbiti cu mine! Doamne ajuta!", a spus ea

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Suma fabuloasa pe care a platit-o Primaria Capitalei pentru chirie, timp de 6 ani. Planurile lui Firea din aceasta toamna
Suma fabuloasa pe care a platit-o Primaria Capitalei pentru chirie, timp de 6 ani. Planurile lui Firea din aceasta toamna

Vechiul sediu al primariei Capitalei este primul santier vizitat de Gabriela Firea dupa castigarea alegerilor. Primarita a inspectat lucrarile si a intrat in viitorul ei birou, unde vrea sa aduca icoane si un preot ca sa-l sfinteasca.

Pe ce se bazeaza Gabriela Firea cand promite transport public gratuit. Gorghiu: Efectele sunt nocive pentru toti
Pe ce se bazeaza Gabriela Firea cand promite transport public gratuit. Gorghiu: Efectele sunt nocive pentru toti

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca, intr-un interval de timp rezonabil, transportul in comun va deveni gratuit in Bucuresti, dupa indeplinirea catorva conditii.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.