Gabriel Oprea preia sefia Guvernului incepand de miercuri. Ce se va intampla cu premierul Ponta in urmatoarele 10 zile

Gabriel Oprea si Victor Ponta FOTO AGERPRES

Victor Ponta ii va ceda pentru a doua oara conducerea executivului vicepremierului Gabriel Oprea, de data aceasta pentru o vacanta cu familia in afara tarii.

UPDATE. Ponta: “Plec in concediu cu familia in afara tarii, ma intorc pe 9 august”

Premierul Victor Ponta a declarat ca miercuri, alaturi de sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, si cei doi copii, va pleca in concediu de odihna pana pe 9 august si a infirmat varianta unei eventuale deplasari imediate in Turcia pentru o noua interventie chirurgicala la genunchi.

"Plec in concediu, ma intorc duminica, pe 9 august. E concediu de odihna cu familia, ma duc in afara tarii. Nu ma duc acum la niciun control in Turcia. E un lucru pe care-l vor decide medicul din Romania, domnul Codorean si cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfarsitul lunii august, in functie de cum evolueaza recuperarea. Plec in concediu cu sotia si cei doi copii", a declarat premierul, marti seara, intr-o interventie telefonica la postul B1Tv, intrebat daca miercuri va pleca la un nou control medical in Turcia, pentru o noua interventie chirurgicala la genunchiul la care a fost operat.

Ponta a adaugat: "Plec in afara tarii, dar nu in Turcia si plec cu sotia si cu copiii si sper sa nu vad niciun medic in urmatoarele 10 zile ca am vazut destui medici in ultima perioada".

Citește și
Ilie Nastase - AGERPRES
Ilie Nastase se dedica "interesului national". Senatorul s-a inscris in UNPR, condus de generalul Oprea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Despre faptul ca presa va critica plecarea sa in concediu in strainatate, asa cum s-a comentat si in cazul presedintelui Klaus Iohannis, premierul a replicat: "Imi asum". "Avand in vedere ca o sa fie fericiti Irina si Andrei imi asum criticile. Sunt total constient, mi-am asumat acest lucru. Dar, numai o secunda, nu plateste Guvernul sau statul roman pentru asta", a completat premierul.

Premierul Victor Ponta va delega, cel mai probabil, incepand de miercuri, atributiile de conducere operativa a Guvernului vicepremierului Gabriel Oprea, au precizat surse guvernamentale pentru Agerpres. Potrivit acelorasi surse, urmatoarea sedinta de Guvern urmeaza sa aiba loc pe 19 august.

Gabriel Oprea nu intentioneaza sa-si ia concediu vara asta

Pe 23 iulie, premierul Victor Ponta afirma ca este posibil sa fie supus unei noi operatii. "E foarte posibil sa mai trebuiasca sa mai fac inca o operatie la genunchi. Dar nu e nimic atat de grav ca data trecuta. E doar ce nu s-a reusit data trecuta. Daca vor fi cateva zile de absenta, evident e vicepremierul Oprea care ma suplineste fara nicio problema. (...) O sa lipsesc doar cateva zile. Cei care au mai avut probleme cu meniscul stiu ca in cateva zile se rezolva", a declarat premierul. El nu a precizat daca aceasta noua operatie va avea loc tot in Turcia.

Si vicepremierul a vorbi despre posibilitatea de a prelua din noua sefia Guvernului. „Ma veti vedea la datorie inclusiv in aceasta perioada de vara, asta am facut intotdeauna si va rog sa va interesati. Daca Victor Ponta hotaraste ca pot sa preiau pentru o anumita perioada, bine definita, atributiunile de premier interimar, am mai facut-o, mi-am facut datoria, depinde de el", a declarat Gabriel Oprea.

Intrebat daca isi ia concediu in acesta vara, vicepremierul a spus ca nu intentioneaza si ca i-a promis lui Victor Ponta sa ii tina locul la Palatul Victoria. "Nu-mi iau concediu. Da, asa i-am promis lui Victor Ponta si asa am facut in fiecare an aproape" - a mai precizat Oprea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Gabriel Oprea se declara pregatit sa-i ia din nou locul lui Ponta, daca se opereaza inca o data:
Gabriel Oprea se declara pregatit sa-i ia din nou locul lui Ponta, daca se opereaza inca o data: "Nu m-am nascut genial"

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat ca este pregatit sa preia, din nou, atributiile de premier ale lui Victor Ponta, in cazul in care prim-ministrul va suferi o noua interventie chirurgicala la picior.

Ilie Nastase se dedica
Ilie Nastase se dedica "interesului national". Senatorul s-a inscris in UNPR, condus de generalul Oprea

Senatorul Ilie Nastase s-a inscris in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, informeaza un comunicat al Biroului de presa al partidului.

Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, intalnire
Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, intalnire "la un pahar de vin rece". Ce au discutat in timp ce Ponta se afla in Turcia

Apele tulburi din PSD s-ar putea limpezi cu vin rece si cu gheata, reteta incercata luni de Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.