Gabriel Oprea invita partidele la dialog pe Codul Fiscal. Raspunsul primit din partea liberalilor si a UDMR

Gabriel Oprea, presedintele UNPR FOTO AGERPRES

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, a lansat joi o invitatie la dialog tuturor partidelor parlamentare pentru a discuta Codul Fiscal.

''UNPR lanseaza o invitatie la dialog pentru a obtine o viziune comuna asupra noului Cod fiscal. UNPR poate fi o punte intre palate - Palatul Cotroceni, Palatul Victoria si acum si Palatul Parlamentului. Vom face tot posibilul sa iesim din logica conflictului politic, vom aduce la aceeasi masa toate punctele de vedere pentru a obtine cel mai bun rezultat pentru Romania si romani. Decizia reprezinta o incercare de a obtine cel mai bun rezultat. (...) Vom trimite o scrisoare tuturor partidelor (...) sa armonizam părerile, sa obtinem ce este mai bun pentru tara noastra. Sunt mai multe opinii, este important sa ne intalnim si, inainte de a da vot, sa luam in calcul tot ce spun specialistii. Vrem dialog pe Codul fiscal'', a declarat liderul progresistilor, potrivit Agerpres.

El a precizat ca, inainte de a lansa aceasta invitatie, a avut discutii informale cu toti liderii politici, inclusiv cu cei de la PNL, iar scrisoarea UNPR adresata partidelor politice va fi trimisă vineri.

"Vom trimite maine o scrisoare tuturor partidelor politice. Propunerea este sa ne intalnim înainte de rediscutarea in Parlament si impreuna, in mod intelept, in baza interesului national comun, sa putem sa armonizam toate parerile", a spus Oprea.

Gabriel Oprea nu a dorit sa precizeze cum va vota UNPR in Parlament noul Cod fiscal.

Citește și
Cod Fiscal
De ce se tem economisti de marca ai Romaniei de un al doilea val de criza. "Sa nu facem acum ceva si sa regretam mai tarziu"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

"Vrem sa ne intalnim cu toate partidele politice. Noi am votat Codul fiscal in Parlamentul Romaniei. Stiu foarte bine ca sunt mai multe opinii, ale BNR, opinii internationale, ale unor organizatii patronale, lideri de opinie. Cred ca este important si intelept sa ne intalnim toate partidele parlamentare inainte de a da votul. Cred ca UNPR este un partid credibil ca sa putem obtine o decizie inteleapta pentru Romania", a subliniat Oprea.

Raspunsul PNL

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, prim-vicepresedintele Catalin Predoiu si purtatorul de cuvant al partidului, Ionut Stroe, au apreciat invitatia adresata de UNPR, subliniind insa ca aceasta vine dupa propunerea similara a liberalilor.

"Am vazut astazi inca o pozitie favorabila dialogului intre partidele politice, venita din partea UNPR, partid din coalitia de guvernare. Deschiderea la dialog este un semnal foarte bun, o premisa pentru proiecte care vor avea o viata mai lunga decat mandatul unei guvernari. Ma bucur sa vad ca sunt si alte partide care pun ratiunea si prudenta inaintea entuziasmului, cand este vorba despre proiecte majore pentru tara. PNL a invitat partidele politice la consultari pe sase teme importante pentru viitorul Romaniei iar saptamana aceasta am propus ca in data de 17 august sa aiba loc discutiile pe tema macrostabilitatii economice, inclusiv a Codului Fiscal", a spus Alina Gorghiu.

Raspunsul UDMR

Deputatul UDMR Korodi Attila a declarat joi ca UNPR ar putea participa la dezbaterile initiate de PNL pe tema Codului fiscal, nemaifiind necesar un alt dialog intre partidele parlamentare. 'Dialogul politic este benefic, mai ales ca va fi o reexaminare. Dar, cumva, deja, dialogul dintre partidele politice s-a cam conturat prin invitatia PNL-ului, la care s-a raliat si UDMR si PSD. Eu cred ca UNPR nu trebuie sa faca altceva decat sa vina la acea discutie intre partide, care trebuie cumva sa vina inainte de discutiile institutionale din Parlament. Mare lucru nu are ce sa se schimbe pe Codul Fiscal, din punctul meu de vedere, Dar, totusi, pentru a avea o incredere a populatiei fata de acest Cod Fiscal sunt necesare date de la Guvern', a declarat pentru AGERPRES Korodi Attila.

In legatura cu reducerea etapizata a TVA, la care a facut referire presedintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Korodi Attila a precizat ca aceasta decizie trebuie luata de Parlament, in functie de datele furnizate de Guvern.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Avertismentul FMI cu privire la Codul Fiscal:
Avertismentul FMI cu privire la Codul Fiscal: "Poate periclita realizarile facute de Romania in ultimii 7 ani"

Codul Fiscal, in forma aprobata de Parlament, va genera o majorare a deficitului bugetar la 3% din PIB, va periclita realizarile economice obtinute de Romania in ultimii ani si va determina revenirea la austeritate, avertizeaza FMI.

De ce se tem economisti de marca ai Romaniei de un al doilea val de criza.
De ce se tem economisti de marca ai Romaniei de un al doilea val de criza. "Sa nu facem acum ceva si sa regretam mai tarziu"

Premierul Ponta este hotarat sa ceara convocarea Parlamentului din vacanta pentru a aproba Codul Fiscal trimis spre reexaminare de presedintele Iohannis.

Victor Ponta il ataca pe Iohannis, din cauza Codului Fiscal:
Victor Ponta il ataca pe Iohannis, din cauza Codului Fiscal: "Avem caruta, dar n-avem caii. Poate asa se lucreaza nemteste"

Premierul Victor Ponta s-a aratat foarte nemultumit de decizia presedintelui Klaus Iohannis de a retrimite in Parlament Codul Fiscal, sustinut de Partidul Social Democrat.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.