Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Dupa Donald Trump, Klaus Iohannis se intalneste cu alti lideri: Merkel si Macron. Presedintele, invitat special in Germania

Klaus Iohannis si Angela Merkel

Dupa intalnirea de succes cu presedintele SUA, Klaus Iohannis se prageste de alte doua evenimente diplomatice importante. Presedintele Romaniei se va vedea cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Astfel, in perioada 19-21 iunie, presedintele Klaus Iohannis se va afla in vizita in Germania, unde se va intalni atat cu cancelarul german Angela Merkel, dar si cu presedintele Germaniei.

De asemenea, Iohannis va fi invitat de onoare la o ceremonie de comemorare a victimelor refugiului si expulzarii, pe 20 iunie, la Berlin, la Muzeul Istoric German. Aici, presedintele Romaniei va tine principalul sau discurs din cadrul acestei vizite, a precizat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi.

Vizita din Germania este prilejuita de implinirea a 50 de ani de la debutul relatiilor diplomatice romano-germane la nivel de ambasade, 25 de ani de la momentul semnarii acordului, tratatului de cooperare si parteneriat in Europa, Romania-Germania, precum si implinirea a 10 ani de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Un alt punct important in agenda presedintelui Klaus Iohannis sunt vizitele din 22 si 23 iunie de la Bruxelles, unde va participa la reuniunea de vara a Consiliului European - la o intalnire a sefilor de stat din tarile europene.

La Bruxelles se vor discuta chestiuni legate de imigratie, securitate si aparare, locuri de munca si competitivitate, precum si aspecte legate de procesul de iesire al Marii Britanii din UE.

Si tot la acest Consiliu European, Iohannis se va intalni cu presedintele Frantei Emmanuel Macron, cu care va discuta despre relatiile dintre cele doua state, parteneriatul strategic, dar si alte subiecte de actaulitate de pe agenda internationala.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Iunie 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed