Dragnea: Nu se pune problema ca vreun cetatean sa-si plateasca singur CAS si CASS. Valorile contributiilor vor fi mai mari

mihai tudose liviu dragnea inquam

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, ca i-a cerut premierului Mihai Tudose sa analizeze „foarte atent si cu maxima rigoare” activitatea ANAF.

„Eu i-am cerut primului-ministru sa analizeze foarte atent si cu maxima rigoare activitatea ANAF si m-a asigurat si pe mine, si pe colegii din coalitie, ca se va intampla acest lucru in zilele urmatoare. L-am rugat doar sa faca o analiza foarte serioasa a activitatii ANAF si sa ia masurile de cuviinta”, a spus Liviu Dragnea.

Intrebat cum sta Romania la capitolul incasari, liderul PSD a sustinut ca tara noastra ar trebui sa stea mult mai bine. „Romania nu sta rau, Romania trebuie sa stea mult mai bine. Unul dintre motivele principale pentru care Guvernul celalalt a fost schimbat au fost o serie de intarzieri cu efecte in demararea unor investitii publice asteptate si foarte necesare. Al doilea – o crestere a gradului de colectare si o lupta serioasa cu evaziunea fiscala. Astea trebuie sa fie principalele tinte ale ANAF-ului, implicit ale Directiei Antifrauda. Premierul s-a angajat ca in cateva zile va face aceasta analiza si eu i-am spus sa ia orice masura crede de cuviinta pentru a imbunatati activitatea ANAF”, a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Chestionat in continuare daca este multumit de activitatea sefului ANAF, Liviu Dragnea a sustinut ca nu este „foarte, foarte multumit”. „Eu evit sa spun ce parere am eu, personala, despre un membru al Guvernului sau despre un sef de institutie, dar faptul ca i-am cerut premierului sa faca aceasta analiza, probabil ca nu sunt foarte, foarte fericit”, a conchis presedintele PSD.

Dragnea: Voi face o plangere penala daca Inspectia Judiciara nu se autosesizeaza in urma afirmatiilor Anei Maria Patru

Citește și
Laura Codruta Kovesi, FOTO GETTY
Laura Codruta Kovesi ii raspunde lui Dragnea: "Nu alegem tinte, nu anchetam o persoana pentru ca e premier sau ministru"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dragnea a spus ca va face o plangere penala in cazul in care Inspectia Judiciara nu se autosesizeaza cu privire la declaratiile Anei Maria Patru, potrivit carora a fost amenintata si santajata ca sa faca denunturi impotriva lui, in conditiile in care o astfel de practica este „foarte grava”. Intrebat daca a fost chemat la DNA, in urma anchetei care vizeaza o serie de aspecte prezentate de catre cei de la Rise Project, Liviu Dragnea a raspuns negativ, dar nu a exclus posibilitatea sa fie audiat.

„Nu. Eu nu am fost chemat pana acum, asta nu inseamna ca nu o sa fiu chemat. Dupa toata aceasta campanie, m-am tot gandit, nu stiu daca a mai fost o asemenea campanie in Romania, cu niste ciorbe reluate, reincalzite, puse la congelator, iar incalzite. Orice e posibil. Sigur ca am niste semne de intrebare pe care o sa mi le exprim”, a completat liderul PSD.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca s-ar fi asteptat ca Inspectia Judiciara sa se autosesizeze in urma afirmatiilor Anei Maria Patru, potrivit carora a fost santajata ca sa faca denunturi impotriva lui.

„Eu ma asteptam sau ma astept in continuare sa fie vazut ceva reactii de la cei care conduc Parchetele in Romania, dupa declaratiile Anei Maria Patru, in care a vorbit foarte clar si foarte apasat despre amenintari si santaj la care a fost supusa ca sa spuna ceva despre mine, iar mie asta mi se pare foarte grav si am vazut ca a trecut asa, foarte usor toata lumea peste asta. Asa se fac anchetele in Romania? Este o practica sau este un caz izolat? Poate cineva ar fi trebuit sa se autosesizeze. Daca nu se autosesizeaza Inspectia Judiciara, procurorul general, eu o sa fac o plangere, doar cu speranta ca poate cineva va da niste raspunsuri”, a subliniat presedintele PSD.

Intrebat pe numele cui ar putea face aceasta plangere, Liviu Dragnea a raspuns: „Nu stiu, o sa studiez, nu sunt avocat. O sa ma interesez, o sa vorbesc cu avocatii”.

Liviu Dragnea: Nu se pune problema ca vreun cetatean roman sa-si plateasca singur CAS si CASS

Nu se pune problema ca vreun cetatean roman angajat undeva sa mearga singur sa-si plateasca singur contributia CAS si CASS. Tot angajatorul, tot firma va face aceste plati. Da, le vom face in contul angajatului, adica angajatul va avea o contributie la sanatate si o contributie la pensie mai mare, dar nu el va face acest ordin de plata, ci tot firma. Pentru ca au aparut informatii ca vor merge oamenii la ANAF. Nu este adevarat”, a explicat presedintele Camerei Deputatilor.

Liderul PSD a sustinut ca „plateste firma contributia in contul angajatului, pentru ca se vorbea ca se muta in sarcina angajatului”. „Acum contributia pentru fondul de pensii si pentru sanatate au niste valori, ele vor fi mai mari. Asta inseamna ca in contul fiecaruia dintre noi, atat la pensii cat si la sanatate vor fi sume mai mari pe care le vor plati efectiv firma, dar in contul nostru, pentru noi. Contributia la pensii va merge pana la 25% si la sanatate 10%”, a completat Liviu Dragnea.

Dragnea: Il sustin moral pe Tudorache in salvarea clubului Rapid, sper sa nu fiu acuzat de trafic de influenta

„Mi-a zis (primarul sectorului 1, Daniel Tudorache - n.r.) ca vrea sa se implice, ca autoritate, in Clubul Rapid si eu am spus ca il sustin. Moral. Sunt rapidist de la trei ani si orice pot sa fac moral, sa-l sustin, sa-l incurajez - sper sa nu mai fie si asta vreun trafic de influenta. As vrea sa salvam acel club, care este un club simbol, este o legenda a sportului romanesc, nu numai a fotbalului”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD si-a exprimat increderea ca si Primaria Capitalei „doreste” sa se implice in acest demers de salvare a Clubului Rapid Bucuresti. „Eu cred ca si Primaria Capitalei doreste sa se implice, eventual printr-un acord. Dar cred ca impreuna pot gasi o solutie buna. Poate si cu Primaria Sectorului 6. Este un club fanion care nu cred ca ne poate aduce deservicii”, a conchis presedintele social-democratilor.

Dragnea sustine ca ar trebui amenajate in Parlament locuri speciale pentru fumat. Fumatorii dispun insa de astfel de spatii

Dragnea a spus ca nu sustine modificarea Legii privind fumatul in spatiile publice, dar ar trebui ca Secretariatul General al Camerei Deputatilor sa amenajeze locuri speciale pentru fumatori, in conditiile in care cladirea este foarte mare. In prezent, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, sunt amenajate mai multe astfel de locuri.

Intrebat daca sustine modificarea Legii privind fumatul in spatiile publice, Dragnea a raspuns: „Pai nu as sustine, ca ne-am obisnuit. (...) Eu am trecut pe altele, pe d-alea cu abur”.

Liderul PSD a mai spus ca ar trebui sa se amenajeze in Parlament spatii speciale unde sa se poata fuma. „Aici totusi ar trebui sa se amenajeze niste locuri pentru fumat. Am vorbit cu Secretariatul General sa incerce sa gaseasca. Cladirea e foarte mare”, a conchis presedintele Camerei Deputatilor.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Tudose: Impozitul pe cifra de afaceri, subiect inchis. Premierul vrea taxarea
Tudose: Impozitul pe cifra de afaceri, subiect inchis. Premierul vrea taxarea "celor care se cred mai destepti ca statul"

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei, ca impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, el spunandu-le jurnalistilor sa considere subiectul inchis.

Laura Codruta Kovesi ii raspunde lui Dragnea:
Laura Codruta Kovesi ii raspunde lui Dragnea: "Nu alegem tinte, nu anchetam o persoana pentru ca e premier sau ministru"

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a declarat, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca, in cadrul anchetei privind inregistrarile de la sedinta sa cu procurorii, nu i s-a impus nimanui sa faca testul poligraf.

Declaratiile care i-au fost fatale lui Teodorovici. Fostul ministru a criticat o decizie a apropiatei lui Dragnea, Shhaideh
Declaratiile care i-au fost fatale lui Teodorovici. Fostul ministru a criticat o decizie a apropiatei lui Dragnea, Shhaideh

Eugen Teodorovici a fost demis din functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose, dupa ce a criticat masurile din programul de guvernare al PSD si a propus impozitarea Bisericii.

Terenuri, masini si chiar un avion, scoase la licitatie de statul roman. Cat a reusit ANAF sa recupereze din prejudicii
Terenuri, masini si chiar un avion, scoase la licitatie de statul roman. Cat a reusit ANAF sa recupereze din prejudicii

Daca doriti sa va cumparati o masina, electrocasnice, haine, sau poate chiar o cisterna auto, nu ar strica sa urmariti si site-ul ANABI.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.