Document. Lista completă a persoanelor care se pot vaccina anti Covid-19 în etapa a doua

Romania, vaccin, vaccinare
Getty

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri Hotărârea prin care noi categorii de persoane sunt eligibile pentru etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit documentului, casierii și ceilalți lucrători din magazinele de retail alimentar, personalul navigant român maritim și fluvial, personalul român care își desfășoară activitatea pe platforme marine (eoliene, gaz, petrol), personalul român care își desfășoară activitatea pe unități mobile de foraj marin (nave tip FPSO și nave tip FSU) au dreptul de a se vaccina în etapa a doua.

Tot în etapa a doua sunt cuprinse și persoanele încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, dar și însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea, precum și persoanele fără adăpost.

Categorii sociale cuprinse în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare:

Citește și
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen: Obiectivul de vaccinare a 70% din populaţie până în vară, ambiţios, dar realizabil
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

- persoane încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea
- persoane fără adăpost
- casierii și ceilalți lucrători din magazinele de retail alimentar.
- personalul navigant român maritim și fluvial;
- personalul român care își desfășoară activitatea pe platforme marine (eoliene, gaz, petrol)
- personalul român care își desfășoară activitatea pe unități mobile de foraj marin (nave tip FPSO și nave tip FSU).
- personalul care lucrează în domeniul pompelor funebre, direct implicat în manipularea cadavrelor umane;
- personalul din cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului/serviciul public de asistență socială care își desfășoară activitatea în relație directă cu beneficiarii, asistenții maternali, asistenții personali și asistenții personali profesioniști;
- persoanele care asigură asistență medicală și socială persoanelor prevăzute la pct.(iii) al lit.a);
- personalul din administrația publică locală;
- lucrătorii din agricultură și din industria alimentară de alimente esențiale;
- personalul din Administrația Națională de Meteorologie
- membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare de carieră și reprezentanțelor organizațiilor internaționale din România, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc, deținători de cărți de identitate special emise de Ministerul Afacerilor Externe;
- personalul civil și militar care urmează să execute misiuni în afara teritoriului național, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc la post, anterior plecării în misiune;
- inspectorii sociali și personalul care își desfășoară activitatea în relația directă cu beneficiarii din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și a structurilor subordonate acestora.
-personalul Curții de Conturi a României și ai camerelor de conturi judeţene şi a municipiului Bucureşti
- personalul din cadrul aparatului central și local al Consiliului Concurenței
- sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificați individual la jocurile olimpice precum și staful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi;
- personalul sanitar veterinar care lucrează în cabinete medicale veterinare.

Documentul Guvernului poate fi citit integral AICI. 

Vârstnicii și persoanele vulnerabile - prioritate la vaccinare

 

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) noile cerințe operaționale în baza cărora să fie modificată platforma de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile.

Astfel, autoritățile vor ca pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile.

Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare, au anunțat autoritățile.

”Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanțul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare și, implicit, pentru rapel este o situație întâlnită și în alte țări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv.”  - se arată într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). 

 

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Octavian Leru, veteran de război, s-a vaccinat anti-COVID, la vârsta de 99 de ani
Octavian Leru, veteran de război, s-a vaccinat anti-COVID, la vârsta de 99 de ani

Octavian Leru, în vârstă de 99 de ani, președintele de onoare al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, și general în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a vaccinat împotriva COVID-19, anunță Ro Vaccinare, pe pagina de Facebook a instituției.

Ursula von der Leyen: Obiectivul de vaccinare a 70% din populaţie până în vară, ambiţios, dar realizabil
Ursula von der Leyen: Obiectivul de vaccinare a 70% din populaţie până în vară, ambiţios, dar realizabil

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că obiectivul propus ca statele membre ale Uniunii Europene să vaccineze 70% din populaţie împotriva COVID-19 până în vară este 'ambiţios', însă realizabil, transmite dpa, citat de Agerpres.

Bătrânii vulnerabili din Arad și Timiș nu au fost vaccinați nici până acum.
Bătrânii vulnerabili din Arad și Timiș nu au fost vaccinați nici până acum. "Mi-e frică să nu mor"

Guvernul modifică lista persoanelor incluse în etapa a II-a a campaniei de vaccinare și adaugă mai multe instituții publice. Șeful fiecăreia va stabili care sunt angajații fără de care instituția nu poate funcționa, așadar trebuie vaccinați.

Bogdan Aurescu: Am suferit foarte mult pentru că nu am putut să o îmbrățișez pe mama mea înainte să moară
Bogdan Aurescu: Am suferit foarte mult pentru că nu am putut să o îmbrățișez pe mama mea înainte să moară

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat miercuri, după ce s-a vaccinat, că toţi românii ar trebui să o facă, pentru că numai astfel îşi pot "săruta şi îmbrăţişa părinţii şi bunicii" şi pot circula fără grijă peste graniţă.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a purtat o cămașă specială când s-a vaccinat
Ministrul Sorin Cîmpeanu a purtat o cămașă specială când s-a vaccinat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a purtat o cămașă specială la vaccinare. Aceasta avea o mânecă ce s-a putut deschide doar pe porțiunea de braț unde demnitarul a primit înțepătura de seringă.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.