Concluzii dupa BPN al PNL. Vasile Blaga: "Nu am castigat alegerile, dar nici nu le-am pierdut catastrofal"

×
Codul embed a fost copiat

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri seara, dupa sedinta BPN care a durat peste cinci ore, ca a fost "o sedinta fara menajamente", aratand ca liberalii nu au castigat alegerile locale, dar nici nu le-au pierdut catastrofal.

"A fost o sedinta fara menajamente", a spus Vasile Blaga. "Noi nu am castigat aceste alegeri, dar nici nu le-am pierdut catastrofal", a adaugat copresedintele PNL, potrivit news.ro.

Vasile Blaga a spus ca exista o preocupare in legatura cu aceste rezultate, iar in sedinta Biroului Politic National au fost facute si reprosuri din tara, "pe buna dreptate".

Blaga a subliniat ca adversarul PNL este in continuare PSD.

"Am discutat foarte mult despre ce trebuie facut ca sa obtinem o performana la Capitala", a spus si Alina Gorghiu.

Citește și
alegeri 2016 - stiri
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Gorghiu si Blaga, primele reactii: "Cel mai bun scor al PNL de dupa Revolutie. Am performat"
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

Ea a precizat ca adversarul PNL ramane PSD, iar liberalii vor folosi toate parghiile pentru a arata romanilor ca au o oferta electorala buna la parlamentare.

Alina Gorghiu a spus ca PNL va avea lideri la Bucuresti care sa corespunda profilului dorit de cetateanul bucurestean si isi va cristaliza mesajele mai bine.

"Sedinta a fost foarte linistita", a spus Gorghiu, precizand ca s-a retras solicitarea privind demisia lui Ilie Bolojan.

De asemenea, Alina Gorghiu a anuntat ca PNL va avea o comisie pentru ideologia partidului, una de comunicare si una de strategie, inca de saptamana viitoare. "Avem de lucru si nu avem vacanta", a spus Gorghiu.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a mai spus ca in sedinta Biroului Politic National s-a discutat despre pozitionarea partidului fata de Guvernul Ciolos, ea aratand ca decizia a fost de sustinere a Executivului, insa e nevoie de o coordonare pe cateva teme majore, in acest sens urmand a avea loc o discutie cu premierul Dacian Ciolos, saptamana viitoare.

"Suntem un partid care in continuare spriijina Guvernul Ciolos, insa in continuare avem nevoie de discutii mai dese si sper ca incepand cu saptamana viitoare sa purtam discutii cu premierul pe temele de saptamana viitoare", a spus Gorghiu, precizand ca au fost colegi care au propus ca partidul sa isi asume sustinerea Guvernului "trup si suflet", pentru ca in perceptia publicului este perceput ca un guvern al PNL.

Copresedintele PNL a spus ca partidul trebuie sa se coordoneze cu Guvernul pe temele mari, iar Executivul sa preia aceste teme.

"Nu ne punem problema sa atacam Guvernul asa cum face PSD si in conditiile in care au un viceprim-ministru in Guvern. (...) Avem incredere in Dacian Ciolos si, de aceea, saptamana viitoare vom avea o discutie, nu am stabilit inca nimic, daca domnia sa va fi de acord si va dori sa o comunicam public, vom discuta despre teme de interes pentru societatea romaneasca", a mai spus Gorghiu.

De asemenea, Vasile Blaga a declarat ca PNL va trebui sa desemneze, pana la alegerile parlamentare, o propunere de premier cu care sa mearga in campanie, el precizand ca acesta poate fi si Catalin Predoiu si oricine va primi votul in partid.

"Am ridicat aceasta problema, ca va trebui sa intram in campania electorala cu un premier al PNL, pe care sa il sustina partidul", a spus Blaga.

Intrebat daca o astfel de propunere poate fi si Catalin Predoiu, Vasile Blaga a raspuns: ”Poate fi si Predoiu. Oricine poate fi, daca il desemneaza partidul”.

El a precizat ca incep discutiile pentru o astfel de nominalizare, dintre oameni competenti, care sa reprezinte cu cinste partidul.

"Probabil ca vor fi mai multe propuneri, la momentul respectiv veti sti", a spus Blaga.

Deruta din interiorul PNL

"Demisia" - acesta este cel mai folosit cuvant la PNL, de duminica incoace. Dupa rusinea de la alegerile din Bucuresti, candidatul liberal la primaria Generala, Catalin Predoiu s-a retras, iar liderii de la sectoare au fost demisi, miercuri dimineata.

Sunt voci care spun ca nu este suficient si le cer Alinei Gorghiu si lui Vasile Blaga sa plece din fruntea PNL. Cei doi copresedinti au aparut zambitori la sedinta Biroului Permanent si au incercat sa para relaxati. Din punctul lor de vedere rezultatul de duminica a fost un succes.

Rand pe rand deputatii Theodor Paleologu si Ludovic Orban dar si senatorul Cristian Bodea au cerut un congres extraordinar. Potrivit lor Gorghiu si Blaga trebuie sa isi asume esecul de la Bucuresti si sa demisioneze. Aceste atacuri au provocat deruta la varful partidului si potrivit unor surse politice cei doi vizati s-ar fi sfatuit cu presedintele Klaus Iohannis.

Au ramas deja fara functii de conducere in partid Catalin Predoiu si toti sefii de organizatii de sector din Bucuresti. Liberalii stransi in sedinta si-au varsat nervii si pe Ilie Bolojan. Secretarului general al partidului i s-a cerut demisia.

Lui Ilie Bolojan i se imputa ca s-a preocupat exclusiv de campania sa de la Oradea, unde a fost reales primar cu peste 70 la suta, dar ca a ignorat total campania nationala a partidului, aceasta fiind una dintre atributiile sale.

Surse: Boagiu a demisionat din functia de presedinte PNL sector 2

Anca Boagiu a demisionat din functia de presedinte al filialei PNL sector 2, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse liberale.

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu anuntase anterior ca presedintii a cinci filiale PNL din Bucuresti, cu exceptia Ancai Boagiu, au demisionat ca urmare a rezultatului de la alegerile locale.

"Cinci dintre cei sase presedinti de sectoare si-au depus demisiile. Nici nu se poate altfel. Doamna senator Anca Boagiu, presedintele PNL sector 2, a solicitat sa aiba intai o consultare cu Biroul Politic si in consecinta nu si-a depus demisia", preciza Voicu.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Rezultatele anuntate de BEC dupa centralizarea a 99% din sectii. Diferenta dintre PSD si PNL
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Rezultatele anuntate de BEC dupa centralizarea a 99% din sectii. Diferenta dintre PSD si PNL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. BEC a facut publice noi rezultate partiale, valabile pentru voturile numarate pana marti, la ora 17:00.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Gorghiu si Blaga, primele reactii:
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Gorghiu si Blaga, primele reactii: "Cel mai bun scor al PNL de dupa Revolutie. Am performat"

PSD a profitat fara sa ezite de votul intr-un singur tur, de absenteismul de la urne si de fragmentarea dreptei, asa ca a castigat tot ce se putea castiga in Bucuresti.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.