Vasile Blaga: "Mi-am dat demisia de la PDL Bucuresti, de la MAI, dar acum situatia e mai complicata"

Vasile Blaga

Esecul PDL sub o sigla noua la alegerile parlamentare nu poate ramane fara consecinte, par sa fie de acord liderii partidului. Nu toti insa sunt de aceeasi parere cand vine vorba de demisia presedintelui Vasile Blaga.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, intrebat despre o eventuala demisie din functie in urma rezultatelor la scrutinul parlamentar, ca el si-a dat demisia de la PDL Bucuresti in urma alegerilor locale din 2008, de la MAI, dar acum "situatia este mai complicata".

"Eu, cand am pierdut alegerile pentru Bucuresti mi-am dat demisia, la Ministerul de Interne mi-am dat demisia, asta este o situatie mai complicata", a spus Blaga.

In opinia sa, o conventie extraordinara a partidului ar fi oportuna in primavara.

Senatorul Dumitru Oprea: "Blaga trebuie sa spuna PA"

Liderul PDL Iasi, Gabriel Surdu, a declarat ca Vasile Blaga ar trebui sa ramana la sefia partidului intrucat "nu s-ar gasi acum un lider mai bun", in timp ce senatorul PDL de Iasi Dumitru Oprea sustine ca Blaga ar trebui sa faca singur pasul inapoi si sa spuna "pa", asumandu-si rezultatul alegerilor.

Citește și
atmosfera alegeri
Sloganul USL a devenit realitate: "2012, anul victoriei". ARD: "Nu e un triumf, dar nici o rusine"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Gabriel Surdu a declarat, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca deocamdata PDL ar trebui sa ramana cu varianta Vasile Blaga la conducerea partidului.

"Eu unul optez sa ramanem in varianta asta. Sa se formeze grupul parlamentar, apoi putem sa analizam. In plus, nu stiu daca am gasi vreun lider mai bun ca Vasile Blaga", a afirmat Surdu.

El a mai spus ca PDL ar fi trebuit sa mearga singur in alegerile parlamentare, nu sub sigla ARD, intrucat nu a fost timp suficient pentru a explica alegatorilor faptul ca democrat-liberalii se afla intr-o alianta.

"ARD a aparut tarziu. USL are doi ani de cand s-a format, noi am avut o luna. A fost greu, multi alegatori nici nu au stiut unde este PDL pe buletinul de vot", a spus liderul PDL Iasi.
La randul sau, senatorul de Iasi Dumitru Oprea a spus, referindu-se la eventuala demisie a lui Blaga, ca "dupa niste experiente triste orice om face pasul inapoi".

"Vasile Blaga nu poate sa conduca in continuare partidul, cu injuraturi. Dupa mine ar trebui sa spuna «pa». Dupa niste experiente triste, orice om face el pasul inapoi. Nu cred ca mai tin sentimentalismele”, a spus Dumitru Oprea.
 

PDL Dolj: Intai sa facem analiza fiecarei organizatii si apoi sa fie analizata activitatea lui Blaga

Liderii organizatiei PDL Dolj cred ca Gheorghe Falca s-a grabit atunci cand a cerut demisia presedintelui partidului, Vasile Blaga, ei apreciind ca intai ar trebui facuta analiza fiecarei organizatii si abia apoi sa fie analizata activitatea liderului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu cred ca ar trebui sa ne gandim mai intai de ce am avut acest scor mic la alegeri si sa analizam totul de jos in sus. Adica sa luam fiecare organizatie in parte sa vedem ce rezultate a avut, daca in interiorul ei au fost conflicte, daca s-a muncit cat trebuie, nu sa trecem direct la lider. Eu nu cred ca e de vina seful, poate vom ajunge si la sef in urma analizei, dar mai e mult pana acolo", a declarat Marian Jean Marinescu, presedintele PDL Dolj, pentru corespondentul MEDIAFAX.
Marinescu a mai spus ca vineri va avea loc Colegiul Director la Bucuresti si se va face atunci o analiza a activitatii.

Nici liderul filialei municipale a PDL Craiova nu sustine punctul de vedere al lui Gheorghe Falca.

"Eu cred ca trebuie sa vedem mai intai ce se intampla cu partidul, sa asteptam formarea grupurilor parlamentare si dupa aceea vom lua decizii. Nu este bine sa luam decizii la cald. Trebuie sa ne linistim si abia apoi sa trecem la fapte", a declarat Marinica Dinca, presedintele PDL Craiova, pentru corespondentul MEDIAFAX.
 

Valeriu Alecu: "Fiecare sa-si asume responsabilitatea si esecul"

Vicepresedintele PDL Buzau, Valeriu Alecu, afirma ca dupa esecul inregistrat de ARD la alegeri "multi se asteapta sa cada capete", apreciind ca liderul PDL Vasile Blaga va demisiona daca va ajunge el la concluzia ca a gresit in coordonarea campaniei pentru alegerile parlamentare
Valeriu Alecu, care a pierdut mandatul de deputat de Buzau in urma alegerilor de duminica, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca decizia de a demisiona dintr-o functie este unilaterala iar daca va ajunge la concluzia ca a gresit in coordonarea campaniei Vasile Blaga isi va da demisia.

Alecu a adaugat ca au fost disfunctionalitati in campania electorala, insa nu stie daca altcineva ar fi putut gestiona mai bine situatia.

"Decizia de a demisiona ii apartine domnului Blaga, daca isi va da demisia considerand ca esecul i se datoreaza. Daca se ajunge la concluzia asta, e problema dansului. Dupa alegeri, mai ales cand rezultatul este sub asteptari, multi se asteapta sa cada capete, iar demisia de onoare e un instrument care le sta la dispozitie. El trebuie sa stabileasca, e un act unilateral, daca va ajunge la concluzia ca a gresit, o va face. E greu de spus daca altcineva ar fi putut coordona lucrurile mai bine, in campanie e ca in fotbal. La un meci pierdut intottdeauna cei mai buni sunt cei care au stat pe banca. Sunt multi care contesta, e adevarat ca au fost si disfunctionalitati, fiecare sa-si asume, in functie de pozitia pe care a ocupat-o, responsabilitatile si esecul pentru ca rezultatul e un esec", a declarat Valeriu Alecu.

Gheorghe Falca: "E firesc sa-si depuna mandatul"

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca nu a avut discutii in partid privind demisia lui Vasile Blaga, fiind opinia sa ca acesta ar trebui sa-si depuna mandatul "ca gest firesc", necesar "pentru relansarea dreptei".

Intrebat daca a discutat in PDL despre depunerea mandatului lui Vasile Blaga, Falca a raspuns ca nu a avut astfel de discutii cu colegii, fiind o opinie personala ca presedintele PDL ar trebui sa faca acest gest in urma rezultatelor alegerilor.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Falca: A fost un scor propus de 24% la parlamentare, nu s-a atins, Blaga sa-si depuna mandatul
Falca: A fost un scor propus de 24% la parlamentare, nu s-a atins, Blaga sa-si depuna mandatul

Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, considera ca presedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie sa-si depuna mandatul, intrucat a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins. 

Sloganul USL a devenit realitate:
Sloganul USL a devenit realitate: "2012, anul victoriei". ARD: "Nu e un triumf, dar nici o rusine"

Marii castigatori ai alegerilor, social-democratii si liberalii si-au vazut sloganul de campanie devenit realitate. "2012 este anul victoriei", au spus cu totii, fara sa-si arate bucuria si fara sa desfaca sampania.

Redistribuirea, ultima speranta pentru Ungureanu, Udrea si Neamtu de a intra totusi in Parlament
Redistribuirea, ultima speranta pentru Ungureanu, Udrea si Neamtu de a intra totusi in Parlament

Lideri importanti, in frunte cu Vasile Blaga, ar putea obtine mandate in Parlament abia la redistribuire, dupa ce, se pare, ca au pierdut in fata USL, potrivit rezultatelor partiale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.