Reactii negative dupa ce deputatii au spus NU familiilor gay de Ziua Europei."Singura tara europeana care face un pas inapoi"

×
Codul embed a fost copiat

Deputatii si-au dat marti acceptul pentru organizarea unui referendum prin care va fi revizuita Constitutia. Familia ar putea fi definita ca uniunea dintre un barbat si o femeie si nu intre soti.

Este cererea Coalitiei pentru Familie care a depus anul trecut o initiativa cetateneasca, semnata de 3 milioane de romani. Iar deputatii sunt de acord cu aceasta cerere, in timp ce Europa militeaza pentru dreptul fiecarui om de a alege cu cine vrea sa-si petreaca viata.

232 de deputati au votat in favoarea organizarii referendumului pentru revizuirea Constitutiei si redefinirea familiei ca fiind intemeiata intre un barbat si o femeie.

Mare parte din liberali au votat la fel ca cei din PSD. Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL, a avut o alta abordare.

Raluca Turcan: "Familia este definita si ca relatia dintre mama si copil sau tata si copil ori in momentul in care prin Constitutia Romaniei restrangi familia doar la casatoria dintre barbat si femeie inseamna ca automat va trebui sa se opereze modificari si pe celelalte legi in vigoare."

Citește și
Presedintele Klaus Iohannis
Presedintele Iohannis, de acord cu referendumul pentru "redefinirea familiei". Cand ar urma sa aiba loc
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Nota discordanta a facut social democratul Petre Florin Manole. A fost singurul PSD-ist care a votat impotriva referendumului si a scris pe o retea de socializare ca noua formulare restrange drepturile omului. Parlamentarul mai spune ca CEDO a explicat ca viata de familie nu se limiteaza numai la familii intemeiate pe casatorie, ci include si alte relatii de facto - familii monoparentale ori cupluri care traiesc in uniuni consensuale.

In timp ce proiectul de revizuire a Constitutiei va ajunge pe masa senatorilor, Curtea Consittutionala a amanat in repetate randuri sa ia o decizie in cazul Coman-Hamilton, primul cuplu gay care cere autoritatilor romane recunoasterea casatoriei oficiate in Belgia.

Suntem singura tara europeana, spun reprezentantii minoritatilor sexuale, care face un pas inapoi in privinta drepturilor fundamentale ale omului.

Florin Buhuceanu, presedintele asociatiei ACCEPT: "De ziua Europei semnalul politic si legislativ este unul periculos si de-a dreptul toxic. Ne indepartam mai ales de standardele europene de protectie a familiei, a diverstatii familiilor din societatile nostre europene."

CEDO a decis in Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ca toate persoanele, indiferent de orientarea sexuala au dreptul la o forma de uniune, fie casatorie, fie parteneriat civil. Cu alte cuvinte, CEDO spune ca interzicerea uniunilor intre persoanele de acealsi sex reprezinta o incalcare a drepturilor omului.

13 tari europene au legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex, printre care Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Olanda, Norvegia, Portugalia si Spania.

Si parteneriatul civil care reglementeaza uniunea consensuala inclusiv intre persoane de acelasi sex este prevazut in legislatiile majoritatii statelor UE.

Un exemplu bun vine din partea Greciei, cu un popor ortodox la fel de credincios ca al nostru, care insa recunoaste casatoriile intre persoanele de acelasi sexe. Singurele tari din Uniunea Europeana care nu recunosc niciun fel de relatie intre persoane de acelasi sex raman Romania, Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia si Slovacia.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Membru al comunitatii gay amenintat prin telefon:
Membru al comunitatii gay amenintat prin telefon: "Ce drepturi vrei? Te caut si te omor". Spre cine se indreapta suspiciunile

"Ce drepturi vrei tu? Aici esti in Romania, te caut si te omor!" - aceasta este amenintarea socanta primita de un membru al comunitatii gay.

Presedintele Iohannis, de acord cu referendumul pentru
Presedintele Iohannis, de acord cu referendumul pentru "redefinirea familiei". Cand ar urma sa aiba loc

Klaus Iohannis a anuntat ca sustine organizarea unui referendum pentru redefinirea notiunii de familie in Constitutie, asa cum a solicitat si "Coalitia pentru Familie".

Si PNL vrea referendum pentru modificarea Constitutiei, asa cum a propus
Si PNL vrea referendum pentru modificarea Constitutiei, asa cum a propus "Coalitia pentru Familie"

Tot mai multe partide sustin organizarea unui referendum pentru modificarea Constitutiei in sensul redefinirii notiunii de familie asa cum a solicitat si "Coalitia pentru Familie".

Disputa pe tema casatoriilor gay. Iohannis este sustinut de ambasadorul SUA iar Biserica - de liderul PSD
Disputa pe tema casatoriilor gay. Iohannis este sustinut de ambasadorul SUA iar Biserica - de liderul PSD

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu a acuzat nici Biserica Ortodoxa si nici Biserica Penticostala, ci doar a atras atentia asupra unor pericole in ceea ce priveste modificarea Constitutiei pe tema familiei.

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.