Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Daniel Constantin, despre o eventuala plecare din Guvern: Voi avea luni o discutie cu premierul Sorin Grindeanu

Daniel Constantin

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a parasit sala in care se desfasoara Delegatia Permanenta a partidului, impreuna cu un grup de membri ai conducerii, acestia sustinand ca sedinta este nestatutara.

Daniel Constantin si-a motiva gestul prin faptul nu au fost convocati toti membrii de drept ai Delegatiei Permanente, relateaza news.ro. ”Componenta Delegatiei Permanente care s-a convocat nu este cea statutara. Am agreat miercuri convocarea Delegatiei insa secretariatul dintr-o anumita parte a convocat alti colegi si nu sunt toti cei care trebuie sa fie in Delegatia Permanenta, in conformitate cu Statutul”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a aratat ca Statutul stipuleaza ca din Delegatia Permanenta a ALDE fac parte membrii Delegatiei Permanente a PLR si membrii Consiliului National al PC. ”Am vrut sa le aduc la cunostinta: «Oameni buni, nu s-au convocat toti membrii Delegatiei Permanente»”, a afirmat Constantin adaugand ca nu poate accepta convocarea Congresului de catre un organism constituit nestatutar.
 
Daniel Constantin a spus ca nu au existat controverse in partid legate de organizarea Congresului si numele viitorului presedinte al ALDE. ”Nu exista nicio intelegere vizavi de organizarea Congresului. Am convenit ca vom avea in primavara aceasta un presedinte unic, am convenit acum patru luni ca nu voi candida pentru functia de presedinte, ci voi ocupa functia de presedinte executiv. Ca atare, nu acesta a fost motivul acestor dispute care, din pacate, au iesit in spatiul public”, a spus copresedintele ALDE.

Nemultumirile sale au fost motivate de modul in care se iau deciziile in partid. ”Nu am acceptat si nu accept ca cineva din afara partidului sa ia decizii in partidul nostru cu acceptul unuia dintre copresedinti. Asta este marea problema pe care o avem si asta este pericolul in momentul de fata (...) Nu voi accepta ca in partidul pe care nu-l voi parasi sa fie luate decizii in mod unilateral”, a mai spus Constatin.

Daniel Constantin, despre o eventuala plecare din Guvern: Voi avea luni o discutie cu premierul Grindeanu

”Eu nu am vrut sa ajungem in aceasta situatie dar, din pacate, este o situatie delicata pentru ALDE. Nu vom pleca din ALDE. Nu am tinut niciodata la functii. Chiar maine voi avea o discutie cu prim-ministrul Grindeanu si, daca decizia coalitiei va fi intr-un sens, nu regret. Am facut parte si din guvernul Victor Ponta si cred ca am indeplinit pentru partidele din care provin o misiune buna. Am ajutat prin activitatea pe care am avut-o acolo, eu, domnul Sorin Campeanu, domnul Razvan Cotovelea. (...) Cred ca intotdeauna am reprezentat cu cinste si am facut-o bine. Dar nu am pus mai presus functiile decat pozitiile pe care oamenii care ne-au adus in acele functii ar trebui sa o aiba. Tin mai mult la oameni decat la functii”, a declarat Daniel Constantin.

Copresedintele ALDE a tinut sa precizeze ca nu pleaca din partid, nici el si nici membrii din apria PC. ”Nu plecam din ALDE. Va ramane un partid unit, dar cu respectarea legii si a statutului. Orice s-ar intampla toti parlamemtarii care sunt aici nu vor pleca din ALDE vor ramane si vor sustine Guvernul Sorin Grindeanu. Este un vot care s-a dat pentru acest Guvern, pentru aceasta coalitie si nu voi pune in pericol aceasta coalitie. Sper ca activitatea guvernamentala sa primeze, nu scandalurile”, a aratat Constantin.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 19 Martie 2017
Citeste mai multe despre: Daniel Constantin, ALDE,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed