Dacian Ciolos: "Nu sunt ofiter acoperit". Premierul a explicat de ce a facut declaratii despre cazul cartelelor pre-pay

Dacian Ciolos

 Premierul Dacian Ciolos a afirmat marti ca nu a ridicat problema folosirii cartelelor pre-pay din Romania in pregatirea unor atentate pentru ca ar fi ofiter acoperit, ci pentru ca a dorit sa aduca acest subiect in dezbaterea societatii romanesti.

 "Vreau sa fie foarte clar: nu am niciun interes, nu am avut niciun obiectiv ascuns cand am spus lucrurile astea (despre folosirea cartelelor pre-pay din Romania - n.r.). Cred ca e important sa ne invatam in societatea romaneasca sa discutam asezat si sa luam decizii in cunostinta de cauza. Nici n-am spus ca trebuie luata o decizie sau alta. Am spus ca avem nevoie de o dezbatere in societatea romaneasca, cu cartile pe masa, asta am spus. N-am spus-o pentru ca as fi... cum am vazut acum unele interpretari ca sunt ofiter acoperit ca am spus lucrul asta. N-am fost si nu sunt si n-o sa fiu niciodata si nu pentru asta spun niste lucruri. Spun pentru ca eu cred ca trebuie sa ne insanatosim si sa lasam deoparte pe cat posibil astfel de interpretari de teoria conspiratiei, ca iese un prim-ministru sa spuna niste lucruri pentru ca are ceva ascuns sa promoveze", a declarat Ciolos, inainte de a participa la bilantul ANAF pe 2015.

Premierul a precizat ca nu a afirmat ca in pregatirea atentatelor de la Bruxelles ar fi fost folosite cartele pre-pay din Romania, ci ca pe baza unor informatii ale SRI a spus ca acestea ar fost folosite in alte atentate.

"Nu stiu daca au fost folosite la atentatele de la Bruxelles (cartele pre-pay din Romania - n.r.) si nu am spus niciodata lucrul asta. Am vazut toate discutiile care au fost interpretari de fapt la ceea ce am spus. Eu am spus si de fapt am avut informatia asta de la SRI, nu e niciun secret ca in pregatirea unor atentate au fost folosite si cartele pre-pay din Romania. Nu am spus ca au fost la Bruxelles sau in alta parte, nu stiu lucrul asta", a subliniat Ciolos.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Anuntul facut de premier privind majorarea indemnizatiilor pentru mame.
Anuntul facut de premier privind majorarea indemnizatiilor pentru mame. "Sa ne spuna Parlamentul de unde sa taiem"

Dacian Ciolos sustine ca nu sunt bani la buget pentru majorarea indemnizatiei de crestere a copilului. Premierul solicita Parlamentului sa indice si sursa de finantare pentru aceste plati.

Prima reactie a lui Ciolos dupa publicarea raportului despre interventia de la Colectiv.
Prima reactie a lui Ciolos dupa publicarea raportului despre interventia de la Colectiv. "Nu e clara responsabilitatea"

Au lipsit procedurile, coordonarea lasa de dorit si nu au fost clare responsabilitatile fiecaruia. Este prima reactie a lui Dacian Ciolos dupa publicarea raportului despre interventia autoritatilor la incendiul de la Colectiv, soldat cu 64 de morti.

"Cartele pre-pay din Romania, folosite in pregatirea unor atentate". Ciolos, despre riscul unui atac terorist la noi in tara

In editia din 27 martie a emisiunii “Dupa 20 de ani”, premierul Dacian Ciolos vorbeste despre amenintarile la adresa tarii noastre – atat cele teroriste, cat si cele tinand de buget si de natalitate.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.