Crin Antonescu, dupa victoria PNL: Au fost alegeri istorice". Ce crede ca l-a facut pe Iohannis presedinte

Klaus Iohannis, Crin Antonescu

Fostul lider al PNL Crin Antonescu declara, intr-un interviu pentru "Gandul", ca se bucura de succesul lui Klaus Iohannis, afirmand ca victoria a fost "asigurata mai ales de faptul ca acesta nu era perceput ca om politic".

Intrebat cum vede rezultatul prezidentialelor si daca se astepta sa castige Klaus Iohannis, fostul presedinte al PNL a raspuns:

"Nu excludeam posibilitatea, desi o consideram mica, ca domnul Iohannis sa castige, dar nu ma asteptam. Am curajul sa spun ca nu se astepta nimeni la ceva mult mai amplu decat victoria unui candidat, ceva care s-a intamplat duminica trecuta. A fost, cum am putut vedea toti, nu o victorie neasteptata, ci un adevarat seism electoral, fapt pentru care consider aceste alegeri prezidentiale niste alegeri istorice. Ele marcheaza mutatii in societate, care pot fi calificate astfel".

El a explicat pentru Gandul.info ca nu s-a implicat in calitate de sustinator direct al lui Klaus Iohannis pentru ca a avut motive foarte concrete in raport cu candidatul ACL: campania pe care acesta a facut-o si multi dintre oamenii pe care i-a avut alaturi in aceasta campanie.

"Atat cat imi statea la indemana m-am implicat prin mesaje foarte clare impotriva tuturor minciunilor pe care le-a livrat cu varf si indesat in aceasta perioada prin intermediul candidatului sau Victor Ponta si mai ales prin intermediul trupelor sale de propaganda", a mai spus Antonescu.

Citește și
mesaj merkel
Mesajul Angelei Merkel pentru Klaus Iohannis, dupa castigarea alegerilor: "Vom sprijini Romania cu sfaturi si fapte"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Fostul lider al USL a precizat ca se bucura ca Iohannis a castigat, avand in vedere in principal ceea ce inseamna acest vot care l-a facut presedinte.

"Ma bucur ca prin aceasta initiativa pe care am avut-o, ea nu a fost privita cu foarte multa incantare in interiorul partidului la vremea respectiva, am dovedit un instinct bun. Iata ca de acolo, de la acea miscare, s-a nascut o varianta, o alternativa pentru marele public, iar faptul ca nu am candidat eu la Presedintie are prea putina importanta", a spus fostul presedinte liberal.

"Cred ca victoria lui Klaus Iohannis a fost asigurata mai ales de faptul ca nu era perceput ca un om politic, impotriva unui om politic care era Ponta, si probabil ca acelasi lucru nu s-ar fi intamplat si cu mine si al doilea fapt ca obiectivul meu major in politica nu a fost obtinerea unei functii sau alteia. De aceea, am demisionat fara ezitare din diverse pozitii atunci cand am considerat ca e cazul si o anumita stare de lucruri si asezarea anumitor valori. In sensul acesta, chiar daca votul urias de duminica trecuta nu poate da solutii, votul de duminica trecuta da un spirit, da o sansa, alaturi de care ma regasesc, chiar daca am mai spus nu intentionez sa reiau activitatea politica la varf", a mai spus fostul presedinte al PNL.

Intrebat daca a discutat dupa alegeri cu Iohannis, Antonescu a raspuns: "Am avut dupa alegeri un schimb absolut normal si amical de felicitare pentru rezultatul obtinut". Intrebat daca l-a felicitat pe Iohannis, fostul lider PNL a raspuns: "Sigur ca da".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Iohannis:
Iohannis: "Dorim sa preluam puterea, cel mai tarziu in 2016". Scenariile prin care PNL ar putea inlocui PSD la guvernare

Klaus Iohannis a declarat ca PNL nou vrea sa preia puterea, iar acest lucru se va intampla in 2015 sau cel mai tarziu in 2016, cand vor fi alegeri parlamentare, adaugand ca PNL ”nu vrea o cosmetizare a unui Guvern PSD, de ochii lumii”.

Mesajul Angelei Merkel pentru Klaus Iohannis, dupa castigarea alegerilor:
Mesajul Angelei Merkel pentru Klaus Iohannis, dupa castigarea alegerilor: "Vom sprijini Romania cu sfaturi si fapte"

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat, marti, pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale, asigurandu-l ca Germania va ramane "un partener de nadejde" al Romaniei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.