Contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul" va fi judecata de instanta suprema

liviu dragnea

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, miercuri, sa trimita spre judecare instantei supreme contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul", in care liderul PSD a fost condamnat definitiv.

Tribunalul Bucuresti a respins, miercuri, cererea DNA de trimitere la Inalta Curte de Casatie si Justitie doar a unei parti din contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea, relateaza news.ro.

Astfel, magistratii au hotarat ca Tribunalul Bucuresti nu are competenta de a judeca dosarul si a decis trimiterea lui la instanta suprema

"Respinge cererea de disjungere a a contestatiei la executare ca nefondata. Admite exceptia necompetentei materiale a Tribunaului Bucuresti. Declina in favoarea ICCJ", este decizia magistratilor.

Procurorul DNA a cerut miercuri Tribunalului Bucuresti sa trimita la instanta suprema partea din contestatia la executare a lui Liviu Dragnea referitoare la semnatarii motivarii condamnarii din dosarul "Referendumul”.

Citește și
iohannis
Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu premierul: "Bugetul este unul riscant. Sunt ingrijorat". Reactia lui Liviu Dragnea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Magistratul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a spus ca solicitarea de trimitere la Inalta Curte de Casatie si Justitie este doar pentru partea din dosar referitoare la semnatarii motivarii, iar contestatia la executare formulata de Liviu Dragnea sa se judece in continuare la Tribunalul Bucuresti.

Avocatul lui Dragnea a spus ca oricum era motiv de amanare a judecarii contestatiei la executare, deoarece pana miercuri nu a ajuns la Tribunalul Bucuresti hotararea definitiva din dosarul „Referendumul” data de Completul de cinci judecatori de la instanta suprema.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca, din ce a inteles, in dosarul "Referendumul” a primit pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare pentru "exemplificare”, afirmand ca nu este corect ca oamenii sa fie condamnati pentru exemplu, situatii care aduc aminte de "niste vremuri triste”.

Presedintele PSD a adaugat ca are dreptul sa conteste decizia din dosarul "Referendumul” atat timp cat hotararea nu este completa.

"O sa ma uit cu atentie cine a semnat motivarea respectiva, sa vedem daca avea dreptul sa semneze, pentru ca eu cred ca, totusi, de la aceasta cladire (Inalta Curte de Casatie si Justitie, n.r.) se asteapta ca legea sa fie respectata la rigoare”, a precizat Dragnea.

In 22 aprilie 2016, presedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului din dosarul "Referendumul”, Liviu Dragnea, la data faptelor secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu, "a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Completul de cinci judecatori care a dat decizia definitiva in dosarul "Referendumul” a redactat recent motivarea, aratand ca pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare aplicata lui Liviu Dragnea este de natura sa asigure scopul educativ si sa faciliteze reinsertia sociala a inculpatului.

Judecatorii au apreciat ca pedeapsa primita de Liviu Dragnea este suficienta "pentru a-l determina sa adopte o conduita corespunzatoare in cadrul campaniilor electorale viitoare".

Din Completul de cinci judecatori a facut parte si Livia Stanciu, care la momentul condamnarii din dosarul “Referendumul” era presedintele instantei supreme.

Livia Stanciu nu a mai fost la momentul redactarii motivarii deciziei la instanta suprema, pentru ca s-a pensionat la jumatatea anului trecut, iar din iulie 2016 este judecator la Curtea Constitutionala.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Liviu Dragnea incearca sa scape de condamnarea din
Liviu Dragnea incearca sa scape de condamnarea din "Dosarul Referendumul". Argumentele liderului PSD

Tribunalul Bucuresti judeca, miercuri, contestatia la executare depusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, impotriva condamnarii la doi ani inchisoare cu suspendare primita in dosarul "Referendumul".

Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu premierul:
Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu premierul: "Bugetul este unul riscant. Sunt ingrijorat". Reactia lui Liviu Dragnea

"Bugetul pe 2017, este problematic si riscant". Iata declaratia facuta de presedintele Klaus Iohannis, dupa intalnirea de marti cu premierul si ministrul de finante.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.