Ciolos despre afirmatiile ca Guvernul ar fi controlat de Soros: Nu prea am energie si timp ca sa combat astfel de prostii

Dacian Ciolos, Liviu Dragnea - AGERPRES

Dacian Ciolos a declarat marti, referitor la acuzatiile potrivit carora Guvernul ar fi controlat de omul de afaceri George Soros, ca nu prea are "energie si timp" ca sa combata "astfel de prostii".

SUMARUL DECLARATIILOR:
Ciolos despre afirmatiile ca Guvernul ar fi controlat de Soros: Nu prea am energie si timp ca sa combat astfel de prostii
Ciolos despre exercitiul derulat de MAI: Este legat de ce s-a intamplat la Colectiv si de riscurile de cutremur
Ciolos: Masurile adoptate de Parlament in ultimele luni insumeaza in jur de 9 miliarde de lei
Ciolos: Nu inteleg de ce Dragnea ar fi suparat de succesul vizelor pentru Canada, s-a implicat si un europarlamentar PSD
Ciolos spune ca sunt ministri din actualul Guvern pe care i-ar propune si pentru viitorul Executiv

Ciolos despre afirmatiile ca Guvernul ar fi controlat de Soros: Nu prea am energie si timp ca sa combat astfel de prostii

Ciolos a spus ca a adus in Guvern anumiti reprezentati ai societatii civile care nu erau sub controlul unor partide politice si s-a incercat sa se puna "o conotatie negativa" prin asocierea acestora cu Soros. "Organizatii neguvernamentale egal sustinere Soros, deci Guvernul acesta e controlat de Soros sau e controlat din afara. S-a spus chiar ca e (...) controlat de Comisia Europeana sau de mai stiu eu cine, pentru ca oamenii acestia au venit si au decis sa lucreze aici. Nu prea am (...) energie si timp ca sa combat astfel de prostii din punctul meu de vedere. Eu prefer sa-mi concentrez impreuna cu Guvernul energia ca sa dovedim ca putem face anumite schimbari de care tara asta are nevoie, ca putem sa lucram in mod transparent, in mod onest, in mod deschis, sa lucram in mod predictibil si ca nu doar declaram ca vrem schimbare, ci chiar facem schimbare", a afirmat Ciolos la Adevarul Live.

Potrivit lui Ciolos, Soros a finantat si organizatii neguvernamentale apropiate de PSD si de alte partide. "Soros, din cate stiu si eu, din spatiul public, e o persoana care si-a facut averea inclusiv din speculatii pe bursa sau speculatii financiare, care a finantat anumite organizatii neguvernamentale in mai multe tari din Europa de Est si inclusiv organizatii neguvernamentale (...) care lucreaza cu PSD sau apropiate de PSD sau (...) de alte partide", a mai spus Ciolos.

Citește și
Vize Canada
Este oficial: romanii vor calatori fara vize in Canada. Cand vom putea circula liber si in Statele Unite
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Dacian Ciolos a sustinut ca se incearca sa se creeze "o conotatie negativa" fata de anumiti termeni, printre care si "tehnocrat". "Se incearca intr-o parte a mass-media din Romania sa se creeze o anumita conotatie negativa vizavi de anumiti termeni, care sa fie legati de Guvern. La fel (...) si cu 'guvern tehnocrat'", a mai afirmat Ciolos.

El a precizat ca actualul Executiv a incercat sa ia masuri inclusiv de schimbare a unor persoane care nu performau, spre deosebire de un guvern politic, "unde s-a incercat, in general, sa se protejeze anumite personaje politice, chiar daca aveau probleme cu justitia sau nu performau". "S-a tot repetat legat de tehnocrat ca 'tehnocrat egal incompetent', fara sa se explice de ce si de unde vin aceste lucruri, pentru a dat aceasta conotatie negativa asupra Guvernului, un guvern care a incercat sa ia masuri inclusiv de schimbare a unor persoane care nu performau, atunci cand era necesar (...) Eu am decis ca, atunci cand sunt probleme, mai degraba sa aduc pe altcineva decat sa persistam in lipsa de performanta, dar s-a speculat pe acest lucru punandu-se termenul 'tehnocrat egal incompetent'", a mai declarat Ciolos la Adevarul Live.

Ciolos despre exercitiul derulat de MAI: Este legat de ce s-a intamplat la Colectiv si de riscurile de cutremur

Exercitiul pentru verificarea capacitatii de reactie si de interventie intr-o situatie de urgenta derulat marti dimineata are legatura cu tragedia de la clubul Colectiv si cu masurile luate dupa aceasta, dar si cu riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult in spatiul public, a explicat Ciolos. "E legat si de ce s-a intamplat la Colectiv si, mai ales, de ce a urmat dupa Colectiv, de deciziile de modificari legislative si procedurale pe care le-am facut tragand invatamintele de la Colectiv. E legat si de riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult in spatiul public. S-a decis (...) sa se organizeze un astfel de exercitiu neanuntat. Sigur ca cei de la ISU se asteptau probabil ca, la un moment dat, sa se intample acest exercitiu, pentru ca domnul ministru a spus ca va vrea sa vada si cum se aplica in practica aceste noi decizii luate", a declarat Ciolos, la Adevarul Live.

Potrivit prim-ministrului, prin acest exercitiu se doreste verificarea capacitatii de reactie a institutiilor abilitate. "Noi am decis deja, in urma cu cateva saptamani, ca, dupa ce am venit cu anumite modificari legislative, prin care am adaptat procedurile de lucru la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si la nivel de preventie, dar si la nivel de interventie in situatii de urgenta, mai ales in situatii de catastrofe naturale sau de accidente de mare amploare, (...) sa vedem nu doar daca aceste elemente teoretice au fost asimilate la nivel administrativ, dar sa vedem si cum sunt ele puse in practica si care este capacitatea de reactie a institutiilor abilitate", a explicat Ciolos.

Ciolos: Masurile adoptate de Parlament in ultimele luni insumeaza in jur de 9 miliarde de lei

Ciolos a mai declarat ca masurile adoptate de Parlament in ultimele luni legate de diferite cresteri salariale insumeaza in jur de 9 miliarde de lei, un impact bugetar care poate duce fie la cresterea deficitului, fie la reducerea investitiilor. "Din ceea ce spunea doamna ministru de Finante, cu tot ceea s-a votat in ultimele luni in pregatirea campaniei electorale, asa cum, din pacate, ne-a obisnuit Parlamentul, inainte de alegeri voteaza in toate directiile mariri de salarii fara calcule bugetare consistente, s-au cam adunat in jur de 9 miliarde de lei, deci peste un procent din PIB impartit in diferite directii. (...) E un impact bugetar care inseamna sau cresterea deficitului - ceea ce ar fi catastrofal pentru Romania - sau, daca nu, daca vrem sa tinem limitele deficitului (...), asta inseamna reducerea investitiilor", a spus Ciolos la Adevarul Live.

Premierul a explicat ca maririle procentuale de salarii pentru anumite categorii nu fac altceva decat sa accentueze inechitatile din sistem si sa lase fara finantare legea privind salarizarea unitara a bugetarilor. "Chiar daca banii acestia sa zicem ca ar fi necesar sa se duca in mariri de salarii..., dar maririle acestea procentuale nu fac decat sa creasca si mai mult dezechilibrele intre modul cum sunt tratati diferiti salariati. Si noi asta am incercat sa corectam anul acesta. Pentru ca doar mariri procentuale nu rezolva problema salarizarii. Avem in continuare oameni care au aceeasi formare profesionala, aceeasi vechime, lucreaza in aceleasi institutii sau in institutii paralele, cu aceleasi responsabilitati, dar care au salarii diferite. Maririle procentuale nu rezolva aceste disfunctionalitati, dar pe care noi vrem sa le corectam printr-o lege a salarizarii unitare coerenta. Cu aceste decizii, o lege a salarizarii bugetare nu va mai avea finantare, pur si simplu, pentru ca banii se impart din nou cate un pic la fiecare", a spus Dacian Ciolos.

Seful Guvernului a amintit ca au mai fost votate mariri de salarii si in 2010 care nu au fost insa aplicate niciodata. "Am facut eforturi si noi in anul acesta, dar am vrut sa facem mariri de salarii cu cap, gandite, mariri de salarii care sa rezolve si disfunctionalitati de tratament intre diferite categorii din acelasi sector, dar si care sa duca treptat-treptat la o crestere a veniturilor durabila pentru salariatii respectivi. Amintiti-va de 2010, Legea 284 a salarizarii, care, la fel, a fost votata cu mariri foarte consistente care nu s-au putut aplica, a ramas o lege neaplicabila. Riscam sa ajungem in aceeasi situatie cu legea salarizarii unitare daca ea va fi vreodata votata", a adaugat Ciolos.

Legat de eliminarea de catre Parlament a celor peste 100 de taxe la initiativa PSD, prim-ministrul a sustinut ca impactul bugetar este de peste un miliard de lei care "trebuie taiat de undeva, probabil de la investitii publice".

Ciolos: Nu inteleg de ce Dragnea ar fi suparat de succesul vizelor pentru Canada, s-a implicat si un europarlamentar PSD

Rugat sa comenteze, la Adevarul Live, afirmatiile presedintelui PSD, potrivit caruia Guvernul nu a avut niciun merit in eliminarea vizelor pentru Canada, intrucat ar fi fost o negociere la nivelul UE, Ciolos a replicat, conform Agerpres: "N-a fost o negociere la nivelul UE. A fost o negociere directa intre Guvernul roman si Guvernul canadian, noi am pus presiune pe Comisia Europeana (...). Noi in vara, cand am vazut ca CE nu se misca suficient, (...) am fost in Canada si am preluat negocierile".

Premierul a spus ca nu intelege pozitia lui Liviu Dragnea pe acest subiect pentru ca, in opinia sa, eliminarea vizelor cu Canada nu este un succes al Guvernului, ci al Romaniei: "Eu nu inteleg de ce domnul Dragnea ar fi suparat de acest succes, cu atat mai mult cu cat e implicat inclusiv un membru PSD, domnul Sorin Moisa, europarlamentar care s-a implicat intr-un mod foarte activ. Dansul a fost raportor adjunct din partea grupului social-democrat in Parlamentul European pentru adoptarea acestui Acord de liber schimb cu Canada si si-a folosit acest atribut pentru a face presiune pentru adoptarea acestei decizii privind vizele.

Si am lucrat foarte bine impreuna. Nu spun ca e un succes al Guvernului, e un succes al Romaniei. si eu cred ca atunci cand avem astfel de succese sau reusim sa obtinem lucruri care sunt firesti, dar pentru care trebuie sa te bati, nu avem de ce sa nu o spunem si nu trebuie vazuta asta ca un succes al unor impotriva altora", a mai afirmat Ciolos la Adevarul Live.

Ciolos spune ca sunt ministri din actualul Guvern pe care i-ar propune si pentru viitorul Executiv

Premierul Dacian Ciolos a declarant ca sunt ministri din actualul Guvern care au dovedit ca au inteles bine domeniile pe care le coordoneaza si pe care i-ar propune sa faca parte din viitorul Executiv."Sunt niste oameni care au inceput niste reforme in domeniile lor, care au dovedit ca au inteles bine domeniile pentru care au coordonarea acum si pe care, da, eu i-as propune si pentru un viitor Guvern", a afirmat Ciolos, la Adevarul Live.

Ciolos a precizat insa ca acestia vor avea nevoie de sustinerea partidelor."Sigur, vor avea nevoie de sustinerea partidelor. Apoi, restul lucrurilor sunt de discutat. Dar e clar ca dupa alegeri, daca va fi un Guvern politic, va trebui sa fie cu sustinere politica si cred ca orice membru al Guvernului va trebui sa aiba sustinerea partidelor care vor constitui majoritatea", a explicat prim-ministrul
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Canada a anuntat oficial data la care va elimina toate vizele pentru cetatenii romani
Canada a anuntat oficial data la care va elimina toate vizele pentru cetatenii romani

Canada intentioneaza sa elimine toate vizele pentru cetatenii romani si bulgari la 1 decembrie 2017, a anuntat luni ministrul canadian al imigratiei, John McCallum, intr-o declaratie preluata de Reuters

Este oficial: romanii vor calatori fara vize in Canada. Cand vom putea circula liber si in Statele Unite
Este oficial: romanii vor calatori fara vize in Canada. Cand vom putea circula liber si in Statele Unite

Cetatenii romani si bulgari vor putea circula fara vize in Canada, ca urmare a semnarii Acordului Economic si Comercial Cuprinzator (CETA) din UE si Canada.

UE si Canada au semnat acordul de liber schimb. Premierul Dacian Ciolos:
UE si Canada au semnat acordul de liber schimb. Premierul Dacian Ciolos: "Este un moment important pentru Romania"

Uniunea Europeana si Canada au semnat duminica acordul comercial dupa saptamani de incertitudini din cauza opozitiei unei regiuni belgiene, transmite Reuters.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.