Biro Rozalia, propusa pentru functia de ministru al Culturii, are un teren in Vama Veche si este actionar la RCS

Biro Rozalia

Senatorul Biro Rozalia, propusa de UDMR pentru functiile de ministru al Culturii si vicepremier, detine 11 terenuri, dintre care unul se afla in Vama Veche.

Astfel, Biro Rozalia are doua terenuri intravilane in Oradea, cu o suprafata de 1.303,14 metri patrati, respectiv de 3.565 de metri patrati. De asemenea, senatorul detine un teren agricol de 6,94 hectare in comuna Paleu, judetul Bihor, si altul in comuna Haieu, tot in judetul Bihor, cu o suprafata de 13,91 hectare, conform declaratiei sale de avere, care a fost completata pe 11 iunie si a fost inregistrata pe 13 iunie, la Senat.

Totodata, Biro Rozalia are cinci terenuri extravilane: doua terenuri in satul Valeni, judetul Cluj, de 1 hectar si respectiv de 6,97 hectare, un teren in Vama Veche, judetul Constanta, de 9,18 hectare, unul in satul Betfia, judetul Bihor, de 6.948 metri patrati, unul in satul Cordau, tot in judetul Bihor, de 1.000 de metri patrati.

Biro Rozalia mai are doua terenuri intravilane, unul in Oradea, cu o suprafata de 932 de metri patrati, si unul in orasul Cristuru-Secuiesc, judetul Harghita, care are 757 metri patrati.

Senatorul UDMR detine si doua case, una de locuit in Oradea, de 497,8 metri patrati, dobandita prin contract de vanzare-cumparare, si o casa de vacanta, in Campul Cetatii, de 270 de metri patrati, dobandita prin "promisiune bilaterala de vanzare-cumparare".

Citește și
Rozalia Biro
UDMR a decis cine va fi ministru al Culturii si vicepremier. Cine e Rozalia Biro, victima unei farse despre "copiii bipezi"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

De asemenea, Biro Rozalia detine o mobila antica de sufragerie evaluata la suma de 30.000 de lei, tablouri in valoare de 50.000 de lei si bijuterii si ceasuri de 60.000 de lei.

Potrivit declaratiei sale de avere, in 2013, Biro Rozalia a vandut un teren extravilan, cu o suprafata de 2,63 hectare, din Paleu, judetul Bihor, pentru suma de 20.000 de lei, dar si un teren intravilan, de 1.009 metri patrati, din Branului, Oradea, pentru suma de 81.000 de euro.

Totodata, senatorul UDMR a acordat imprumuturi in valoare de 521.215, 24 de lei mai multor firme. Astfel, SC Biolact Bihor SRL a primit 337.342,17 lei, SC Agromec SA - 6.274,63 lei, iar SC Stirea SRL - 1.012,04 lei. Firma SC Alexis SRL a beneficiat de un imprumut din partea senatorului UDMR in valoare de 6.755,08 de lei, SC Pro Idea SRL de unul de 113.264,01 de lei si SC Softpartner SRL de un imprumut de 56.567,31 de lei.

Pe de alta parte, conform declaratiei sale de avere, Biro Rozalia este asociat al firmelor: SC Stirea SRL (25%), SC Softpartner SRL (25%), SC Alexis SRL (24,724%), SC Pro Idea SRL (24,99%), SC Biolact Bihor SRL (24,85%) si SC Bioland Bihor SRL (25%).

De asemenea, Biro Rozalia este actionar al SC RDS RCS SA (0,149%) si asociat al SC Varmezo SRL.

Totodata, Biro Rozalia a incasat in 2013 de la Senatul Romaniei o suma de 64.512 lei, de la Universitatea Crestina Partium Oradea, unde este lector universitar, o suma de 482 de lei si de la societatea RDS RCS SA dividende in valoare de 40.581,95 de lei.

Pe de alta parte, senatorul UDMR nu are active financiare si nici datorii.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Alegeri prezidentiale 2014. Kelemen Hunor va fi candidatul UDMR
Alegeri prezidentiale 2014. Kelemen Hunor va fi candidatul UDMR

Alegeri prezidentiale 2014. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, va fi candidatul Uniunii la scrutinul electoral pentru ocuparea celei mai mari functii in stat.

UDMR a decis cine va fi ministru al Culturii si vicepremier. Cine e Rozalia Biro, victima unei farse despre
UDMR a decis cine va fi ministru al Culturii si vicepremier. Cine e Rozalia Biro, victima unei farse despre "copiii bipezi"

Presedintele CRU al UDMR, senatorul Biro Rozalia, este propunerea Uniunii pentru functiile de ministru al Culturii si vicepremier.

Kelemen Hunor DEMISIONEAZA din Cabinetul Ponta. Ce se va intampla cu prezenta UDMR la guvernare
Kelemen Hunor DEMISIONEAZA din Cabinetul Ponta. Ce se va intampla cu prezenta UDMR la guvernare

Liderii UDMR s-au intalnit vineri la Cluj pentru a stabili daca ies de la guvernare. Dupa o sedinta de patru ore, maghiarii au decis ca vor sustine executivul, numai ca Victor Ponta va trebui sa gaseasca un inlocuitor pentru Kelemen Hunor.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.