Bataie pe marca "Rezist", simbolul protestelor fata de OUG 13. Cine a depus acte pentru infiintarea unui partid cu acest nume

Ultimul update: Luni 20 Martie 2017 06:47
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2017 18:46
Categorie: Politic

Un nou partid cu numele ''Rezist'' incearca sa isi faca aparitia in viata politica din Romania. Un timisoarean a inceput deja procedura de inregistrare si a depus la Tribunalul Bucuresti documentele.

Are insa concurenta pentru ca mai multi cetateni din Arges cer acelasi lucru. Pentru ca nu pot exista doua formatiuni politice cu aceeasi denumire, instanta va stabili care solicitare va fi admisa.

''Rezist'' este emblema manifestantilor care au iesit in strada zile in sir impotriva ordonantei de urgenta 13.

Reprezentantii Partidului Rezist n-au mai aparut la Tribunalul Bucuresti, unde ar fi trebuit sa inregistreze formatiunea politica. Au dat insa un comunicat: "Avand in vedere prezenta unor contestatari dar si agitatia de la Tribunalul Bucuresti in care chiar presa prezenta acolo continua sa manipuleze live, pentru a evita eventuale tensiuni inutile am decis depunerea documentelor prin intermediul postei."

Ulterior s-a aflat ca va avea loc o dezbatere publica la un restaurant din Capitala. Doar ca dupa ce au evitat intalnirea cu presa de la Tribunalul Buucresti, cei 18 memebri din grupul de initiativa si-au anulat si rezervarea de la restaurantul din sectorul 3, dupa ce au aflat ca si acolo sunt jurnalisti.

A venit totusi un presupus membru fondator care a oferit o explicatie.

Elena Mihail Fanica, membru initiator: "Pana cand nu se rezolva problema infiintarii partidului, automat trebuie sa asteptam. Si voi la fel."

Initiatorii nu au prezentat deocamdata o platforma politica sau macar o directie spre care s-ar indrepta partidul. Vor doar ca membrii sa nu fi facut parte din niciun partid. Pe de alta parte mai au o problema.

Petrica Folica un fost membru PNL, care a candidat si ca independent la primaria Timisoarei a depus de acum doua saptamani, tot la Tribunalul Bucuresti actele pentru infiintarea unui partid cu acelasi nume.

Petrica Folica: "De centru - dreapta va fi partidul. Fiecare organizatie isi va alege prin vot direct si democratic liderii care sa ii reprezinte. Nu vor avea acces fostii nomenclaturisti ai partidului comunist si fostii ofiteri de securitate."

O decizie finala va fi luata de magistrati.

Ludovic Orban:

Ludovic Orban: "Sunt plin de schije, de cicatrice, in urma bataliilor pe care le-am purtat"

usr

Platforma România 100: Referendumul USR nu are nicio legătură cu noi. Cioloş nu are de gând să preia vreun partid

Nicuşor Dan: Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campania electorală

Referendum în USR: Uniunea nu va susţine iniţiativa Coaliţiei pentru Familie. Votul a fost strâns

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne

Carmen Dan, despre dispariţia lui Morgenstern: Nu îmi dau demisia

Răspunsul ANI referior la posibila incompatibilitate a funcțiilor lui Adrian Țuțuianu

USR a depus o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea