Basescu incearca sa repare imaginea ministrului Finantelor: "Este un copil care poate sa invete"

Ioana Petrescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca atitudinea sa fata de ministrul Ioana Petrescu, la consultarile pe tema CAS, nu a fost una ”didactica”, asa cum i s-a reprosat, dar ca nu a putut sa desprinda imaginea ei de cea a fiicelor sale.

Presedintele a mentionat ca i s-a reprosat, dupa consultarile cu premierul Victor Ponta si cu ministrul de Finante, la Palatul Cotroceni, ca a fost ”prea didactic” in atitudinea fata de ministrul Ioana Petrescu. ”Mi s-a reprosat atitudinea fata de doamna ministru Ioana Petrescu. Va rog sa ma credeti ca niciodata nu am putut sa desprind imaginea ei, nici la Cotroceni, nici dupa, de imaginea fiicelor mele. Am tratat-o si am sa o tratez cu respectul pe care il dau si fetelor mele, este un om tanar care poate a ratat putin”, a spus Basescu.

El a continuat: ”Poate a vrut sa acopere lipsa de cunostinte si capacitatea de a face performanta sub sloganuri politice, mai ales cele de a doua zi, de la televizor, dar este un copil care poate sa invete si baza teroretica ii poate da sanse. Nu a fost deloc o atitudine de profesor catre elev, asa cum a subliniat presa, ci de tata catre copil”.

El a tinut sa precizeze ca atitudinea lui fata de femeile din PMP, la Congresul acestora, nu este cea de ”profesor”, ci o atitudine catre niste ”parteneri”. ”Vreau sa stie ce as vrea eu de la acest partid si sunt gata sa le dau tot suportul pentru ca obiectivele noastre sa se implineasca, iar anul acesta sa avem un candidat performant, puternic, cu sanse sa intre in turul doi, dar si pentru realizarea obiectivelor din 2016, 25-30%”, a mai afirmat Traian Basescu.

Presedintele a aratat ca, atunci cand era alaturi de PDL, i se reprosa ca ”la umbra lui nu creste nimic” si ca din cauza lui nu cresc alti lideri in ”noul PNL”. ”Am plecat de un an si ceva si nu vad lideri noi care sa fi iesit de sub umbra mea si care au fost oprimati cat am fost acolo si cat am fost liderul spiritual al partidului”, a spus Basescu, precizand ca partidul fara lideri intra in criza politica, de crestere.

Citește și
Ioana Petrescu
Prima reactie a Ioanei Petrescu, dupa publicarea inregistrarii de la Cotroceni. "Voiam sa-mi iau proiectul si sa plec"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat
Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Pozitia FMI in cazul reducerii CAS. Ce spunea directorul de comunicare inainte de consultarile
Pozitia FMI in cazul reducerii CAS. Ce spunea directorul de comunicare inainte de consultarile "televizate" de la Cotroceni

FMI impartaseste obiectivul de a reduce povara mare a taxelor pe forta de munca, pentru a stimula angajarile, dar Fondul trebuie sa inteleaga cum intentioneaza Guvernul sa compenseze deficitul de venituri, a declarat Gerry Rice, directorul de comunicare.

Prima reactie a Ioanei Petrescu, dupa publicarea inregistrarii de la Cotroceni.
Prima reactie a Ioanei Petrescu, dupa publicarea inregistrarii de la Cotroceni. "Voiam sa-mi iau proiectul si sa plec"

Ioana Petrescu, sustine ca nu a prezentat cifre la intalnirea de la Cotroceni cu Traian Basescu intrucat a realizat ca este o disputa politica, in care reducerea CAS cu 5 puncte reprezinta un pretext, si i-a fost teama sa nu ii fie distrus proiectul.

Cine este Ioana Petrescu, cum l-a intalnit pe Victor Ponta si cum a ajuns ministrul Finantelor
Cine este Ioana Petrescu, cum l-a intalnit pe Victor Ponta si cum a ajuns ministrul Finantelor

In a doua parte a anului 2013, Ioana Petrescu a fost numita de premierul Victor Ponta consilier de stat pe probleme economice. In mai putin de un an a devenit ministrul Finantelor.

Prima inregistrare publica a unor discutii de la Cotroceni a ajuns motiv de ras pe internet:
Prima inregistrare publica a unor discutii de la Cotroceni a ajuns motiv de ras pe internet: "Melodia lui Ponta? Ca la MTO"

Premiera inregistrata pe 14 iulie in Romania - dupa ce sefului statului a dat publicitatii inregistrarea unor discutii de la Palatul Cotroceni - nu a ramas netaxata in mediul online.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.