Atac dur al lui Antonescu la adresa PSD: "I-am adus la guvernare si l-am facut pe Ponta din mai nimic ditamai premierul"

Crin Antonescu si Victor Ponta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Buzau, la Delegatia Permanenta a partidului, ca PSD a ajuns la guvernare cu sprijinul liberalilor, iar Victor Ponta a fost facut din "mai nimic ditamai prim-ministru al Romaniei.

In discursul sustinut in fata a peste 500 de membri PNL din judetul Buzau, liderul liberal Crin Antonescu a criticat in termeni extrem de duri PSD si conducerea formatiunii social-democrate, spunand ca "nu a invatat nimic din istoria propriului partid", adaugand ca, daca nu ar fi avut sprijinul PNL, PSD nu ar fi ajuns niciodata la guvernare.

"Cu inima curata, cu buna-credinta, ne-am dat mana cu acest partid, cu PSD, in speranta ca au invatat ceva din istoria ultimilor ani, ca au un conducator si o echipa tanara care au invatat din istoria propriului partid, am sperat ca dupa aceasta perioada a regimului Basescu nimanui nu-i va mai da prin cap sa faca tot ce au facut oamenii lui Basescu cu Romania. L-am facut pe Ponta prim-ministru, fara noi nici PSD, si nici Ponta nu ar fi venit la guvernare. Ce a facut PSD mai departe? Ce stiau, nu au invatat nimic, nu au nici cel mai mic sentiment de corectitudine, de recunostinta fata de niste oameni care i-au sprijinit cand le era greu, cand erau in opozitie, cand erau nedreptatiti de regimul Basescu. I-am adus la guvernare si l-am facut pe Ponta din mai nimic ditamai prim-ministrul", a declarat, la Buzau, presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a spus ca a pornit in alianta cu PSD "cu inima deschisa", iar sansa pe care USL i-o putea da Romaniei "se intalneste la 20 - 30 de ani sau chiar mai mult", insa totul s-ar fi destramat pentru ca "PSD nu a suportat existenta unui PNL puternic", iar "PNL trebuia sa se transforme in vazul tuturor intr- un PC un pic mai mare".

Antonescu a mai declarat ca din acest motiv USL s-a destramat, iar PNL nu ar datora nimic fostilor sai colegi de alianta.

Citește și
Crin Antonescu
Ce spune Crin Antonescu despre refacerea USL: "Este imposibila pe durata vietii mele politice"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

"Nu-mi pare rau ca am facut aceste lucruri, regimul Basescu si cel al PDL, pe atunci unit, trebuiau inlaturate, nu mi pare rau ca ne-am tinut cuvantul fata de un partener politic, PSD, nu-mi pare rau ca nu am avut ganduri ascunse, ca am pornit cu inima deschisa si cu mana intinsa pentru ca am facut astea pentru un viitor mai bun al Romaniei.(…) Dar, nu s-a putut pentru ca oricate a acceptat PNL, si a acceptat foarte multe din dorinta de a fi impreuna, s-a ajuns in punctul in care PSD ne-a aratat foarte clar ca nu suporta existenta unui PNL puternic, nu aveau de gand sa respecte angajamentele luate impreuna. PNL trebuia sa se transforme intr-un PC un pic mai mare, acest lucru nu ne-a convenit. Am incheiat alianta pe picior de egalitate, le-am dat credibilitate, am pus blazonul si istoria partidului. Nu le datoram nimic, ne-am achitat de toate angajamentele fata de ei. Nu avem dreptul sa lasam un partid care este cel mai prestigios din istoria Romaniei sa fie calcat in picioare de niste oameni care au dovedit ca n-au invatat nimic, fac tot ce faceau pana-n 2004", a spus Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a adaugat ca in acest moment PNL se afla intr-un moment in care "multi ii canta prohodul”.

"Ne aflam intr-un moment in care foarte multi ne canta prohodul, ne vaicaresc anticipat si se straduiesc din rasputeri sa ne arate cat de greu este pentru noi. Nu trebuie sa ne arate nimeni asta pentru ca o stim si suntem obisnuiti. Am fost singuri in opozitie in 2009, cand domnul Ponta se harjonea prin guvern cu Udrea, se harjonea ca era avocatul ei si al lui Cocos, mai faceau un ban bun impreuna", a spus Antonescu.

In acelasi context, Crin Antonescu, l-a criticat si pe Traian Basescu, spunand ca "a uitat ca si PNL l-a facut presedinte".

"Nu a suportat Basescu gandul ca PNL e puternic, desi si noi l-am facut presedinte, in 2004 am facut un efort considerabil ca Basescu e sa castige, ne-am abatut pana la ultimul om pentru a sustine candidatul Traian Basescu si l-am facut presedinte. N-a suportat ca PNL are personalitatea sa, nu s-a lasat fara a incerca zilnic sa stranga de gat acest partid, sa-l transforme intr-un partid anexa al intentiilor si ambitiilor sale. Oricat de puternic a fost Basescu, si oricate lucruri a facut, nu a reusit. PNL traieste si e mai puternic ca atunci", a mai spus Crin Antonescu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Amenintarea lui Antonescu. Ce ii va face presedintele PNL lui Victor Ponta daca va ajunge presedinte al Romaniei
Amenintarea lui Antonescu. Ce ii va face presedintele PNL lui Victor Ponta daca va ajunge presedinte al Romaniei

Presedintele PNL Crin Antonescu pare sa continue razboiul mediatic cu fostul sau coleg de alianta Victor Ponta si isi face deja planuri in cazul in care va ajunge presedinte al Romaniei.

Ce spune Crin Antonescu despre refacerea USL:
Ce spune Crin Antonescu despre refacerea USL: "Este imposibila pe durata vietii mele politice"

 Antonescu, a declarat sambata, la Braila, ca refacerea USL nu este posibila "pe durata vietii sale politice", chiar si in cazul unui esec al liberalilor la europarlamentare, deoarece Ponta a dovedit ca nu a putut folosi sprijinul PNL in directia corecta.

Reactia lui Ponta dupa demisia lui Antonescu de la sefia Senatului: S-a sinucis!
Reactia lui Ponta dupa demisia lui Antonescu de la sefia Senatului: S-a sinucis!

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a comentat scurt demisia liderului PNL, Crin Antonescu, de la conducerea Senatului, spunand: "S-a sinucis!".

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.