Antonescu: Am discutat cu Ponta in treacat despre Comisia Calarasi, probabil se va lua decizia

Crin Antonescu, Victor Ponta

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi seara, ca in intalnirea pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta la Guvern s-a discutat "in treacat" despre Comisia de ancheta Calarasi.

El a precizat ca nu s-a hotarat asupra acesteia, dar ca foarte probabil o decizie se va lua si in PNL.

"Despre comisie s-a discutat in treacat. Decizia nu s-a luat, e foarte probabil ca o decizie se va lua si in PNL, probabil luni-marti", a spus Crin Antonescu, referindu-se la intalnirea pe care a avut-o cu Victor Ponta.

El a mai spus ca nu s-a negociat nimic, nu s-a impartit presedintia comisiei, dar a spus ca, in mod normal, aceasta va reveni PSD, pentru ca are cel mai mare numar de parlamentari.

Crin Antonescu a mai spus ca propunerea sa Ilie Sarbu sa fie presedintele acestei comisii nu a fost o gluma si ca nu intelege de ce a fost vazuta astfel. Pe de alta parte, referindu-se la obiectul unei astfel de comisii, Crin Antonescu a spus: "Comisia, indiferent ce ar descoperi, nu il poate da jos pe Traian Basescu sau nu il poate trimite in instanta pe Traian Basescu".

Citește și
traian basescu
Traian Basescu raspunde USL-ului. "Nu mi-as fi permis ilegalitati, este o afacere de familie"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

El a adaugat ca, daca descopera elemente care sa puna la indoiala legalitatea achizitiei respectivului teren, comisia va trimite informatiile organelor abilitate.

"Eu cred ca orice initiativa in sensul acesta, cand exista o discutie publica si se prelungeste, nu strica. S-a creat insa sentimentul ca aceasta comisie il va desfiinta politic pe Traian Basescu. Nu stiu ce urmeaza sa i se intample, sa fie luat direct... nu stiu. Nu vreau sa ironizez nimic, vreau doar sa spun ca in situatia in care aceasta comisie se formeaza, ea are prerogativa, sansa, de a putea audia oameni, de a putea solicita niste documente si in cazul in care ajunge la niste concluzii - si trebuie sa ajunga – sa le comunice opiniei publice (...)

Comisia asta, indiferent ce ar descoperi, nu il poate da jos din functie pe Traian Basescu sau nu il poate trimite in fata instantei pe Traian Basescu, sa fim foarte seriosi. Orice ar descoperi, daca descopera elemente care sa puna la indoiala legalitatea, atunci trimitem aceste concluzii organelor abilitate, Parchetului, DNA, cuiva", a afirmat Antonescu, potrivit Mediafax, care citeaza Digi24..

Liderul PNL a mai precizat ca in cazul subiectului care ar putea fi anchetat privind achizitia unui teren agricol de catre fiica sefului statului s-a discutat in mod exagerat, chiar daca este un subiect serios.

El a vorbit si despre pozitia PNL in privinta comisiei de ancheta solicitata de PSD.

Pana la urma e o decizie pe care un partid nu are de ce sa o ia alergand asa, gafaind, dupa domnul Ponta si domnul Zgonea pe holul Parlamentului, intr-un hei rup din asta”, a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a afirmat ca episodul legat de telefonul dintre el si Victor Ponta pe marginea comisiei de ancheta a fost unul jenant, dar a refuzat sa faca comentarii suplimentare.

Nu am sa spun eu ce trebuie sa intelegeti dvs. si imi pare rau ca intelegeti singurul lucru care poate fi inteles. Dar nici eu nu am de ales in aceasta chestiune, pentru ca nu ma pot apuca si eu acuma sa mint, sa construiesc o realitate despre care stiu ca nu exista. Pana la urma lucrurile astea au semnificatia lor din pacate, mergem inainte luand act de ele”, a mai afirmat liderul PNL.

Totodata, presedintele PNL a evocat un scenariu care ar justifica pozitiile publice ale premierului.

"Ce poate fi din punct de vedere teoretic plauzibil este ca niste oameni din aturajul sau (al lui Victor Ponta - n.r.) care se cred si consilieri politici si orice sa fi pus la cale o astfel de operatiune de imagine in care domnul Ponta, pus de multi din alegatorii nostri sub semnul intrebarii in urma operatiunii de coabitare, sa fie reinvestit cu rangul de maresal, de generalisim al luptei impotriva lui Traian Basescu si mai ales, pe capcana frumos deschisa de Traian Basescu in ultima vreme, sa acrediteze ideea ca intre timp eu sau PNL ne-am fi apropiat de domnul Basescu, ca ezitam si asa mai departe. Poate asa teoretic sa fie neatentia, neglijenta si lipsa de memorie in legatura cu convorbiri telefonice. Eu prefer insa sa nu dau credit unei asemenea ipoteze pentru ca noi nu suntem de aceea impreuna, nu vad cine ar castiga din asa ceva", a mai declarat Antonescu.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a confirmat ca a discutat, la Guvern, cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre proiectul de infiintare a comisiei de ancheta Calarasi si a afirmat ca Antonescu i-a comunicat ca, de principiu, este de acord, dar mai trebuie studiate obiectivele si componenta comisiei.

El a precizat ca aceasta comisie va fi condusa de catre un reprezentant PSD, dar nu de catre senatorul Ilie Sarbu, decizia privind desemnarea acestei persoane, care trebuie sa aiba cunostine juridice foarte serioase, urmand sa fie luata saptamana viitoare.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Ponta:Numirea lui Sarbu la conducerea comisiei este o gluma;nu toate glumele lui Antonescu sunt bune
Ponta:Numirea lui Sarbu la conducerea comisiei este o gluma;nu toate glumele lui Antonescu sunt bune

Numirea senatorului PSD Ilie Sarbu la conducerea comisiei de ancheta in cazul Calarasi este "o gluma", considera premierul Victor Ponta, acesta adaugand ca nu toate glumele liderului PNL, Crin Antonescu, sunt bune.

Traian Basescu raspunde USL-ului.
Traian Basescu raspunde USL-ului. "Nu mi-as fi permis ilegalitati, este o afacere de familie"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinsitit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic.

Ancheta pe terenul Ioanei Basescu. Ponta anunta comisie parlamentara in
Ancheta pe terenul Ioanei Basescu. Ponta anunta comisie parlamentara in "cazul Calarasi"

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru infiintarea unei comisii de ancheta in "cazul Calarasi", deoarece comisia de la Senat are o alta misiune, respectiv analiza activitatii CEC Bank.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.