ALEGERI LOCALE 2016. PSD isi anunta vineri candidatii la Capitala. Care sunt numele cu cele mai mari sanse

Ultimul update: Duminica 20 Martie 2016 07:13
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016 21:00
Categorie: Politic
Dragnea Plumb Zgonea Firea

Social-democratii se reunesc vineri in Comitetul Executiv National, in cadrul sedintei urmand sa fie discutate si, cel mai probabil, validate candidaturile pentru Primaria Capitalei si pentru sectoare.

PSD are incheiate protocoale privind alegerile locale cu ALDE si UNPR.Conform unor surse din PSD, pentru sectorul 1 este vehiculat numele Laurei Chiriac (ALDE), iar la sectorul 2 candidatul cu cele mai mari sanse ar fi actualul primar, Neculai Ontanu (UNPR). La sectorul 3, ar putea ramane primarul Robert Negoita (PSD), in timp ce la sectorul 4 este vehiculata varianta unui candidat din partea ALDE. Social-democratii vor avea candidat la sectorul 5, potrivit acelorasi surse, cele mai vehiculate nume fiind cele ale deputatilor Dumitru Chirita si Daniel Florea. La sectorul 6, ar putea fi sustinut un independent.

In ceea ce priveste Primaria Generala a Capitalei, presedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea recent ca senatorul Gabriela Firea are "o sansa foarte mare" sa fie candidatul partidului, dar a mentionat ca si alti doi social-democrati isi doresc acest lucru, senatorii Eugen Teodorovici si Serban Nicolae.

"Gabriela Firea are o sansa foarte mare. (...) In opinia mea, Gabriela Firea are prima sansa, dar sunt si alti colegi care doresc sa isi asume aceasta candidatura si va fi o discutie deschisa, transparenta si foarte cinstita despre sanse reale", a spus Dragnea recent.

El preciza atunci ca, pana la convocarea Comitetului Executiv National, se va face inca o cercetare sociologica ce va fi analizata si in functie de care se va lua o decizie finala.

Presedintele PSD a precizat ca a facut propuneri pentru intrarea in cursa electorala unor colegi care au fost "intr-un Guvern performant", care ar fi putut prezenta "un proiect de guvernare", dar care au declinat "ofertele".

Despre posibilitatea sustinerii unui candidat din afara partidului, presedintele social-democratilor a spus ca ideea a fost luata in calcul, dar, din punctul lui de vedere, un independent nu isi poate pune in practica proiectele daca nu este sustinut de Consiliul General.

La finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD de saptamana trecuta, Liviu Dragnea a anuntat ca in cadrul CExN se va decide in privinta candidaturilor pentru Bucuresti.

"In Comitetul Executiv National vom lua o decizie. Deci, candidaturile pentru Primaria Capitalei (si primariile de sector - n.r.) vor fi validate in Comitetul Executiv National, unde vor fi prezentate masuratorile respective. (...) Decizia in CExN se ia prin vot. O sa decidem atunci daca votam in bloc sau daca votam pentru fiecare candidat", a declarat presedintele PSD.

Presedintele PSD are si un avertisment pentru toti candidatii. "Obligatia majora a componentei financiare din fiecare organizatie este sa urmareasca respectarea legii pentru ca, daca dupa alegeri, institutiile care verifica, si vor verifica, Autoritatea Electorala Permanenta si Curtea de Conturi, daca gasesc nereguli, pot invalida candidaturi, iar aici nu exista dubii", a declarat Dragnea, la Buzau, saptamana aceasta.
 

Dragnea Plumb Zgonea Firea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

ALEGERI LOCALE 2016: BPN al PNL a validat candidatii la primariile de sector din Bucuresti. Nu s-a decis sectorul 6

ALEGERI LOCALE 2016: BPN al PNL a validat candidatii la primariile de sector din Bucuresti. Nu s-a decis sectorul 6

liviu dragnea

Liviu Dragnea, despre o eventuală înlocuire a ministrului Liviu Pop: Nu se pune problema

Klaus Iohannis, întâlniri cu trei șefi de stat și lideri ai ONU și NATO la New York

Ședința de Guvern se amână pentru deblocarea unor bani care se vor aloca zonelor afectate de furtuni

Camera Deputaților a respins majorarea la 200 lei a cuantumului alocației pentru copii

Decizia luată de PSD în privința legii anti-fumat. Dragnea: Poziția mea e clară

Alt scandal în SRI. Fostul ofiţer Daniel Dragomir, audiat la Comisia parlamentară de control

Victor Ponta soseste la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in Bucuresti

Ponta: Coldea era mai prieten cu Liviu Dragnea, eu eram mai prieten cu George Maior

Protest ”extrem” al deputatului Florin Roman: a stat în greva foamei 3 ORE

Dragnea, despre vizita lui Ponta la DNA: "Sunt trist"

Liviu Pop, în plenul Senatului: Greşelile se pot corecta, erorile nu

Tudose a stabilit o prioritate după dezastrul de duminică: ”Stabilim un sistem de alarmare funcţional”

Iohannis cere Guvernului să implementeze rapid un sistem de alertă în situații de dezastre