Adriean Videanu: Ponta e mitoman national. Guvernul sa demisioneze

Adriean Videanu

Adriean Videanu a declarat, luni, ca PDL cere demisia Guvernului, spunand ca premierul Victor Ponta este "mitoman national" si respingand acuzatiile privind existenta unei intelegeri intre el si Dan Diaconescu privind Oltchim. 

"Legat de Dan Diaconescu, singura data cand am vorbit cu Dan Diaconescu la telefon a fost cand m-a acuzat public ca as fi putut sa-l influentez pe domnul presedinte Traian Basescu sa-l bage la puscarie. A fost singura data in viata mea cand am vorbit cu domnul Dan Diaconescu", a precizat Videanu, presedinte interimar al Organizatiei PDL Bucuresti.

Intrebat de jurnalisti, Videanu a precizat ca a vorbit cu Constantin Roibu in urma cu cateva zile, cand a avut o intalnire de 5-7 minute cu acesta. "Cu domnul Roibu am vorbit acum cateva zile, cand am avut o intalnire de 5-7 minute legat de memorandumul pe care eu l-am initial in guvern si nu mai stiam exact care erau detaliile sumei aprobate prin acel memorandum de a sprijini Oltchim", a precizat Adriean Videanu.

El a aratat ca la initiativa lui a avut aceasta discutie cu Roibu. "N-am avut niciodata niciun fel de relatie nici cu Oltchim, nici cu domnul Roibu", a mai spus Videanu intr-o conferinta de presa.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la inceputul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca Adriean Videanu, despre care a spus ca este "hotul hotilor", incearca, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, sa acopere fraudele facute de PDL la Oltchim.

"Dupa cum vedeti, trebuie sa reparam noi toate hotiile si toate relele facute de catre PDL: cea mai mare hotie, ani de zile de capusare a Oltchimului de catre firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici bagati de hotul hotilor, domnul Videanu. Ati vazut ca cu o zi inainte de licitatie domnul Videanu si cu domnul Roibu aranjau cum sa faca lucurile la Oltchim si, bineinteles, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, pentru a incerca sa acopere urmele fraudelor uriase facute de PDL la Oltchim", a spus Ponta la inceputul reuniunii PSD.

Citește și
Mircea Geoana
Mircea Geoana isi da cu parerea despre Oltchim: "Este o privatizare in stil Elodia"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Ponta a cerut ca Dan Diaconescu, daca are banii sau daca ii va da Adriean Videanu banii pentru privatizarea Oltchim, sa-i aduca imediat. "Decizia guvernamentrala o stiti foarte bine: daca Dan Diaconescu chiar are banii, daca ii da Videanu banii, sa-i aduca imediat, dupa care o sa avem grija ce se intampla mai departe cu locurile de munca, cu restul datoriilor", a spus Ponta.

El a precizat ca, daca Dan Diaconescu nu va aduce banii, atunci Guvernul va gasi o solutiue pentru a salva Oltchim. "Daca nu, sigur, noi, Guvernul, asa cum am facut de altfel si pana acum, am platit salariile din luna iulie, o sa le platim si pe cele din luna august, si o sa gasim o solutie prin care sa salvam combinatul si sa salvam locurile de munca", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca "hotii ca Videanu si impostorii pe care ii baga in fata" trebuie sa raspunda in fata legii. "Hotii ca Videanu si impostorii pe care ei ii baga in fata trebuie sa raspunda in primul rand in fata legii si, sigur, vor raspunde si in fata oamenilor pe 9 decembrie", a spus Ponta.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Situatia de la Oltchim, motiv de atacuri verbale intre Ponta si Videanu
Situatia de la Oltchim, motiv de atacuri verbale intre Ponta si Videanu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la inceputul sedintei BPN al PSD, ca Adriean Videanu, pe care l-a numit "hotul hotilor", incearca, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, sa acopere fraudele facute de PDL la Oltchim. 

Mircea Geoana isi da cu parerea despre Oltchim:
Mircea Geoana isi da cu parerea despre Oltchim: "Este o privatizare in stil Elodia"

Senatorul Mircea Geoana sustine, pe blog, ca in cazul Oltchim "balbaielile de OPSPI s-au intalnit cu exotismul ofertei". 

Telenovela Oltchim. Contractul cu Dan Diaconescu NU a fost inca semnat
Telenovela Oltchim. Contractul cu Dan Diaconescu NU a fost inca semnat

PROTV NEWS a transmis LIVE de la Ministerul Economiei evenimentele legate de contractul de privatizare al combinatului Oltchim.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.