Vremea ne joaca feste. Maine, maxime de 22 de grade, vineri, minime de - 3

×
Codul embed a fost copiat

Astazi soarele va straluci peste tot, iar norii vor fi foarte rari. Cu totul izolat pot sa apara cativa stropi de ploaie iar amiaza va aduce maxime cuprinse in intervalul 12-22 de grade Celsius.

In Dobrogea se anunta o zi frumoasa, cu cer senin si temperaturi mai mari ca cele de ieri.

Se mai incalzeste si in nordul Munteniei si in sudul Moldovei. Maximele ajung in jurul valorii de 20 de grade.

Norii se inmultesc in nordul Moldovei si in Bucovina dar sansele de ploaie vor fi foarte reduse.

Peste Transilvania nordica si Maramures norii vor fi mai numerosi asa ca aici pot sa cada cativa stropi de ploaie.

Citește și
Ghiocei
Temperaturi de pana la 21 de grade pana miercuri cand incep ploile
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Norii pot lasa cativa stropi de ploaie si in tinuturile vestice. Maximele raman in jurul valorii de 20 de grade.

Chiar si in centrul tarii vor fi mai mult de 10 grade Celsius. Cerul va fi variabil iar vantul mai nervos numai la munte, la altitudini mari.

In sud-vest se anunta conditii meteo bune: cativa nori, vant domol si maxime de 20 de grade.

Sudul Romaniei va avea, din nou, temperaturi foarte ridicate, mult soare si cam zero sanse de ploaie.

In Bucuresti se anunta o zi insorita si foarte calda. Maxima trece de 20 de grade iar maine dimineata vor fi cam 5-6 grade.

La munte: tot vreme calda, dar sunt sanse sa picure din loc in loc. Vantul va prinde putere in zonele de creasta iar temperaturile cresc inca putin. E clar ca in aceste conditii stratul de zapada continua sa scada.  

Vremea pe trei zile

Miercuri

Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data in aproape toata tara, exceptand nord-estul, unde valorile termice vor marca o scadere. In cursul zilei cerul va fi variabil, cu unele innorari in jumatatea de nord a Moldovei, unde vor fi ploi slabe. Incepand de seara nebulozitatea se va accentua in majoritatea zonelor si va ploua pe arii extinse in Banat si in Oltenia si local in restul teritoriului. Ploile vor avea caracter de aversa, iar in sud-vest cantitatile de apa pot fi mai insemnate si vor fi conditii pentru descarcari electrice. In nordul Carpatilor Orientali si in Subcarpatii Moldovei, in partea a doua a noptii, vor fi precipitatii mixte. Vantul se va intensifica treptat in regiunile din vest si din sud-vest, precum si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 - 11 grade in nordul Moldovei si 21 - 22 de grade in Lunca Dunarii; minimele termice de joi dimineata se vor incadra intre 1 si 11 grade. Presiunea atmosferica va continua sa scada usor.

Joi

Vremea se va raci in toatã tara, in special in regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult noros si va ploua in toate zonele. Ploile vor avea si caracter de aversa si vor fi posibile descarcari electrice. In nordul Moldovei vor fi precipitatii si sub formã de lapovita sau ninsoare. Vantul va avea intensificari locale, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade, mai scazute in Moldova, dar si mai ridicate in Banat si in Crisana, iar cele minime intre -2 si 8 grade.
 

Vineri

Valorile termice vor continua sa scada usor in majoritatea zonelor, exceptand sudul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros in regiunile vestice, nordice si centrale, unde va ploua pe arii relativ extinse. In zona montana inaltã si in nordul Moldovei vor fi precipitatii sub formã de lapovita si trecator ninsoare. In partea de sud a tarii ploile se vor semnala local, la inceputul zilei si din nou in partea a doua a noptii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate, mai ales la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade, mai mici in nordul Moldovei, dar si mai ridicate in Oltenia si in Muntenia, iar cele minime intre -3 si 6 grade.

Sambata

Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade, iar cele minime intre -2 si 5 grade. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii relativ extinse in regiunile vestice, nordice si centrale si cu caracter local in restul teritoriului. In zonele montane si in nordul Moldovei vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora

Aici poti vedea cum evolueaza starea vremii in Romania pe parcursul zilei de azi.

Temperaturi de pana la 21 de grade pana miercuri cand incep ploile
Temperaturi de pana la 21 de grade pana miercuri cand incep ploile

Luni si marti vremea se va mentine calda. In prima zi a saptamanii cerul va fi variabil insa se va innora dupa-amiaza si
noaptea in nord-vest unde va ploua slab.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.