Se strica iar vremea. Ninsori la munte in weekend. In restul tarii ploua

×
Codul embed a fost copiat

Apar schimbari in regimul termic, dar chiar si asa vremea se va incadra in normalul acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade.

MARTI, 5 APRILIE

Spre deosebire de luni, cand a fost soare si mai cald in Banat, asteptam ploi in vest, sud-vest si centru si vreme frumoasa in rest. Pe crestele Carpatilor mai apar ninsori si lapovita, iar aici, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Vantul se intensifica din nou in regiunile vestice, iar ceata poate persista dimineata. Presiunea atmosferica va creste usor.

In sud-est se incalzeste fata de luni si norii se mai imprastie. Spre nord, dam de vreme placuta, cu temperaturi neasteptat de mari.

In Bucovina si in nordul Moldovei se incalzeste fata de luni si norii se destrama.

Citește și
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

In Transilvania nordica si prin Maramures, va fi vreme inchisa si o sa ploua. Ploile vin si in vest, unde regimul termic se schimba transant. Maximele pierd chiar si 10 grade.

In tinuturile centrale, temperaturile raman ridicate, dar apar cativa nori de ploaie. In sud-vest, vreme schimbatoare, nori multi si ploi locale. In sudul tarii, vremea se anunta frumoasa si in incalzire simtitoare.

In Bucuresti, dupa o noapte rece, prindem vreme mai buna, dar de la noapte cresc sansele de ploaie. Ceata ar putea sa persiste cateva ore.

La munte, o sa ploua mai ales in zona Occidentalilor, dar dupa-amiaza si la noapte, ploile vin si in restul masivelor. Se pot acumula si peste 15 litri de apa pe metru patrat, iar pe creste mai sunt posibile ninsori si ceva lapovita.

MIERCURI, 6 APRILIE

In cursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari temporare si, pe arii restranse, ploi slabe in Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul Transilvaniei si al Moldovei. Incepand de seara, aria de nebulozitate va cuprinde jumatatea de nord-vest a tarii, dar numai in regiunile nordice va ploua izolat. La munte, la peste 1.800 de metri altitudine, trecator, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale, mai ales in estul si sud-estul teritoriului si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 19 grade, iar cele minime intre 1 si 9 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

JOI, 7 APRILIE

Vremea va fi calda, iar cerul va avea innorari temporare. In cursul zilei va ploua izolat in regiunile nordice, insa noaptea ploile se vor semnala pe arii extinse, mai ales in nordul, centrul si estul tarii, unde vor fi si cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in partea a doua a intervalului, indeosebi in zona de munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 22 de grade, iar cele minime intre 4 si 12 grade. Presiunea atmosferica va scadea accentuat.

VINERI, 8 APRILIE

Vremea se va raci in majoritatea zonelor, in special in nordul tarii. Cerul va fi temporar noros; va ploua local in regiunile nordice si centrale si izolat in restul teritoriului. In zona montana inalta, mai ales pe timpul noptii, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta intensificari in toate zonele, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi de la 10 - 12 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei pana la 19 - 20 de grade in Oltenia si Muntenia, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 9 grade.

SAMBATA, 9 APRILIE

Vremea va continua sa se raceasca usor in majoritatea zonelor tarii. Cerul va fi temporar noros si va ploua pe arii mai extinse in regiunile din jumatatea nordica si local in rest. In zona de munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va continua sa prezinte intensificari, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 10 si 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 si 5 grade.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora

Aici poti vedea cum evolueaza starea vremii in Romania pe parcursul zilei de azi.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.