Afla cum va fi vremea pana in luna mai

Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 13:08
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2011 15:32
Categorie: Vremea
flori de primavara - 1

Meteorologii anunta ca regimul termic intra in valorile normale pentru luna martie, adica maximele ajung si depasesc 10 grade Celsius. Afla in articol de cand! Aprilie va fi o luna racoroasa si va ploua.

Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) prevede ca in urmatoarele trei luni vremea va fi in limite normale, fara fluctuatii prea mari de temperatura sau precipitatii.

Potrivit comunicatului lor, preluat de Administratia Nationala de Meteorologie, din martie pana in mai valorile termice vor fi normale sau mai scazute decat cele normale.

De saptamana viitoare vine primavara

Potrivit sefului ANM, Ion Sandu, "pana pe 6 martie temperaturile vor creste. De exemplu in Bucuresti vor fi 5 grade ziua si -4 noaptea. Spre primavara ne indreptam dupa data de 10 martie, cand vom avea maxime de peste 10 grade", a declarat acesta in urma cu 9 zile, la o videoconferinta cu prefectii.

Iata prognoza pentru lunile martie, aprilie si mai

Martie - cald in Baragan si Dobrogea, frig in Crisana

Regimul termic al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale lunare pe aproape intreg teritoriul, exceptand unele areale din nord-vestul tarii unde valorile termice pot fi sub normele climatologice, iar in sud-est peste mediile multianuale lunare.

Cantitatile de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in cea mai mare parte a zonelor. In centrul si nord-vestul tarii vor fi posibile cantitati peste mediile multianuale, iar local in sud-vest, sub normele climatologice lunare.

Aprilie - ploua mai mult in Moldova si Transilvania

Temperaturile medii lunare vor prezenta valori apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, iar in sud-vestul, sudul si local in centrul tarii, acestea se pot situa sub mediile multianuale lunare.

Sub aspect pluviometric, precipitaţiile vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in sudul, sud-estul si vestul tarii, iar in centrul si estul teritoriului, cantitatile vor fi peste mediile multianuale.

Local, in sud-vestul tarii sunt posibile cantitati de precipitatii sub mediile multianuale lunare.

Mai - racoare in Banat si ploi in Centru

Regimul termic al aerului va prezenta valori apropiate de mediile multianuale lunare in cea mai mare a tarii, iar local in sud-vestul teritoriului, valorile temice vor fi sub normele climatologice.

Cantitatile de precipitaţii lunare vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in majoritatea zonelor tarii, iar local in centrul teritoriului, precipitatiile vor fi peste mediile multianuale.

Pot aparea furtuni sau chiar inundatii

Meteorologii spun ca nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Prognoza meteorologica sezoniera are un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%.

flori de primavara - 1 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
flori de primavara - 2 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
flori de primavara - 3 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
flori de primavara - 4 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Afla cum e vremea in Romania din ora in ora

Afla cum e vremea in Romania din ora in ora

Caniculă

Canicula cuprinde o bună parte a ţării şi maximele ajung la 37 de grade

Avertizare de caniculă și disconfort termic. Cum va fi vremea la mare

Informare ANM de caniculă. Temperaturile ajung la 37 de grade

vremea

Temperaturi ridicate, însoțite însă de ploi. Vineri revine canicula

Marți, pe litoral vântul va sufla cu intensitate. Unde va ploua

Luni, în Capitală e posibil să plouă. Prognoza pentru urmatoarele zile în toată țara