Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Zeci de persoane au fost arestate la Istanbul din cauza protestelor fata de rezultatul referendumului organizat de presedinte

proteste in Turcia

Cel putin 19 persoane au fost retinute la Istanbul pentru ca au folosit rezultatul referendumului in vederea modificarii Constitutiei ca ”scuza” pentru a organiza ”demonstratii neautorizate”.

Potrivit agentiei proguvernamentale de presa Anadolu, citata de The Associated Press si preluata de News.ro, politia din Istanbul a anuntat intr-un comunicat ca suspectii au fost retinuti miercuri din cauza ca au incercat sa provoace tulburari similare demonstratiilor antiguvernamentale in masa, in intreaga Turcie, in 2013.

Mii de persoane protesteaza in principalele orase din Turcia in urma referendumului de duminica in vederea transformarii Turciei dintr-o republica parlamentara intr-o republica prezidentiala.

Aproximativ 2.000 de persoane au manifestat miercuri seara in cartierul Besiktas din Istanbul, in semn de protest fata de referendumul prin care s-au aprobat amendamente la Constitutie dorite de Erdogan.

Manifestatii, initial reduse ca numar de participanti, au inceput imediat dupa consultarea de duminica, marcata printr-un ”concert” de caserole.

Insa ele atrag de atunci mii de participanti care-si exprima furia fata de presupuse nereguli la urne.

Participantii la manifestatii strigau miercuri seara ”Hot, ucigas, Erdogan” si ”Nu taceti, strigati «nu» presedintiei”.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 20 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: Turcia, proteste, Istanbul, referendum, Recep Erdogan,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed