Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Zborul MH370. Fragmentele descoperite in Mozambic provin "aproape sigur de la avionul disparut". Concluzia specialistilor

MH370

O noua descoperire facuta despre zborul MH370 a fost facuta pe o plaja din Mozambic.

Cele doua fragmente de avion descoperite in Mozambic provin "aproape sigur de la (zborul) MH370" al Malaysia Airlines, a anuntat joi ministrul australian al transporturilor Darren Chester, dupa analizarea acestor fragmente de catre expertii care investigheaza disparitia zborului in urma cu doi ani, relateaza AFP, conform Agerpres.

"Concluzia analizei este ca fragmentele provin aproape sigur de la MH370", a declarat Darren Chester intr-un comunicat, precizand ca acestea corespund panourilor care pot fi gasite la bordul unui Boeing 777 al Malaysia Airlines.

"Gasirea acestor fragmente pe coasta Africii de Est este in concordanta cu directia oferita de agentia (publica australiana pentru cautare) CSIRO si confirma temeiul eforturile noastre de cautare in sudul Oceanul Indian'" a adaugat el.

Australia coordoneaza cautarile in Oceanul Indian ale avionului Boeing care efectua zborul MH370, care a disparut la 8 martie 2014 la scurt timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, cu 239 de pasageri si membri ai echipajului la bord.

fragmente MH370 - Agerpres

Conform anchetatorilor, este posibil ca avionul sa fi fost deviat in partea de sud a Oceanului Indian, unde s-ar fi scufundat, insa pana in prezent locul exact si cauzele accidentului raman un mister. Au fost avansate diverse teorii, cum ar fi o deturnare criminala, un act voluntar al unuia dintre piloti sau o problema de ordin mecanic, insa fara probe concludente.

Cele doua fragmente, care au fost analizate de experti ai Boeing, sunt o bucata de 57 cm pe 90 cm cu inscriptia 'No Step', descoperita la inceputul lunii martie de un turist american in statiunea Vilankulo, iar celalalt are un metru lungime si a fost gasit in decembrie de un adolescent din Africa de Sud.

Intr-un comunicat, ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, a precizat ca, potrivit anchetatorilor, 'dimensiunile, materialul si constructia' celor doua fragmente corespund specificatiilor Boeing 777
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 24 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Boeing 777, Malaysia Airlines, zbor,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed