Zborul MH370. Fragmentele descoperite in Mozambic provin "aproape sigur de la avionul disparut". Concluzia specialistilor

MH370

O noua descoperire facuta despre zborul MH370 a fost facuta pe o plaja din Mozambic.

Cele doua fragmente de avion descoperite in Mozambic provin "aproape sigur de la (zborul) MH370" al Malaysia Airlines, a anuntat joi ministrul australian al transporturilor Darren Chester, dupa analizarea acestor fragmente de catre expertii care investigheaza disparitia zborului in urma cu doi ani, relateaza AFP, conform Agerpres.

"Concluzia analizei este ca fragmentele provin aproape sigur de la MH370", a declarat Darren Chester intr-un comunicat, precizand ca acestea corespund panourilor care pot fi gasite la bordul unui Boeing 777 al Malaysia Airlines.

"Gasirea acestor fragmente pe coasta Africii de Est este in concordanta cu directia oferita de agentia (publica australiana pentru cautare) CSIRO si confirma temeiul eforturile noastre de cautare in sudul Oceanul Indian'" a adaugat el.

Australia coordoneaza cautarile in Oceanul Indian ale avionului Boeing care efectua zborul MH370, care a disparut la 8 martie 2014 la scurt timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, cu 239 de pasageri si membri ai echipajului la bord.

Citește și
grafitti MH370
Cand ar putea fi gasit avionul Malaysia Airlines, disparut misterios acum 2 ani. "Sansele sunt foarte mari"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Conform anchetatorilor, este posibil ca avionul sa fi fost deviat in partea de sud a Oceanului Indian, unde s-ar fi scufundat, insa pana in prezent locul exact si cauzele accidentului raman un mister. Au fost avansate diverse teorii, cum ar fi o deturnare criminala, un act voluntar al unuia dintre piloti sau o problema de ordin mecanic, insa fara probe concludente.

Cele doua fragmente, care au fost analizate de experti ai Boeing, sunt o bucata de 57 cm pe 90 cm cu inscriptia 'No Step', descoperita la inceputul lunii martie de un turist american in statiunea Vilankulo, iar celalalt are un metru lungime si a fost gasit in decembrie de un adolescent din Africa de Sud.

Intr-un comunicat, ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, a precizat ca, potrivit anchetatorilor, 'dimensiunile, materialul si constructia' celor doua fragmente corespund specificatiilor Boeing 777
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
O bucata care ar apartine zborului MH370, gasita in Mozambic de un turist. Familia tanarului a crezut ca e
O bucata care ar apartine zborului MH370, gasita in Mozambic de un turist. Familia tanarului a crezut ca e "gunoi"

Un adolescent sud-african aflat in vacanta in Mozambic a gasit o piesa dintr-o epava care ar putea fi o parte din corpul avionului malaezian de pasageri MH370, disparut in anul 2014, au declarat autoritatile locale citate de Xinhua.  

Cand ar putea fi gasit avionul Malaysia Airlines, disparut misterios acum 2 ani.
Cand ar putea fi gasit avionul Malaysia Airlines, disparut misterios acum 2 ani. "Sansele sunt foarte mari"

Martin Dolan, cel care conduce cautarile in cazul disparitiei zborului MH370, promite rezultate concrete in urmatoarele luni.
 

"E o probabilitate ridicata sa apartina zborului MH370". Anuntul facut de ministrul malaezian, dupa descoperirea de miercuri

Sunt sanse foarte mari ca fragmentul dintr-un Boeing 777, descoperit miercuri pe o plaja din Mozambic, sa apartina zborului MH370, disparut in urma cu doi ani.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.